Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Deal or no deal aandelen

Liveblog: Deal or no deal aandelen

Update 17:15 uur: PostNL

We hebben de bodem wel gezien, we hebben de bodem nog niet gezien: bent u er al uit?

 


Update 16:30 uur: Deal or no deal aandelen

Zaterdag spreken de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump elkaar. Deal of handelsoorlog, dat is nu nog de open vraag. U hebt nog ruim een dag om daarop voor te sorteren, als u het leuk vindt, of het niet kan laten hierop te handelen, of wat langer positie op in te nemen.

Welke aandelen moet u in welk scenario hebben? Bloomberg doet een bescheiden aftrap. Het persbureau zegt niet long of short, maar dat kunt u zelf bedenken. Als er (iets van) een deal komt, kunnen deze afgestrafte handelsoorlogfondsen maandag een (bescheiden) rally maken. Zo niet, dan blijven ze kwakkelen?   

Voor wie het stukje niet open krijgt, heb ik hier de aandelen die worden genoemd. Het zijn er maar een paar en u weet vast wel welke. Ik geef ze maar even en ik geef de Nederlandse varianten ook meteen mee, hoewel u die intussen denk ik ook wel hebt bedacht...

Cars

  • BMW
  • Daimler
  • BMW

Voegt u daar maar Aalberts en Kendrion aan toe.

Semiconductors

  • Dialog
  • Infineon
  • STMicroeletronics

Intikkertje: ASML, ASMI en Besi dus.

Miners

  • BHP Billiton
  • Rio Tinto

Mijnen hebben wij niet - zelfs bij De Staats Mijnen (DSM) werken nu voornamelijk witte boorden - maar een deurtje verderop in de bedrijfskolom hebben wij een paar staaljongens: ArcelorMital, Aperam en AMG.

Luxury goods and alochol

  • LVMH
  • Rémy Contreau

Nu wordt het iets lastiger. Als de VS en China nou eens écht zaken doen en met champagne een deal beklinken, kan de hele beurs het op zijn heupen krijgen en kunnen alle achterblijvers een inhaalslag maken. Dat is bijna alles dat niet superdefensief is: financials, cyclicals, ADHD-aandelen, bouwers en misschien vastgoed.

Met andere woorden, die gaan dan lopen omdat de beurzen dan hopen/denken/verwachten/beredeneren dat de wereldeconomie kan aantrekken, of minder schade lijden. Geen deal, boze gezichten en een zeker iemand die CAPS LOCK Twitter voltikt, dan wordt het vast glas, plas, was op de beurzen, ofwel defensief.

Gewoon de AMX doen is ook een idee, of hebben we de dip alweer gemist?

 


Update uur 14:05 daar is de VHR weer

Wist ik niet, morgen is er een debat in de Tweede Kamer over vermogensrendementsheffing. De focus ligt op sparen, maar wij beleggers hebben er ook mee te maken. Belasting betalen moet, weet ik ook wel, maar aan deze heb ik zelf een hekel. Ik neem risico en verdorie, dan moet ik nog aftikken ook.

Nog iets, waar spaarders hun geld niet meer zien renderen door die rente op nul, spaart onze minfin die uit op leningen. Ik betwijfel of de dames en heren volksvertegenwoordigers en bewindvoerders die link morgen ook leggen. Rente nul, tax ook nul, lijkt mij de gemakkelijkste weg. 

 


Update 13:20: TomTom

Wij zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Dat tientje dus. De rally gaat maar door. Hoogste stand 2017 was €10,07.

 

Update 11:55 uur: VS-China

Beide presidenten zijn intussen in Japan en de Chinese leider heeft een verlanglijstje meegenomen. Het heet dat de markten hier nu even op dippen. Ik hoef verder niet te citeren, hier staat eigenlijk alles al.

Waarom is dit bearish? Ik gok dit. De naam Huawei ligt wat moeilijk en viel - heel toevallig natuurlijk - eerder vandaag. Wat ik niet meteen begrijp is dat de cyclische fondsen in de AEX blijven liggen, maar juist de defensieve verder verslechteren:

Bloomberg heeft nog meer. Kan maar zo dat vandaag of vannacht er meer berichtjes in deze categorie verschijnen. Morgen begint die tweedaagse G20 in Osaka, Japan.

 


Update 09:30 uur: Aegon

De stijger van de dag krijgt net een koersdoelverlaging.

27 Jun - 09:14:25 [RTRS] - AEGON NV AEGN.AS: KEPLER CHEUVREUX CUTS TARGET PRICE TO 5.8 EUROS FROM 6.5 EUROS

Vanwaar die stijging? Onder andere Financials liggen goed vandaag. De Amerikaanse tienjaarsrente loopt ook een basispuntje op, maar dat is te weinig om die +2% nu te duiden. Dat die twee iets met elkaar hebben is wel zo. Amerikaanse lijfrentes, het is een belangrijk deel van de business van Aegon, vandaar.

 


Update 09:00 uur: Bitcoin gaat helemaal avocado. Of avocado gaat helemaal bitcoin

Haha, dit had ik nog helemaal niet gezien. The Millennials Pair Trade, of weet u een betere naam? Wat is het toch fijn dat er financiële markten zijn. Suggesties voor een obscuur biotechje ofzo dat ook mooi in dit plaatje valt zijn welkom. Geen idee trouwens hoe en waar u in avocado's handelt. 

Geen idee wie de DAX trader is, maar deze kende ik nog niet:

Amateur traders want to be right
Pro traders want to make money

Bij goud is dat ook, de goudkevers die u eindeloos en soms zelfs fanatiek proberen te overtuigen van dat geld en aandelen onzin zijn en goud juist et cetera. Apart. Ik houd het erop dat deze items geen intrinsieke of te berekenen waarde hebben. Er zijn alleen grotere gekken nodig die nog meer betalen. Vandaar?

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 27 juni 2019 10:52
    Kom kom Arend Jan,

    De intrinsieke waarde van goud is toch minimaal de kosten die je moet maken om aan zuiver goud te komen. En daar wordt al 200 jaar over gepubliceerd. Maar wat nog prettiger is: Goud wordt al duizenden jaren, in tientallen, waarschijnlijk wel honderden culturen op zes continenten begeerd en altijd maar weer een hoge prijs voor betaald. Geschiedenis is ook een leermeester, zeker als je die les gedurende eeuwen op 5 of 6 continenten zich herhalen.

    En tenslotte Arend Jan: Goud is een prima verzekering. Besef je pas echt wanneer je naar je bankier stapt, je geld opvraagt en hij als antwoord geeft: Oprechte sorry, maar dat gaat niet... Anno 2008. DIE les, die schok , die vergeet je nooit....
    Peter
  2. [verwijderd] 27 juni 2019 11:51
    quote:

    ffff schreef op 27 juni 2019 10:52:

    Kom kom Arend Jan,

    De intrinsieke waarde van goud is toch minimaal de kosten die je moet maken om aan zuiver goud te komen. En daar wordt al 200 jaar over gepubliceerd. Maar wat nog prettiger is: Goud wordt al duizenden jaren, in tientallen, waarschijnlijk wel honderden culturen op zes continenten begeerd en altijd maar weer een hoge prijs voor betaald. Geschiedenis is ook een leermeester, zeker als je die les gedurende eeuwen op 5 of 6 continenten zich herhalen.

    En tenslotte Arend Jan: Goud is een prima verzekering. Besef je pas echt wanneer je naar je bankier stapt, je geld opvraagt en hij als antwoord geeft: Oprechte sorry, maar dat gaat niet... Anno 2008. DIE les, die schok , die vergeet je nooit....
    Peter
    ... gaat ie weer een beetje, Peter? .....
  3. [verwijderd] 27 juni 2019 13:10
    Het grootste financiële leed wordt veroorzaakt door/vanwege de kudde, ze zitten op het verkeerde spoor. Zijn uitgegaan van hoop/gevoel , welk tegendraads de richting van welke markt dan ook is, zo ontstaat long waar short gewenst is, en vice versa. En er zijn nogal wat produkten aangeschaft, op klein en institutioneel niveau die tegendraads zullen blijken te zijn…

    Twee leiders die met elkaar bekvechten doen daar niets aan af, de keuzes zijn al gemaakt!..
  4. forum rang 6 rene66 27 juni 2019 16:59
    Er komt voorlopig geen deal maar een wapen stilstand. Trump heeft op dit moment geen enkele reden om tot een deal te komen. De verkiezingen zijn nog niet in zicht, met de economie in de VS gaat het goed en met de beurs ook. De boel kabbelt gewoon lekker rustig verder met af en toe een kleine dipje en opleving.
  5. forum rang 6 shortie 28 juni 2019 00:30
    Toch knap dat Baudet geen flauw benul heeft hoe die vermogensrendementsheffing in elkaar steekt.
    Die 4% geld voor aandelen en niet voor spaargeld. Daar pakt de overheid momenteel meen ik een percentage van 0,13%,
    Uiteindelijk kom je gemiddeld inderdaad rond de 1,2% als een je een beetje vermogen hebt.
    Is toch een heel ander percentage dan de 4% die dhr. Baudet loopt te roeptoeteren op Twitter. Weer een knap staaltje fake news.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AALBERTS NV 17:35
    44,500
    +1,69% +0,740
  2. Aegon Ltd 20:08
    6,210
    +1,31% +0,080
  3. 21,880
    -5,77% -1,340
  4. Aperam 17:35
    27,900
    +1,97% +0,540
  5. 23,750
    +0,89% +0,210
  6. 623,800
    +7,26% +42,200
  7. ASML Holding 17:39
    858,800
    +3,01% +25,100
  8. 130,400
    -4,12% -5,600
  9. BMW 25 apr
    105,050
    -1,41% -1,500
  10. Kendrion 17:35
    13,120
    +1,23% +0,160
  11. LVMH 17:35
    792,200
    +1,83% +14,200
  12. 73,220
    -1,08% -0,800
  13. 1,250
    +3,82% +0,046
  14. 89,800
    -2,07% -1,900
  15. RIO TINTO PLC 25 apr
    63,210
    -0,64% -0,410
  16. TomTom 17:35
    5,780
    +3,68% +0,205

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links