Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,440 15 mei 2024 16:15
  • -0,010 (-0,69%) Dagrange 1,440 - 1,450
  • 6.412 Gem. (3M) 2,7K

Tie beeindigt 6 mln opties aan Berkshire

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pitmans 2 januari 2006 09:03
    PERSBERICHT: Tie beeindigt 6 mln opties aan Berkshire


    TIE annuleert 6 miljoen opties Jaarverslag 2005 gepubliceerd

    Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B Interoperability-softwarebedrijf TIE Holding N.V. (
    *Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

    Helaas nog niet helemaal compleet. Op het eerste gezicht vind ik het geen goed nieuws.
  2. [verwijderd] 2 januari 2006 09:10
    Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B Interoperability-softwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") maakt hierbij bekend dat het zes miljoen opties heeft geannuleerd die eerder werden verstrekt aan Berkshire Investments BV. Daarnaast heeft TIE op 31 december jl. haar jaarverslag over het boekjaar 2005 (1 oktober 2004 t/m 30 september 2005) gepubliceerd na goedkeuring van huisaccountant Ernst & Young. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering staat gepland op 15 februari a.s. op het hoofdkantoor van TIE in Amsterdam.

    In 2001 verstrekte TIE 3 miljoen opties op aandelen TIE aan Berkshire Investments BV als onderdeel van een kredietfaciliteit die TIE toentertijd werd geboden. In 2003 werden daar nog eens 3 miljoen opties aan toegevoegd. De uitoefenprijs van de opties bedroeg EUR 0,50 en ze konden worden uitgeoefend tot eind 2007. TIE heeft deze opties echter teruggekocht en geannuleerd en zal later deze week 1,25 miljoen gewone aandelen TIE Holding uitgeven aan Berkshire ter compensatie. Hiermee wordt een grote verwatering van de aandelen in de toekomst beperkt. Na deze nieuwe emissie bedraagt het aantal uitstaande aandelen 42.320.725. Aangezien 500.000 opties die eerder verstrekt werden aan Navigator Investment Holding Ltd. afgelopen november vervielen, bedraagt het aantal uitstaande opties, exclusief die in handen van het personeel, in totaal 1,1 miljoen.

    Afgelopen november maakte de onderneming haar voorlopige cijfers over het boekjaar 2005 bekend. In vergelijking met de uiteindelijke resultaten zoals gepubliceerd in het jaarverslag zijn er geen veranderingen die van belang zijn. Het jaarverslag is beschikbaar op de corporate website (http://www.TIEglobal.com) en is bovendien op verzoek in gedrukte vorm verkrijgbaar op het hoofdkantoor.

    Aangezien dit het eerste jaar is waarin de onderneming moet voldoen aan de nieuwe Corporate Governance-maatstaven, is er een aantal additionele documenten op de website geplaatst, te weten het reglement van de Raad van Commissarissen, de voorkennisregeling en de klokkenluiderregeling.

    De agenda voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zal later deze maand worden bekend gemaakt in de media. De vergadering staat gepland op woensdag 15 februari 2006 om 15.00 uur op het hoofdkantoor van de onderneming in Amsterdam (Schiphol-Rijk).

    Dick Raman, CEO van TIE: "Dit is het tweede jaar waarin we er in zijn geslaagd om winst te laten zien. Onze financiële positie is aangesterkt, dit wordt onderstreept doordat de ABN AMRO ons heeft voorzien van en regulier rekening courant krediet. We hebben een duidelijke visie dat bedrijven interoperability nodig hebben om te overleven. We zien dat steeds meer bedrijven deze visie delen. We kijken ernaar uit om met onze software en kennis onze klanten te helpen aan de beste interactie met hun zakenpartners. We kijken met vertrouwen vooruit, met het besef dat we op weg zijn naar hernieuwde groei."

  3. forum rang 4 Pitmans 2 januari 2006 09:20
    quote:

    ik ben Diede. schreef:

    quote:
    TIE heeft deze opties echter teruggekocht en geannuleerd en zal later deze week 1,25 miljoen gewone aandelen TIE Holding uitgeven aan Berkshire ter compensatie.
    tegen welke prijs, dat is de vraag.
    Ik ben eigenlijk meer beniewd wat ze gaan doen met de vrijvallende ruimte om nieuwe aandelen uit geven. Ze kunnen nu weer 5 miljoen aandelen uitgeven en zou nu liefst snel zien dat er wordt aangegeven dat ze die emissies niet nodig hebben.

    Daarnaast kost het nu een flinke compensatie, terwijl ze ook hadden kunnen afwachten of de koers in 2007 wel boven €0,50 staat.
  4. [verwijderd] 2 januari 2006 09:26
    Zoals enkele weken geleden in dit forum beloofd: aandelen emissie! Terwijl Tie stellig was dat die niet meer hoefden. Doe er je voordeel mee. Ik vraag me af welke 'toekomstige verwateringen' er nog meer in het vat zitten. De tekst van het persbericht is echt stuitend, maar ja zo is Dick nou eenmaal
  5. [verwijderd] 2 januari 2006 09:26
    Zoals enkele weken geleden in dit forum beloofd: aandelen emissie! Terwijl Tie stellig was dat die niet meer hoefden. Doe er je voordeel mee. Ik vraag me af welke 'toekomstige verwateringen' er nog meer in het vat zitten. De tekst van het persbericht is echt stuitend, maar ja zo is Dick nou eenmaal
  6. forum rang 4 Pitmans 2 januari 2006 09:43
    quote:

    Willem Bol schreef:

    misschien dat daarom de koers flink gedrukt werd? Zolang de koers onder de 50 staat zijn de opties immers waardeloos. Of zie ik iets over het hoofd?
    Dat zou wel een heel lange termijnplanning zijn. Op zich positief natuurlijk dat dat bij Navigator wel zo gegaan is, maar het is geen realistische opgave om nog een jaar lang de koers te drukken (Marietje zal het daar wel niet mee eens zijn ;o)

    Als ze nou maar snel opnieuw bevestigen dat er geen emissies meer komen, is het alleen maar positief nieuws.

    Weet er trouwens iemand hoe het wegvallen van de Navigator-opties (en eigenlijk dus ook Berkshire) boekhoudkundig uitwerkt ? Drukken toekomstige optieverplichtingen de cijfers en werkt het wegvallen er van (dus) positief ?
  7. [verwijderd] 2 januari 2006 10:16
    enige reden waarom Rajman dit zou doen, is dat hij voor 1 januari 2007 een koers van boven de 50 verwacht.
    veel geloof in de toekomst dus.
    Maar hier moeten wij niet al te veel op af gaan, want dat heeft de man altijd...

    vind het een opmerkelijke actie, en weet eigenlijk niet of het nou goed of slecht nieuws is.
    neutraal?

    koers doet ook niks, ik blijf het ff aankijken.
  8. [verwijderd] 2 januari 2006 11:22
    Willem Bol schreef:
    de liefde is blijkbaar over Tielover;-)

    Ja Willem, het is een scheiding van tafel en bed. Maar niet getreurd, ik ben in deze absoluut niet monogaam, heb me nu overgegeven aan een orgie met, meerdere, veel belovende stukken. Enkele blijken reeds zeer vruchtbaar. Gr. ED
  9. [verwijderd] 2 januari 2006 14:26
    quote:

    tielover2 schreef:

    Als over enige weken de koers op 20 cent staat en ik nog enig perspektief verwacht/zie, spring ik er misschien weer in. Gr. Ed
    we zullen het zien, voorlopig is de 31 opgeslokt (en is de laat een stuk minder dan voorheen) en ga ik nog steeds uit van een bodem op 30 cent.
  10. [verwijderd] 2 januari 2006 18:08
    quote:

    ik ben Diede. schreef:

    quote:
    TIE heeft deze opties echter teruggekocht en geannuleerd en zal later deze week 1,25 miljoen gewone aandelen TIE Holding uitgeven aan Berkshire ter compensatie.
    tegen welke prijs, dat is de vraag.
    Als we weten welk bedrag van Berkshire Investments BV. is geleend is het misschien wel uit te rekenen.

    Jaap
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links