Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verliezen op Wall Street na drukke kwartaalcijferdag

Verliezen op Wall Street na drukke kwartaalcijferdag

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen gesloten. Democraten en Republikeinen kunnen het niet eens worden over aanvullende stimuleringsmaatregelen om economische klap van de coronapandemie op te vangen, wat drukte op het sentiment. Verder kregen beleggers trits aan kwartaalcijfers te verwerken, waaronder die van McDonald's, 3M en Pfizer.

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 26.379,28 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,7 procent tot 3218,44 punten en de Nasdaq verloor 1,3 procent tot 10.402,09 punten.

Republikeinen hebben plannen voor extra stimulering van 1 biljoen dollar opgesteld, maar slagen er vooralsnog niet in deze door het Congres te loodsen. Democraten, die zelf steunmaatregelen van 3,5 biljoen dollar voorstaan, zijn onder andere tegen een verlaging van de extra werkloosheidsuitkering die wegens de coronacrisis is ingesteld.

Fed verlengt stimuleringsprogramma's

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, maakte ondertussen bekend dat het merendeel van zijn stimuleringsprogramma's tegen de coronacrisis met drie maanden wordt verlengd tot eind dit jaar.

McDonald's zag de omzet van zijn fastfoodrestaurants die langer dan een jaar open zijn met bijna een kwart dalen door coronamaatregelen. Op Wall Street werd geschrokken gereageerd, met een daling van het aandeel van 2,5 procent als gevolg. Het Nederlandse chipbedrijf NXP, met een beursnotering in New York, had in het voorbije kwartaal zwaar te lijden onder de malaise in de autosector en zakte 4,2 procent.

Industrieel concern 3M verloor 4,9 procent. Het bedrijf draaide het afgelopen kwartaal een lagere omzet, ondanks de toegenomen vraag naar producten voor persoonlijke veiligheid zoals mondkapjes. Farmaceut Pfizer schroefde ondanks een gedaalde vraag naar zijn geneesmiddelen zijn prognoses op en won bijna 4 procent.

De euro was 1,1716 dollar waard, tegenover 1,1724 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,6 procent minder op 40,93 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 43,19 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links