Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX begint met flink verlies

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:50 ING koploper in vlakke AEX
  2. 11:12 ING aan kop in lichtrode AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 augustus 2015 10:24
    De realisatie dat de Centrale Banken de wereldeconomie niet kunnen redden van wereldwijde vergrijzing en eindeloze schulden begint langzaam in te dalen.

    De beurzen zijn te ver vooruit gelopen op een herstel dat niet zal komen vanwege demografische factoren en de schuldenberg. Japan is een mooi voorbeeld. Daar is al 30 jaar geen groei.

    Geld bijdrukken kan niet voor groei zorgen als mensen niet meer kunnen en willen lenen. Dan krijg je alleen assetbubbels zoals de huizen- en aandelenmarkten. Party like is 1929.
    www.zerohedge.com/news/2015-08-25/its...

    Het kan snel naar beneden gaan of tergend traag over een lange periode. Maar uiteindelijk gaan de beurzen naar beneden. Het groeimodel is dood.
  2. [verwijderd] 26 augustus 2015 10:32
    Ligt allemaal aan de Yanks die de wereld regeren en overal hun pionnen hebben uitgezet.

    Aandelenmarkten China opnieuw onderuit ondanks stimulering centrale bank



    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandelenmarkten in China zijn woensdag opnieuw lager gesloten na een volatiele sessie waarbij de Shanghai Composite en de Shenzhen Composite lange tijd hoger stonden. Beide indexen sloten alsnog lager, met respectievelijk 1,3% en 3,1%, terwijl de kleinere ChiNext-index zelfs 5,1% verloor.

    De verliezen komen een dag nadat de People's Bank of China (PBoC) ingreep met een renteverlaging van 0,25 procentpunt en een versoepeling van de ratio voor kapitaalreserves die banken aan moeten houden met 0,5 procentpunt.

    De acties werden verwelkomd door de Europese beurzen, die dinsdag herstelden na 'Black Monday', maar Wall Street wist de eerder opgebouwde winst niet vast te houden en liep met name in het laatste uur van handel averij op.

    Een econoom van de Chinese centrale bank verklaarde woensdag volgens staatspersbureau Xinhua News Agency dat de recente turbulentie op de aandelenmarkten niet aan Beijing ligt, maar aan de verwachte renteverhoging door de Federal Reserve. Yao Yudong zou de Fed dan ook hebben opgeroepen om voorzichtig te zijn met een renteverhoging.

    Volgens Reuters zou de China Financial Futures Exchange woensdag hebben ingegrepen door de speculatie-handel te beperken. Dit nadat de aandelenfutures in twee opeenvolgende handelsessies met meer dan 10% (de dagelijkse limiet) daalden.

    Woensdagochtend zijn de aandelenmarkten in Europa in het rood geopend, en verloor de AEX net na openingsbel al direct 3%. Inmiddels zijn de rode cijfers enigszins gestabiliseerd, met een verlies van rond de 2% voor de DAX en de AEX.

    "In Europa zijn beleggers van mening dat de People's Bank of China nog steeds niet voldoende doet om het vertrouwen te herstellen", schreef marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade woensdagochtend. "De realiteit is echter dat we in een gezonde correctie zitten en dat elk excuus zal worden aangewend om aandelen omlaag te drijven, totdat het rendement weer aantrekkelijk is."

    De euro noteert rond 09.45 uur $1,1500, terwijl de Nymex-future voor oktober met 0,2% daalt.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    August 26, 2015 03:51 ET (07:51 GMT)

  3. [verwijderd] 26 augustus 2015 11:01
    quote:

    RickBreda schreef op 26 augustus 2015 10:40:

    Volgens mij kunnen we nu zeker weer omhoog gaan kijken!

    *Chinese centrale bank pompt 140 mrd yuan ($21,8 mrd) in economie



    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

    August 26, 2015 04:35 ET (08:35 GMT)


    als ik goed tel een kleine $15,- de man ..of ze het daarmee redden ( en ons) ????
  4. Mr_Baldy 26 augustus 2015 13:23
    quote:

    Miskoop schreef op 26 augustus 2015 11:35:

    Wakker worden er is een oorlog gaande tussen de VS en China, ook India gaat zich ermee bemoeien, wij zien alleen de bovenkant.

    crash en great depresion in de jaren 30 waren de opmaak voor 2 wereld oorlogen waarin een hele hoop is vernietigd. Ik denk dat als de grote klap komt (en die gaat zeker komen) het opnieuw tot een wereld wijde oorlog zal gaan leiden en zelfs de kans op totale vernietiging van het menselijke ras.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links