Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DPA haalt hogere marges

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA Group heeft zijn winstgevendheid de afgelopen maanden verder weten te verbeteren dankzij hogere winstmarges en verbeteringen in de kostenstructuur. Dat meldde het bedrijf maandag.

DPA boekte in het derde kwartaal een brutowinst van 7,2 miljoen euro, tegen 5,3 miljoen euro een jaar eerder. De brutomarge verbeterde daarbij met een procentpunt naar 26,8 procent. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 50 procent naar 2,1 miljoen euro. De nettowinst stabiliseerde op circa 300.000 euro.

De omzet van DPA was met 27 miljoen euro 30 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2014. Die sterke groei is deels te danken aan overnames. Autonoom werd een groei van 11 procent gerealiseerd. De opbrengsten die werden gegenereerd door 'eigen 'personeel liepen daarbij met 18 procent op, terwijl de inzet van zelfstandige professionals verder wat teruggebracht. Zelfstandigen leverden vorig kwartaal 16 procent van de gerealiseerde uren, tegen 19 procent een jaar eerder.

Bestuursvoorzitter Eric Winter liet in een toelichting weten ,,vol vertrouwen'' te zijn over de resultaten van 2015. Hij gaf verder aan dat de interim-activiteiten van de eind september overgenomen financiële dienstverlener ConQuaestor ,,binnen enkele maanden'' geïntegreerd worden in de organisatie van DPA.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links