Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Knot: DNB heeft geen 'plan B' voor eurozone

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 juli 2012 12:28
    quote:

    z0n0p schreef op 4 juli 2012 12:19:

    Hoeveel gaat dan "jaren van crisis" nog kosten? Dan lijkt me het toch zinvol om eens na te denken over een alternatief plannetje.
    Ik heb langzaamaan het idee dat iedereen zelf maar voor plan-B moet gaan zorgen. Al erg dat het moet maar dan wil ik wel dat Den Haag en Brussel met hun jatten van mijn zaakjes afblijven. Die hebben al genoeg verziekt. Overal waar ze met hun stronthanden aankomen, ontstaat nog meer narigheid tegenwoordig.
  2. [verwijderd] 4 juli 2012 12:29
    ,,Een centrale bankier bereidt zich voor op alle mogelijke scenario's'', zegt Knot. DNB heeft daarom wel doordacht wat er kan gebeuren als de eurozone uit elkaar spat, maar een plan is er volgens de topman niet. ,,

    Dat betekent dat we ons op alle mogelijkeheiden voorbereiden zonder een plan! Of we willen niet vertellen.
  3. [verwijderd] 4 juli 2012 12:41
    Wat een gotspe is dit zeg. De NB heeft maatregelen voorgesteld en gesteund die duidelijk voortkomen uit de eenzijdige benadering en overtuiging dat de Eurozone gewoon goed is. Natuurlijk is het principe verdedigbaar, maar we weten allemaal dat de geschiedenis leert dat het allemaal niet zo makkelijk en vanzelfsprekend is met verschillende culturen, economische situatie én externe invloeden.
    Of is de heer Knot al bezig met de nieuwe wereldorde?
    Het gewoon maar aannemen dat de zaak in hetzelfde spoor verder zou niet moeten kunnen voor een orgaan dat boven de individuele partij visies zou moeten staan. Objectiviteit in het belang van eerst het land en dan de (utopische?) Eurozone/ unie, dat is de volgorde! Je kunt er niet omheen dat er partijen en geleerden in binnenland en buitenland zijn, die wél zo hun twijfels hebben over de juistheid van voortgang op het europad of hier zelfs tegen zijn.
    Of je het nu leuk vindt of niet, de kans dat het allemaal anders loopt dan men nu in Brussel graag wil is aanwezig en de NB behoort hier rekening mee te houden.
  4. [verwijderd] 4 juli 2012 14:44
    Volgens Knot moet omdat hij geen plan B gemaakt heeft, alles worden gedaan om de euro te redden.

    Moet ik dan concluderen dat Dhr. Knot en zijn rekenmachineleger simpelweg te lui zijn om een plan B te maken? Of zijn ze bang dat de uitkomst zal zijn dat laten ploffen in the long run goedkoper is dan redden?
  5. [verwijderd] 4 juli 2012 16:29
    Het niet meer kopen van PIIGS-papier is een goede zet, zeer verstandig zelfs, laat de markt haar werk maar doen!

    DNB heeft geen plan-B...de vermogende Nederlander echter WEL.
    Geld aanhouden op niet-euro-rekeningen is booming nu...DNB kan dat bevestigen(maar begrijpelijkerwijs doen ze dat natuurlijk niet)....
  6. [verwijderd] 4 juli 2012 19:11
    Afgelopen week kwam een of andere tante, werkzaam bij DNB met het bericht dat "Nederlanders z.s.m huis moeten aflossen als spaarpot voor later, want de zorg en pensioenen konden weleens tegen gaan vallen in de toekomst".
    Hier wordt de burger een plan B opgedrongen , terwijl die arrogante hufters gewoon blijven vasthouden aan een Euro en Eurozone die niet werkt.
    Iedere ondernemer heeft een plan B voor als er iets fout gaat en een instituut als de DNB weigert zijn blik te verruimen, laat staan een escape-route te bedenken.
    En van dit soort VARKENS hangt onze toekomst af. Zoveel fouten gemaakt als toezichthouder op de Nederlandse banken etc. en nog steeds niets geleerd, gewoon blijven vasthouden aan die onmetelijke arrogantie en wereldvreemdheid, die zo tekenend was voor die Wellink.
    Knot is niet voor niets in die functie gehesen ; moet woordvoerder voor de pro-Euro-elite zijn....
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links