Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Het grote wat-levert-meeste-op-blog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 22 april 2014 16:18
    Dit keer zal het ook anders zijn als in de voorgaande 2 eeuwen. Nml de bevolkingsgroei in Europa. Die zal er niet meer zijn volgens verwachtingen en de bevolkingsafname zal alleen gecompenseerd worden door verwachte immigratie. Dus voor europees vastgoed zal dat zeker effect hebben.
  2. forum rang 5 theo1 22 april 2014 16:43
    quote:

    !@#$!@! schreef op 22 april 2014 16:18:

    Dit keer zal het ook anders zijn als in de voorgaande 2 eeuwen. Nml de bevolkingsgroei in Europa. Die zal er niet meer zijn volgens verwachtingen en de bevolkingsafname zal alleen gecompenseerd worden door verwachte immigratie. Dus voor europees vastgoed zal dat zeker effect hebben.
    Dat hangt er weer helemaal vanaf waar dat vastgoed staat. Want de bevolking is niet uniform verdeeld en de bevolkingsgroei ook niet. Je ziet een versnelde concentratie van de economische activiteit in bepaalde steden. Dus in steden met een sterke economie zit je wel goed. In buitengebieden waar geen banen zijn, wordt het over het algemeen heel lastig. Ik zie het verschijnsel stadstaat wel weer een comeback beleven.

    Dus in een stad als Londen zal de vraag naar vastgoed nog heel erg lang (ik denk lang genoeg dat bijna alle lezers van deze site zich er niet druk om hoeven te maken) hoog blijven. In plattelandsgebieden in het Noorden van Engeland zou het wel eens een lastig verhaal kunnen worden, vooral in gebieden die landschappelijk niet bijzonder aantrekkelijk zijn.

    In Nederland zul je in steden als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven wel aardig snor zitten. In Heerlen is het verhaal dan weer heel anders.

    Uitzondering zijn wellicht de plekken waar de rijken hun buitenhuizen hebben. Zoals inderdaad Wassenaar, Bloemendaal, Aerdenhout etc.

    En voor de lange termijn zet ik mijn geld op aandelen. Vastgoed is me te vast: een te gemakkelijk doelwit voor overheden die geld nodig hebben. Obligaties hebben het goed gedaan door een langjarige dalende trend in rentes. Dat kan niet nog eens decennialang doorgaan. Goud zie ik niks in. Spaargeld is nodig als noodreserve, maar is geen belegging.
  3. Belegde boterham 22 april 2014 21:21
    Een beter resultaat met onroerend goed krijg je natuurlijk als je in staat bent dit te verhuren!

    Woningwaarde volgt al jaren minimaal de inflatie, nu de laatste jaren een correctie naar 'normale' waarden en je huuropbrengsten stijgen jaarlijks :-)

    Dit jaar met 4% - 'let the money flow'

    Tot op heden belastingvrij, maar ik vrees dat de overheid daar ooit wat aan gaat doen...

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.