Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rechter akkoord met schikking Tesla-baas

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse federale rechter heeft de schikking tussen Tesla-topman Elon Musk en beurswaakhond SEC goedgekeurd. Als onderdeel van de afspraken moet Musk binnen 45 dagen zijn positie als voorzitter van de fabrikant van elektrische auto's neerleggen. Tesla en Musk moeten ieder tevens een boete van 20 miljoen dollar betalen.

De beurstoezichthouder verweet Musk fraude door op Twitter te reppen over een privatisering van Tesla en daarmee beleggers op het verkeerde been te zetten. Op de beurs in New York werd enthousiast gereageerd dat er nu eindelijk duidelijk is over de schikking. Het aandeel Tesla noteerde dinsdag meer dan 4 procent hoger op de beurs in New York.

Musk blijft overigens wel de topman van Tesla. Wie in de organisatie straks de voorzitter wordt is nog niet duidelijk. In de zoektocht naar een nieuwe onafhankelijke preses viel in het geruchtencircuit onder meer de naam van de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore. Ook James Murdoch, de zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch, oud-baas van Boeing Jim McNerney en Alan Mulally die bij Ford de scepter zwaaide, werden genoemd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links