Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 13,990 10 mei 2024 17:35
  • -0,220 (-1,55%) Dagrange 13,990 - 14,340
  • 428.883 Gem. (3M) 546,3K

SBM Offshore - on topic - april 2016

244 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 april 2016 09:32
    quote:

    ff_relativeren schreef op 31 maart 2016 23:43:

    komt er binnen 1 week een leniency deal ?

    Neen. Brazilië heeft zoveel omkoopschandalen, dat ze nu misschien wel een voorbeeld willen stellen. Grote opruiming. Dus ze zullen , zeker voor de schone schijn, nog even moeilijk doen. Zo poetsen ze hun imago wat op.

    Zie voor ander omkoopschandaal bijv:

    www.reuters.com/article/us-brazil-cor...
  2. [verwijderd] 1 april 2016 12:11
    quote:

    WA1985 schreef op 1 april 2016 12:00:

    Saudiers willen hun belang in saudi aramco gaan verkopen. Reactie van de olieprijs ligt er niet om....
    Volgens mij is die mogelijke verkoop een aantal weken geleden ook al aan de orde geweest.
    Elk bericht wordt in de oliehandel - lees marktmanipulatie- aangegrepen om de koers een flinke tik te geven, omhoog danwel omlaag, afhankelijk van de belangen uiteraard.

    En de hele wereld er maar als een blind paard achteraan hollen.

    De productie in de us ligt op het laagste punt van het afgelopen half jaar. De productie in Iran neemt minder snel toe als wat ons een jaar lang is voorgehouden. Alle nieuws rond de olieprijs werkt maar voor een dag, vaak nog veel korter

    Vanmiddag weer up

    KC
  3. Dutchtenor 1 april 2016 22:15
    Leniency blijft uit. Tot nu toe dacht ik negatief over het uitblijven van de overeenkomst, met alle nieuwe verhalen krijgt het een voorzichtig positieve wending. Omdat er zoveel corruptie is kan ik me voorstellen dat SBM niet zomaar betaalt, maar zelf ook afwachtender wordt. Het is maar een gedachtegang, maar ik sta nergens meer vreemd van te kijken.
    Ieder nadeel heb zijn voordeel.
  4. forum rang 6 gpjf 2 april 2016 07:37
    Ik begin ook steeds meer het gevoel te krijgen dat Brazilie verstrikt raakt in haar eigen corruptieklimaat en SBM daar niet de dupe van wil worden. Dus waarschijnlijk geen schikking op korte termijn en daarmee ook nog geen toewijzing tenders, enfin het is politiek en die veranderen hun visie zodra de wind draait. Anderzijds sluit ik ook niet uit dat door dat uitblijven werkgelegenheid daar ter discussie komt en SBM maatregelen moet nemen. Kosten besparingen. We gaan het zien.
  5. [verwijderd] 2 april 2016 10:56
    Op Brasa zijn in februari al een hoop ontslagen gevallen. Ik heb het vermoeden dat dat de komende maanden gewoon door gaat. Er zitten gewoon geen grote reorganisatiekosten aan.
    Ik vind het meer een probleem dat je weer opnieuw teams moet opbouwen als er later weer klussen zijn, maar dat kun je tegen die tijd als luxe probleem zien
    Inmiddels is het personeelsbestand al terug gebracht tot 7000 man ( bron website SBM); volgens mij een grotere afname dan het totaal van de aankondigingen in de persberichten. Daarmee is voor mij andermaal duidelijk dat men de kosten goed in de hand probeert te houden.

    Wat betreft die schikking heb ik al een hele tijd de indruk dat SBM niet wil tekenen. Als er steaks bedrijven mee weg konen zonder of met een kleine boete zou dit voor SBM onacceptabel zijn, zeker gezien de uitsluiting die SBM afgelopen jaar heeft ondergaan.

    Einde week word spannend

    6 april meeting
    8 april deadline van de reeds twee keer uitgestelde tender

    KC
  6. [verwijderd] 4 april 2016 10:43
    quote:

    AdrianaRich schreef op 4 april 2016 10:17:

    Panama: SBM Offshore heeft niets in dat land. Zelfs niet in Midden Amerika, zoals ik het kan zien...hebben de Panama papers dus geen invloed op SBM :D
    Maar ja wie ben ik :D

    www.sbmoffshore.com/our-locations/
    Het is mogelijk dat SBMO via de Panama route de smeergelden heeft betaald! We zullen het zien als de details beschikbaar komen.
  7. [verwijderd] 4 april 2016 11:13
    quote:

    Ritageld schreef op 4 april 2016 10:43:

    [...]

    Het is mogelijk dat SBMO via de Panama route de smeergelden heeft betaald! We zullen het zien als de details beschikbaar komen.
    Natuurlijk, dat kan. Via de Panama route.

    Maar tja...we weten inmiddels al lang dát er een smeergeld-affaire is. Dus of dat ons nog iets zégt / moet zeggen?

    Overigens is het vreemd (vind ik) dat die journalisten dat nú naar voren brengen. Waarom horen we er nu pas over, als ze die papieren al een jaar in bezit hebben?
    Verder kun je je afvragen, of ze die papieren (indien ze daar SBM in gevonden zouden hebben) niet aan het OM in Brazilië hadden moeten geven?

    Dus mijn persoonlijke conclusie is, dat SBM hier verder niet bij betrokken is. Dat het in ieder geval geen verdere smet is op hun blazoen .
    :D
  8. forum rang 6 gpjf 4 april 2016 11:26
    och het zijn de shorters die natuurlijk hier in hun eigen belang gebruik van proberen te maken en de onzekerheid trachten aan te wakkeren. Vooralsnog kan ik niet anders dan concluderen dat ze volop gebruik weten te maken van de situatie om de koers van SBM zo laag mogelijk te houden en de koersontwikkeling van SBM bijzonder teleurstellend is. Zeker de olieprijs speelt behoorlijk een rol mee maar we hangen nou toch al heel wat jaren op dit lage niveau. Ik ben zeer benieuwd of we nog wat van de jaarvergadering mogen verwachten
244 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links