Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Just Eat Takeaway trapt cijferseizoen af op Damrak'

'Just Eat Takeaway trapt cijferseizoen af op Damrak'

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk vrijwel vlak beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen rond de verspreiding van de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus in de gaten. Op het Damrak gaf AEX-bedrijf Just Eat Takeaway het startsein voor het jaarcijferseizoen.

In Nederland is zoals verwacht de lockdown met drie weken verlengd tot 9 februari. De regering ziet zich genoodzaakt tot de verlenging vanwege de ernstige zorgen over de nieuwe Britse coronavariant. Ook riep premier Mark Rutte op om tot en met maart niet naar het buitenland te reizen.

Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway zag het aantal orders afgelopen kwartaal met 57 procent stijgen tot 179,8 miljoen. Omdat restaurants weer moesten sluiten vanwege de nieuwe lockdown werd vaker eten thuisbezorgd. Over het hele jaar klommen de orders met 39 procent tot 588,1 miljoen. Het bedrijf liet tevens weten zijn beursnotering in Amsterdam mogelijk toch te willen behouden. Eerder verklaarde het fusiebedrijf zijn notering in Amsterdam op te geven en alleen die in Londen te houden.

Shell

Ook Shell staat in het nieuws. Het olie- en gasconcern schrapt circa 900 banen in Nederland als onderdeel van de eerder aangekondigde grote reorganisatie. Dat komt neer op ongeveer een tiende van het totale Nederlandse personeelsbestand. Shell kondigde in september al aan wereldwijd 7000 tot 9000 banen te schrappen, om kosten te besparen vanwege de coronacrisis.

Signify liet weten dat het personeel van het verlichtingsbedrijf de in het voorjaar geleverde coronabijdrage terugkrijgt dankzij meevallende financiële resultaten in 2020. De werknemers besloten in het voorjaar vrijwillig minder te werken en ook minder loon te ontvangen. Ook trekt Signify 170 miljoen euro uit voor een bijzonder dividend en kunnen aandeelhouders op een normaal dividend over 2020 rekenen.

In Parijs staat Carrefour in de belangstelling. Volgens persbureau Bloomberg overweegt het Canadese detailhandelsconcern Couche-Tard, eigenaar van de Circle K-keten, het Franse supermarktconcern over te nemen. De gesprekken tussen de twee partijen zouden zich in een vroeg stadium bevinden.

De euro was 1,2214 dollar waard, tegenover 1,2159 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,1 procent tot 53,78 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder op 57,24 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 31 mei Beursupdate: AEX op Wall Street 4
  2. 31 mei Slotcall: AEX struikelt voor de finish, maar Pharming komt met de schrik vrij

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

903,61 31 mei
-1,97 -0,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links