Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Rode cijfers Arcelor op dalende omzet'

AMSTERDAM (AFN) - ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geboekt op een omzet die lager was dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de staalproducent vrijdag voorbeurs presenteert.

De marktvorsers voorzien gemiddeld een omzet van 16,2 miljard dollar voor het derde kwartaal. Dat zou 19 procent minder zijn dan een jaar eerder. Onder de streep ontstond naar verwachting een nettoverlies van 0,11 dollar per aandeel, tegen een winst van 0,01 dollar per aandeel in het derde kwartaal van 2014. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte volgens de analisten naar 1,36 miljard dollar, tegen 1,9 miljard dollar een jaar geleden.

ArcelorMittal hield bij de presentatie van de halfjaarcijfers, eind juli, nog vast aan de winstverwachting voor dit jaar. Die gaat uit van een ebitda van 6 à 7 miljard dollar in 2015. Topman Lakshmi Mittal wees destijds in een toelichting op de aanhoudende druk op zowel de prijs van ijzererts als staal. Positief bleven volgens hem de ontwikkelingen in Europa, waar de ebitdamarge verbeterde. De prognose voor het investeringsniveau bleef gehandhaafd op circa 3 miljard dollar.

Het concern voorspelde eind juli dat het wereldwijde gebruik van staal dit jaar niet toeneemt. Groei in Europa wordt daarbij waarschijnlijk tenietgedaan door een krimpende vraag in China en de Verenigde Staten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 mei Q1 pleister op de wonde voor stroef ArcelorMittal
  2. 02 mei Beursblik: resultaten ArcelorMittal beter dan verwacht 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 november 2015 12:31
    Zoals verwacht voorspellen waarzeggers oftewel analisten wederom een omzetdaling en een winstdaling van de A.C.M. Steel en dat voor dat er cijfers naar buiten zijn gebracht waarop de koers vandaag natuurlijk daalt doordat runderen en ander kuddedierengedrag weer eens naar buiten komt onder de angstige beleggers Dat zelfde flikten deze glazenbol kijkers ook gisteren met postnl en fagron en zie fagron behoort tot de stijgers omdat beleggers weten dat de omzet wel goed was maar niet in die mate die de glazenbolkijkers enige tijd daarvoor nog voorspelt hadden Logisch ook dat dan gisteren gezegd kon worden dat fagron de omzet die zij in gedachte hadden niet haalt Datzelfde met postnl al is dit bedrijf natuurlijk getroffen door het digitale tijdperk A:c. zal echter daar niet door getroffen worden in de toekomst als alleen maar een grote toename van afname van staal dat dan tegen die tijd weer gewild is en noodzakelijk zal zijn om achterstanden van projecten overal ter wereld weer te doen opleven Dus er zal weer meer staal gebruikt moeten worden dat China even niet meer zo hard vooruit blijft gaan kon een kleuter nog voorzien!! Dus conclusie is dat blijf niet met de omgeturnde horde runderen meelopen maar bepaal je eigen route
  2. toontjeavanti 4 november 2015 12:59
    Als de glazenbolzieners voorspellen dat de resultaten slecht tot zeer slecht zijn dan kan het alleen maar meevallen, toch?
    De zelfde anaalisten voorspelden dat MT het aandeel van 2014 en 2015 zou worden, helaas is het anders gelopen....
    I.m.o. is in de koers al veel ellende verwerkt, vrijdag gaan we het zien.
    Contrair beleggen met de visie van zogenaamde "kenners" kan vaak heel lucratief zijn.Zij spreken het woord van hun broodheer en dat is vaak niet in het belang van de belegger.
  3. [verwijderd] 4 november 2015 13:05
    quote:

    pmsbutternutter schreef op 4 november 2015 12:53:

    Carson komt alleen door die Amerikanen die gijzelen de gehele wereld zowel financieel als militair. Ze kunnen slechts blijven overleven door chaos en oorlogen te veroorzaken overal ter wereld. Alles is een spel.
    Dat is waar,,,,,, maar ze ook al diverse keren hun grote mond gesnoerd denk maar eens even terug Vietnam Afganistan, de koude oorlog nu ook weer Syrie en andere brandhaarden die door hun zijn aangestoken Ook de aanval op P.H. in de tweede wereld oorlog hielden ook zij niet voor mogelijk en dan 2001 in hun eigen hol van de leeuw en ga zo maar door
    En dan te bedenken dat de amerikanen eigenlijk van orgine Europeanen zijn in Amerika toendertijd,,,,,, iedereen die hun in weg stonden uitgemoord hebben
    Maar zoals altijd in de gehele menselijke geschiedenis zullen ook zij straks niet meer de grote wereldmacht zijn!
  4. forum rang 4 @monkeytail 4 november 2015 13:50
    Ja, ik denk ook dat 9 euro als koers gerechtvaardigd is. Het is niet zo negatief als de analisten voorspellen maar men wil op safe spelen. Dus volgende week zal het aandeel waarschijnlijk in de lift zitten. Let wel, het is geen feest op de staalmarkt vanwege de lage prijzen van erts en staal. Maar het is goed dat de economie aantrekt, auto's zijn niet aan te slepen in de VS en in Europa gaat het een stuk beter. Verder trekt de bouw aan.En wat te denken van een import tax voor China van goedkoop staal?
  5. Bir 4 november 2015 14:15
    quote:

    carson kid schreef op 4 november 2015 13:05:

    [...] Dat is waar,,,,,, maar ze ook al diverse keren hun grote mond gesnoerd denk maar eens even terug Vietnam Afganistan, de koude oorlog nu ook weer Syrie en andere brandhaarden die door hun zijn aangestoken Ook de aanval op P.H. in de tweede wereld oorlog hielden ook zij niet voor mogelijk en dan 2001 in hun eigen hol van de leeuw en ga zo maar door
    En dan te bedenken dat de amerikanen eigenlijk van orgine Europeanen zijn in Amerika toendertijd,,,,,, iedereen die hun in weg stonden uitgemoord hebben
    Maar zoals altijd in de gehele menselijke geschiedenis zullen ook zij straks niet meer de grote wereldmacht zijn!
    Geloven jullie deze onzin die jullie opschrijven nou echt? ....de Amerikanen hebben de oorlog in Syrie en andere brandhaarden angestoken? Zelden zoveel crap bij elkaar gezien.

    Beperk je tot beleggen en haal niet die delen uit de wereldontwikkelinge erbij waar je geen verstand van hebt. Wereldwikd is de ontwikkeling en productie van wapens en wapentuig de laatste 10 jaar substantieel afgenomen. Bovendien wordt veel van dat goed gemaakt van composiet, juist van vezels dus die sterker zijn dan klassiek staal.

    Succes met beleggen, hopelijk hebben jullie daar meer kaas van gegeten.

    Grtn Bir
  6. [verwijderd] 4 november 2015 14:44
    Tja,,,,,,als je zo kortzichtig bent in de geschiedenis van wat die yanks allemaal hebben uitgevreten
    en alles telkens van wapens hebben voorzien en daarna ruzie met ze maken dat ze die wel niet hadden of mogen gebruiken,,,,,, ja dan ben je niet goed op de hoogte van wat er zich telkens in de wereld zich afspeelt door de invloed van die yanks maar terug naar de staalindustrie die nu even een dip kent vanwege de hoge voorraad die maar niet of nauwelijks slinkt naar de pijpen van de aandeelhouders ja dan gaat de koers omlaag vandaag om vervolgens als alle runderen hun a.m verkocht hebben,,,,,,,,,,,,, weer door shorters opgekocht worden net zolang totdat de analisten larie uit beeld is!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

24,530 10:26
+0,260 +1,07%
Premium

Q1 pleister op de wonde voor stroef ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links