Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,450 13 mei 2024 14:44
  • +0,010 (+0,69%) Dagrange 1,440 - 1,450
  • 3.000 Gem. (3M) 2,8K

TIE KINETIX Q3 2014 Eyeopener?

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 K. Wiebes 14 september 2014 08:35
    Klinkende namen, flinke omzetgroei...

    Helaas contracten tegen "kostprijs + 1 cent"; en het is nog maar de vraag wat die grote partners gaan doen wanneer het "kostprijs + 2 cent" gaat worden.

    Is Tie de enige die het kunstje kan, of is Tie gewoon de goedkoopste ?

    En in hoeverre heb je dan een beleggingscase, want het gaat uiteindelijk niet om groeiende omzet maar om groeiende winst, c.q. hoe láng je daarop wilt wachten.
  2. forum rang 8 aextracker 14 september 2014 10:55
    Ik kan me indenken dat er bij TIE KINETIX een verband bestaat tussen "winstverbetering & schaalgrootte", lees "cost of organizing required operations of automizing solutions" versus "perceived value and technological fit of solutions".

    Gezien de matige winst die TIE al jaren scoort, luidt de aanname al snel dat TIE teveel kosten heeft gemaakt bij een te geringe marge op de verkochte solutions. Daar valt weinig tussen te krijgen als je de jaarverslagen van 2007 t\m 2013 doorneemt.

    Of dat het gevolg is van te lage "customer value of solutions", of een te hoge concurrentiele druk danwel andere zaken zal nu snel moeten blijken.

    In elk geval heeft TIE de afgelopen 7 jaren veel tijd nodig gehad om de portfolio omzet middels een turnaround van License based revenue vanuit vnl. Business Integration , naar SaaS based revenue in E-Commerce & CSP om te bouwen.
    Toch is ook vandaag een kleine 50% van de totale omzet BI related. De marge op die tak van sport in het Umfeld lijkt gering voor kleine spelers als TIE. De commerciele salespower blijkt tot op heden daarbij te beperkt. Salespower die bovendien wereldwijd nogal versnipperd bleek en lastig aan te sturen\managen.
    Zo is er in Frankrijk door TIE in ca. 7 jaar nagenoeg geen klinkend omzet\winst groei resultaat geboekt.
    men kan zich de vraag stellen waarom een landenmanager daar zo lang mee weg mag\kan komen !
    Dat heeft weinig met "kostprijs + 1 cent , of + 2 ct te maken" volgens mij.

    M.a.w. ho ontwikkeld TIE KINETIX zich nu "van een overvolle en door molochs (Oracle\GXS, SAP\Seeburger, IBM, Activant\EPICOR etc. ) wereldwijd gedomineerde" stangnatie vertonende markt (BI), naar een razendsnel gegroeide markt met enorm veel technologische ontwikkeling door (te) veel versnipperde partijen.
    Wanneer TIE KINETIX er niet snel in slaagt de omzet te laten stijgen en de marge op die omzet te laten toenemen , heeft het met geen van de door "hoebeet" genoemde aspekten , "uniek kunstje" of goedkoopst kunstje" uitoefenen te maken.

    Ik heb niet de indruk dat er veel partijen zijn die belang hebben bij het lang wachten op het bewijs van de beoogde doorbraak. Alle hens moet aan dek. Dat werd de laatste AvA's duidelijk.

    De beleggingscase heb je als je weet hoe het echt zit bij TIE KINETIX. Dat blijkt overigens uit de Q-3 cijfers 2014 niet erg eenvoudig te zijn.
    Ik krijg een indruk o.b.v. de laatste jaren van de modus operandi waar TIE KINETIX in verkeert, dat TIE alle zeilen bijzette om de kennis om te zetten in een op meerwaarde gestoelde werkzame unieke "service solutions structure", gebaseerd op een strategie van "totally integrated E- commerce".
    Gezien de koppelingsmogelijkheden naar de platforms waar TIE mee kan connecten , lijkt dat de "unique selling proposition & asset".

    wanneer je dat ziet ene daar in gelooft , blijkt het bewaarheid dat je er op moet wachten.

    Auf gut deutsch "Wir drucken TIE KINETIX den Daumen" , in sceptisch nederlands , 'We drukken onze snorren".

    It's all up to each individual , what to decide :).

    Garanties in de beleggingswereld bestaan echter niet. Dat bewezen Ahold, SNS, Imtech en vele anderen al eerder dan TIE KINETIX. Die ontwikkelingen stonden doorgaans geheel en al los van "kostprijs + 1 cent" veronderstellingen.
    Ook voor mij blijft het na jaren de vraag waarom het TIE KINETIX niet eerder lukte winst- en omzetgroei versnelling te realiseren. Algemene levensles zonder antwoord m.b.t. de toekomst van TIE KINETIX ; Van het verleden kan iedereen leren.

    Tracker
  3. Dinald 14 september 2014 15:06
    De waardering van het aandeel geeft al tijden het beeld: "kostprijs + 1 cent". Immers nauwelijks boven de nominale waarde.
    Tot het laatste kwartaal is eigenlijk voortdurend geld verbrand.
    Ik heb de indruk dat die Duitse club inmiddels een groot "pull" effect geeft op TIE's activiteiten. Vandaar mijn positieve verwachtingen voor komende Q's.
    Zodra er substantieel succes is, en dat kon nu wel eens snel komen, vliegt het aandeel omhoog.
    Elke PR, zoals nu in de telegraaf, support de potentiele interesse van nieuwe beleggers in het aandeel. Gaan we zeker zien in het bied-overzicht maandag.
  4. forum rang 4 marcello106 14 september 2014 17:11
    quote:

    Dinald schreef op 14 september 2014 15:06:

    De waardering van het aandeel geeft al tijden het beeld: "kostprijs + 1 cent". Immers nauwelijks boven de nominale waarde.
    Tot het laatste kwartaal is eigenlijk voortdurend geld verbrand.
    Ik heb de indruk dat die Duitse club inmiddels een groot "pull" effect geeft op TIE's activiteiten. Vandaar mijn positieve verwachtingen voor komende Q's.
    Zodra er substantieel succes is, en dat kon nu wel eens snel komen, vliegt het aandeel omhoog.
    Elke PR, zoals nu in de telegraaf, support de potentiele interesse van nieuwe beleggers in het aandeel. Gaan we zeker zien in het bied-overzicht maandag.

    Kostprijs + 1cent is natuurlijk grote onzin. TIE behaalt op haar commerciële activiteiten een keurige marge. In de mix lijkt deze marge laag omdat b.v. de EU omzet een negatieve marge heeft. Daarnaaast hakken de eenmalige kosten er natuurlijk in. (Is ook een beetje afhankelijk hoe je dat rapporteert) EBIT t/m q3 is inmiddels ondanks minimaal 650k aan eenmalige kosten (gerapporteerd in H1) positief.
    Meer autonome omzet zorgt bij TIE voor fors hogere marges. De kosten voor de beursnotering, huur hoofdkantoor, salaris CEO en CFO hoeven immers maar 1 keer gedekt te worden. TIE zet in op forse groei met Google. Laat daar nu net een hoge marge mogelijk zijn........

    Regelmatig heb ik bij TIE aangekaart dat de CEO volstrekt onzichtbaar was. Telkens kreeg ik als reactie dat het huis eerst op orde moest zijn. Is het nietszeggende stukje in de Telegraaf een voorbode van meer zichtbaarheid van TIE naar buiten toe, maar bovenal de bevestiging dat het huis eindelijk op orde is?
  5. forum rang 8 aextracker 20 september 2014 00:46
    Marcello,

    Jouw vraag;
    Is het nietszeggende stukje in de Telegraaf een voorbode van meer zichtbaarheid van TIE naar buiten toe, maar bovenal de bevestiging dat het huis eindelijk op orde is?

    ............valt o.b.v. beschikbare informatie niet te beantwoorden.

    Daartoe zijn de cijfers tot op heden onvoldoende stabiel noch diepgaand genoeg toegelicht in Q-3. Het wordt daarmee lastig inschatten hoe men TIE moet (leren) waarderen qua boeken van voortgang.

    De enkelvoudige publicatie in DFT zaterdag 13 september jl. lijkt tot op heden geen 1e plaatsing in een serie door TIE geinitieerde en in het nieuws gebrachte signalen dat het huis op orde is , danwel dat de aanvang in zicht is van een bestendiger wordende reeks van verbeterende cijfers en pipeline-conversie.

    De pipeline zit blijkens de spaarzame signalen die naar buiten komen tijdens officiele momenten al langere tijd voller dan vol, doch het omzetten van pipeline naar "klinkende extra nieuwe munten kan ik uit de cijfers niet opmaken.
    Als dat het gevolg is van het gelijktijdig beeindigen van bestaande bizz, is er sprake van een andere uitdaging bij TIE KINETIX.
    Bij een kostprijs + 1 cent situatie waar Dinald naar verwijst, zou geen aanleiding moeten bestaan voor afspringende klanten. Ergo, dat lijkt idd een onjuiste aanname. De vraag die daarmee resteert is hoe TIE KINETIX leert uit het verleden om partners als CNET , ADEG & anderen in de toekomst wel duurzaam aan zich te binden.

    Het huis op orde impliceert echter ook , dat de gangen schoon zijn en er ruimte komt voor inrichting en uitbouw van het woongenot. Daar moet dan wel cash voor opgebouwd worden.

    Ik heb de indruk dat er in elk geval in 1 gang binnen het TIE-huis vuile was in een hoek blijft liggen. Die wil maar niet naar buiten komen om aan de publiciteitslijnen schoon te waaien.
    Wordt het tijd voor een opzichter met een verfrissende blik hoe dat te doen ?

    Tracker
  6. forum rang 4 marcello106 22 september 2014 15:37
    quote:

    aextracker schreef op 20 september 2014 00:46:

    Ik heb de indruk dat er in elk geval in 1 gang binnen het TIE-huis vuile was in een hoek blijft liggen. Die wil maar niet naar buiten komen om aan de publiciteitslijnen schoon te waaien.
    Wordt het tijd voor een opzichter met een verfrissende blik hoe dat te doen ?

    Tracker
    Had je iemand op het oog? Ik ben momenteel van de handwas, maar krijg van mijn opzichter te horen dat de kwaliteit niet altijd even geweldig is..;-)

    Toch mijn advies; vuile was waait niet schoon, dus ik zou het eerst in de wasmachine gooien en daarna pas aan de publiciteitslijnen laten wapperen voor een frisse start!

  7. forum rang 8 aextracker 22 september 2014 23:14
    Marcello,

    Ik heb na ampel beraad bijgaande probleemoplossende visionairs op het oog.
    Zij hebben al heel lang een heldere blik hoe met vuile was om te gaan........ "laat maar lekker draaiuh" (o.t.w. diplomatiek correct heen en weer slingeren en alsnog in de kreukels eindigen....?).

    www.google.nl/url?sa=t&rct=j&...,d.ZWU

    Op stinkende wasjes moet je niet te lang blijven zweten naar hun bescheiden mening.
    Vervelende hardnekkige vlekken blijven zichtbaar zonder bleekmiddel. Hardnekkig vuil, vraagt om revolutionaire reinigingsmiddelen.

    Tracker
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links