Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

iPod nat

Aan de bladeren aan de bomen en het aantal spinnen in mijn tuin te oordelen, is er slechter weer op komst. Zo kondigen ook de lagere groeicijfers in de VS aan dat het in de toekomst allemaal een versnellinkje lager gaat.

Nu luidt de wijsheid dat de beurs vooruitloopt op de economische ontwikkelingen. Aangezien het een tijdje geleden ook daadwerkelijk beter ging, verwacht ik nu dat wij een stapje terug moeten doen. Voor het zo ver is, zijn er eerst de naweeën van de bob-dag in de VS.

Als de Amerika dicht is - dit keer vanwege Labor day - stijgen de Europese markten en de dag erop is ook altijd beursvriendelijk. De Amerikanen reageren dan weer op dit positivisme en zo duurt het even voordat alles normaal is.

iPutje voor de dorst
Wellicht kan de orkaan Ivan (de Verschrikkelijke?) iedereen weer met beide benen op de grond zetten. In Nederland is weer een pensioensoap begonnen, het is mooi als iedereen dat geld verkwist en in de economie pompt. Natuurlijk heeft dit ook een keerzijde: de beleggingen van de pensioenfondsen. Zij rekenden waarschijnlijk niet op deze cash flow.

Over naar mijn handelsideeën voor vandaag: computerfabrikant Apple profiteerde in de afgelopen tijd sterk van vernieuwingen als bijvoorbeeld de iPod. Het leuke aan de vrije markt is dat als een product succesvol is, andere fabrikanten dat ook gaan maken. Behalve mogelijk omzetverlies heeft dit ook gevolgen voor de winst.

Technisch gezien topt Apple, het fonds zit bovenin de trend. Een daling is daarom goed mogelijk. Ik koop speculatief puts.

Meer puts
Collega-technologiefonds Motorola laat ook een negatief technisch patroon uit het boekje zien. Wellicht is het kopen van puts ook voor dit aandeel een idee.

Hetzelfde geldt voor het Japanse Canon:

Dow Jones uitgevlagd
De Dow Jones ligt vlak bij de weerstandslijn. Nu kan de index aan de bovenkant uitbreken en als het dan ook nog eens een vlagpatroon is... Nee, dit optimisme deel ik niet. Ik zie gewoon lagere toppen en bodems.

Mijn minder positieve blik komt ook voort uit het langere termijnplaatje:

Wokkels zijn lekker
Desondanks zijn er nog koopkandidaten. Als ik naar de grafiek van Wolters Kluwer kijk, dan zie ik een mooi positief patroon. Ik heb dan ook een positie in dit aandeel.


IEX.nl Premium Portefeuilles
Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl 2Days Eurex Portefeuille (-1,47%)
Klik hier voor Frank van Dongens & Michael Kralands IEX.nl Polderportefeuille (7,04%)
Klik hier om te reageren en te discussiëren

Frank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Hij is algemeen directeur van de hedendaagse vennootschap Today’s Beheer bv. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links