Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis weer gedist

Arcadis weer gedist

 

Geen nieuws, geen adviezen, maar wel een dikke min. Pieter (een op het Damrak wereldberoemde oud-optiehandelaar, toch Pieter?) valt met de deur in huis. Er zitten meer te nagelbijten óf juist te azen: waar en wanneer komt die vermaledijde bodem te staan, want daar komt het op neer.

 

 

Fundamenteel is het momenteel twaalf ambachten en dertien ongelukken bij Arcadis. Technisch is het iets gemakkelijker: neergaande trend en niet zo'n beetje ook. Wat kan ik zo snel verzinnen?

  • Belegt u héél lang én hebt u volop vertrouwen in bestuur, bedrijf en toekomst én u hoeft niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten én krijgt ook niet meteen de zenuwen als het daalt, dan kan u plukjes oppikken in de downtrend. Verder voorlopig niet naar omkijken.
  • Belegt u op een termijn van jaar of een paar jaar, dan wordt het lastig. Vooral die open eindjes bij Arcadis (Brazilië!) zorgen er voor dat het slecht rekenen is. Ik kan me voorstellen dat u niet nóg een SBM Offshore in porto wilt hebben
  • Gelet op de koers de afgelopen maanden is het een regelrechte vertrouwenscrises. Van de week noemde ik het al: heeft óók Arcadis Damrakitis? Ofwel, mooie bedrijven waar ineens maar lijken en tegenvallers uit de kast blijven rollen, met Imtech als slechtste voorbeeld. Het zijn er te veel

Dan de grafieken. Het gaat weer hard vandaag, maar de omzet is relatief eigenlijk niet zo groot voor zo'n beweging. Twee keer een verkoopgolfje al, die laat ik zeggen op niet zoveel greterigheid stuitten:

 

 

De echte hardcore verkoopdruk van de afgelopen dagen droogt wel wat op? Niettemin is de rust (overgave?) nog ver te zoeken.

 

 

Op wat langere termijn dan: klassiek voorbeeldje van Himmelhoch jauchzend zum Tode betrübt:

 

 

En dan nog even echt lang: misschien moet u wel technisch kijken nu het fundamentele verhaal in de diepvrieskist zit. Wellicht is de koers door een lange steun gevallen en zoekt ze een nieuwe op.

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links