Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX over breed front omhoog

AEX over breed front omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs ging donderdagochtend over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers, waaronder die van zwaargewicht Unilever. Daarnaast werd gewacht op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 528,07 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 826,78 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs dikten tot 0,7 procent aan.

Alle 25 AEX-fondsen gingen omhoog. Biotechnoloog Galapagos herstelde na het verlies een dag eerder en was de sterkste stijger met een winst van 3,2 procent. NN Group volgde met een plus van 2,3 procent na een overwinning in een belangrijke woekerpoliszaak. Volgens de rechter in Rotterdam had de verzekeraar klanten voldoende geïnformeerd over alle bijbehorende kosten en premies.

Unilever

Unilever won 0,7 procent. Het levensmiddelenconcern realiseerde in het tweede kwartaal een onderliggende groei van 3 procent, wat een fractie sterker is dan in het eerste kwartaal. Voor de tweede jaarhelft gaat Unilever uit van een versnelling van de omzetgroei.

In de MidKap behoorde Sligro tot de staartgroep met een min 1,9 procent, na publicatie van de halfjaarcijfers. Het groothandelsbedrijf erkende dat zijn supermarktketen EMTÉ onvoldoende schaalgrootte heeft om zelfstandig succesvol te zijn. Het bedrijf wil het onderdeel niet verkopen, maar geeft de voorkeur aan samenwerking met een andere partij.

SAP

In Frankfurt daalde SAP 0,9 procent. De operationele winst van de Duitse softwarefabrikant kwam iets lager uit dan verwacht. Wel schroefde SAP zijn omzetverwachting op. Budgetmaatschappij easyJet zakte 2,8 procent in Londen na publicatie van de kwartaalcijfers.

Ingenico steeg in Parijs 6 procent. De branchegenoot van het in Amsterdam genoteerde Gemalto koopt Bambora, een snelgroeiende speler op het gebied van betaaldiensten, van Nordic Capital.

De euro was 1,1508 dollar waard, tegen 1,1521 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 47,03 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 49,72 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 jun Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 03 jun Slotcall: dáár gaat de koerswinst, Kitty brult, DSM-Firmenich huilt en Prosus lacht 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juli 2017 09:49
    quote:

    Priamos schreef op 20 juli 2017 09:45:

    De sprookjesdagen zijn gisteren al begonnen . Nog even een schepje er bovenop.

    dat is zeker, wij houden van overdrijven, zowel omhoog als omlaag hier in amsterdam! Draakje Draghi zal wel weer een mooi verhaal houden, het schijnt dat hij via diverse banken en off shore accounts nogal wat belang heeft bij hogere indices. Kortom het sprookje is nog niet uit.

    AEX alweer op 528... Unilever wordt alsmaar duurder, evenals ASML... Goedkoop is niks meer hier. Vandaag krijgt de EURO weer een tik, kortom jubelen, hier in EU.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

905,10 03 jun
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links