Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is Wessanen prijzig?

Is het aandeel Wessanen duur?

Beleggers in Wessanen kunnen vandaag wel een flesje Bols gebruiken :-) 

Wessanen staat fors lager door de KW4-cijfers, maar zo slecht waren de cijfers toch niet? Het dividend is fors verhoogd en als we zo eens door meningen van analisten bladeren is de outlook ook best goed.

Was de verwachting van beleggers dan te hoog? Dat zou wel eens kunnen, want de koers was in de maanden voor de cijfers hard opgelopen. Begin januari stond het aandeel Wessanen iets boven vijf euro en het aandeel is in één maand naar 6,15 euro opgelopen.

Vandaag blijkt die stap toch iets te veel van het goede. Grafiek en data komen uit Reuters Eikon en u kunt erop klikken voor een grotere versie:

 

 

Ik wil Wessanen vergelijken met peers, maar wie zijn dat eigenlijk? Het bedrijf verkoopt allerlei biologische producten als thee, chocolade en koekjes. Met hulp van Wessanen's eigen site kom ik tot de volgende peers: Corbion, Sligro, Unilever, Nutreco, Bongrain en Bonduelle.

Vergeleken met branchegenoten is Wessanen behoorlijk prijzig. U betaalt voor het aandeel 19,7 keer de verwachte winst en dan is alleen Unilever duurder. Dat kan misschien verklaard worden doordat er hogere marges op de producten van Wessanen zitten.

Inderdaad zijn de marges van Wessanen beter dan het gemiddelde van zijn peers. Ook zien we dat het bedrijf relatief weinig schulden en een goede balans heeft.

Wat mij dan weer opvalt is dat het in eerste instantie lijkt alsof de Franse peers, Bongrain en Bonduelle, erg goedkoop zijn. Dat zijn ze ook, maar in kolom twee, drie en vier ziet u ook direct waarom deze twee aandelen zo goedkoop zijn.

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links