Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon doet Ajaxje?!

Aegon doet Ajaxje?!

Tussen -11,81% en -3,11%; alsof het niks is. Of gewoon 4-0. De beurs is amper open, of Aegon heeft alle hoeken van de beursvloer al gezien. De rentes kelderen en dat heet altijd slecht te zijn voor Aegon, maar dit is wel erg idioot. Delta Lloyd daalt nu ook licht en Aegon-peers AXA en Allianz doen -2% en +1,5%. Bizar.

Daar tegenover staat PostNL dat nu +7,22% doet, terwijl ook dit fonds hypergevoelig is voor rentes. Het concern is dat echter voor door de winstverwachting op te voeren. Ja, en de prijzen voor postzegels, maar wie gebruikt die nou nog?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. graantje 19 september 2013 10:26
    Ben het met Martijn eens AJ. Startprijzen waren 'normaal'. Mijn Turbo met sl 5,20 opende zelfs in de plus. Opeens schiet de koers van ca 5,50 naar 5,12 om meteen daarna terug te keren op niveau 5,50 en hoger!
    Ik ga sowieso RBS vragen onderzoek te doen of de turbo hier terecht is uitgestopt want dit lijkt me nadelig voor het turbo-imago en krijgt de AFM om verkeerde reden gelijk.
  2. MartijnN1932 19 september 2013 12:50
    quote:

    Belegde boterham schreef op 19 september 2013 10:55:

    Lage rente icm verplichtingen, hierdoor xtra reserveringen zullen voor een verzekeraar niet als positief worden opgevat.

    Lijkt me een logische verklaring, naar Cruijfiaanse wijsheid
    dat zou 3-4 % verklaren, maar geen drop van 15%
  3. graantje 19 september 2013 13:18
    Heb RBS gesproken en er is best veel omgezet op koers 5,12 -5,20 in Aegon. Turbo met sl 5,20 is daarom terecht uitgestopt maar krijgt vermoedelijk wel relatief hoge restwaarde doordat RBS flink hoger dan 5,12 heeft kunnen afwikkelen.
    Vraag blijft wel of een trader hier een ongelukkig 'dikke' vinger heeft gehad.
  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 20 september 2013 00:39
    Het was inderdaad een hele grote beweging omlaag voor Aegon. Ik houd de koersen van Aegon sinds 1-11-2011 bij en vandaag was het het grootste verschil tussen de day low en de day high, 0,55 euro. het laatste grote verschil van 0,32 euro was op 23-04-12 en in de tussenliggende tijd maximaal 0,30 euro.

    Ik kan me goed voorstellen dat je flink baalt als jouw turbo's, CFD's en andere instrumenten uitgestopt zijn ondanks een ruime stoploss om vervolgens te zien dat de koers flink herstelt boven de 5,12.

    Weer een les om te leren dat de koersen soms hele heftige bewegingen kunnen maken en niet altijd in het voordeel. Bekijk dan ook altijd van te voren hoe groot je maximale verlies is en of dit past in jouw money management, dus cut your losses and let your profit run.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links