Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    Tenenkrommende marktreactie op stevige winstcijfers ABN Amro

    Keurige eerstekwartaalcijfers van ABN AMRO, maar de markt struikelt over een licht tegenvallende CET1-ratio. Terecht of niet?

  2. Premium

    Ego's op de beurs: 'Het heeft alles te maken met het overschatten van je eigen kunnen'

    Fouten erkennen is belangrijk en beleggers kunnen zich het beste houden aan de PDT-strategie die financieel econoom Shekinah Dare bedacht.

    Shekinah Dare moest en zou als jongvolwassene iets kopen in iedere winkel waar ze kwam. ‘Als ik iets leuks zag, moest ik het gewoon hebben’, vertelt de wetenschappelijk expert bij het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag van de Universiteit Leiden. ‘Maar eer de maand voorbij was, was mijn salaris op. Op een gegeven moment vroeg ik me af: waarom vertoon ik eigenlijk dit gedrag? Ik heb die spullen helemaal niet nodig. Toen wist ik dat ik er meer over wilde weten.’

    Haar fascinatie voor financieel welzijn, de mate van financiële tevredenheid nu én in de toekomst, motiveerde haar om te promoveren aan de Universiteit Leiden. Ze deed onderzoek naar de samenhang van verschillende psychologische factoren met bijbehorend financieel gedrag. Waarom mensen doen wat ze doen als het gaat om geld en hoe groot de impact van financiële stress kan zijn.

  3. Matte beurs, maar onderhuids broeit het met ABN Amro en Amerikaanse inflatie

    De AEX staat een vlakke tot licht hogere opening te wachten. Maar misschien zorgen ABN Amro, InPost en VS inflatie voor spektakel. En verder een verslag van Powells bliksembezoek aan Nederland.

  4. Europese banken trekken én feesten op de haussekar

    Bijna alle Europese banken zijn technisch aan een ongekende opmars bezig. Recente all-time highs illustreren de feeststemming in de sector.

  5. Slotcall: Aziatische invloeden, off day verzekeraars en de comeback van Triodos?

    De AEX sluit 0,1% lager en we doen een rondje langs de velden bij Aegon, ASR, Basic-Fit, Ebusco, OCI, ING, WDP, NN Group, Just Eat Takeaway, OCI, B&S, Prosus en Alibaba.

  6. Premium

    B&S draait goed, met één dissonant

    Groothandel B&S draait over het algemeen behoorlijk goed - uitgezonderd de drankentak, nota bene een van de grootste divisies. Van herstel hier wordt nog altijd niet gesproken.

    B&S leverde een kwartaalrapport af dat op zich weinig operationele verrassingen kent. De groep verstrekt uitsluitend omzetcijfers.

    De omzet van €529,7 miljoen ligt 0,8% hoger dan vorig jaar en 1,2% hoger uitgedrukt in constante valutakoersen. Het grootste onderdeel Beauty boekte een mooie groei van 8,2% tot €183,7 miljoen.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links