Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street noteert overwegend hoger

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie overwegend licht in de plus. Daarmee lag Wall Street aardig op koers om de winstreeks die nu al enkele handelsdagen duurt, een verder vervolg te geven.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 20.945 punten. De bredere S&P 500 won ook 0,2 procent, tot 2399 punten. Alleen technologiegraadmeter Nasdaq bleef vlak op 6132 punten.

Net als in Europa zorgde de aanslag in Manchester op de Amerikaanse financiële marken voor weinig reuring. Ook ontwikkelingen in Washington, waar de nieuwe Amerikaanse overheidsbegroting wordt aangeboden aan het Congres, leken nauwelijks van invloed te zijn op de koersen. Beleggers kregen verder onder meer enkele cijfers over de Amerikaanse industrie en dienstensector te verwerken.

Agilent Technologies

Agilent Technologies ging ruim 4 procent omhoog. De maker van wetenschappelijke apparatuur is met beter dan verwachte resultaten naar buiten gekomen. Ook maker van videogames Take-Two, onder meer bekend van Grand Theft Auto, bleek in trek na een kwartaalbericht. Het aandeel noteerde bijna 5 procent hoger. Bouwbedrijf Toll Brothers won daarnaast 1 procent na het openen van de boeken.

Fiat Chrysler ging daarentegen dik 3 procent onderuit. De Amerikaanse justitie is een zaak gestart tegen de autobouwer om mogelijk gesjoemel met illegale software om de uitstootwaarden van dieselwagens te beïnvloeden.

Apple

Ook was er aandacht voor Apple en PPG Industries. Apple (min 0,3 procent) heeft zijn geschil met het Finse Nokia over patentschendingen bijgelegd. Van verfmaker PPG (plus 0,5 procent) werd bekend dat het bedrijf naar de rechter is gestapt om meer tijd te regelen voor zijn overnamepoging van de Nederlandse branchegenoot AkzoNobel.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 51,23 dollar per vat. Brentolie werd 0,1 procent duurder en kostte 53,94 dollar per vat. De euro was 1,1196 dollar waard, tegen 1,1226 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 mei 2017 20:01
    Wederom zo'n geweldig artikel... En wederom onjuist. PPG is niet naar de rechter gestapt om meer tijd "te regelen". Elliott is naar de rechter gestapt en PPG heeft wat spreektijd gevraagd tijdens de zitting. Ik stel voor dat degene die keer op keer verantwoordelijk is voor de onzin, suggesties en fouten, een keer naar huis gestuurd wordt, begint wat storend te worden.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links