Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volatiel koersverloop Big Tech

Volatiel koersverloop Big Tech

De oorspronkelijke FANG-aandelen spelen nog altijd een leidende rol in de technologiesector. Hoewel later Apple nog aan het rijtje werd toegevoegd en de afkorting FAANG vanwege de naamsveranderingen van Google (Alphabet) en Facebook (Meta) nu eigenlijk MAANA moet zijn, bevinden deze aandelen zich nog altijd bovenaan de lijst van meest invloedrijke techbedrijven.

Het cijferseizoen heeft vooralsnog wisselende resultaten opgeleverd voor deze bedrijven. Netflix ging hard onderuit na tegenvallende groeicijfers en Alphabet veerde juist op na de publicatie van sterke omzetcijfers.

Amazon en Meta publiceerden gisteravond nabeurs hun cijfers over afgelopen jaar. Vanavond zal blijken hoe deze bij beleggers vallen, maar in de handel buiten de beurstijden om ging Meta in ieder geval hard omlaag. Ik bekijk de technische plaatjes van de oorspronkelijke vier FANG-aandelen.

Meta staat onder druk

Meta (Facebook) takelt technisch af. Eerder al werd de opwaartse trend gebroken. Bovendien wordt nu een mogelijke lagere koerspiek gevormd, hetgeen wijst op verkoopdruk. Bij een weekslotstand onder steun $304,67 (bodem van 17 augustus 2020) wordt de verzwakking gevalideerd. Dan komt er ruimte vrij voor een daling richting de volgende steun op $244,13. Weerstand zien we op $384,33 (gevormd op 3 september 2021).

Amazon overtuigt niet meer

Amazon.com is onlangs onder de steun van de laatste koersbodems gezakt. Met deze doorbraak is de neutrale bandbreedte aan de onderzijde verlaten en is het technische beeld verzwakt. Er is aan de onderkant ruimte vrijgekomen voor een grotere daling. Verkoopdruk in Amazon.com neemt duidelijk toe.

Amazon.com keert op korte termijn terug naar de voormalige bodems. Deze oude steun fungeert als nieuwe weerstand. Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief.

Netflix is fors verzwakt

Netflix heeft recent zowel de stijgende trend als de laatste koersbodem naar onderen gebroken. Dit heeft een technische verzwakking opgeleverd. De doorbraak en slotstand van Netflix onder de oude steun maakt naar onderen ruimte vrij voor verdere koersdaling richting steun $290,25 (bodem van 20 maart 2020).

Netflix veert op korte termijn wel wat op richting de voormalige bodem. Deze oude steun fungeert nu als nieuwe weerstand. Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief en kunnen nieuwe koersdalingen niet worden uitgesloten.

Alphabet veert op

Alphabet (voorheen Google) beweegt in horizontale richting onder weerstand $3.037,00 (gevormd op 19 november 2021). Dit geeft aan dat kopers en verkopers elkaar in evenwicht houden. We zijn voorzichtig nu de stijgende trend in de afgelopen periode is gebroken. Dit signaleert wat verzwakking.

De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid geven omtrent het verdere koersverloop. Voor een hervatting van de stijgende trend is een doorbraak boven de weerstand noodzakelijk. Onder steun $2.623,33 (bodem van 8 oktober 2021) dient rekening te worden gehouden met toenemende verkoopdruk.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 06 mei Langetermijnschade bij crypto's beperkt 31
  2. 29 apr Weinig reden tot zorg 39
  3. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48

Gerelateerd

Reacties

334 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 3 februari 2022 08:44
    quote:

    lonely wolf schreef op 3 februari 2022 08:38:

    shell mooie cijfers .8,5 miljard aan aandeleninkoop,persoonlijk hou ik er niet van doe wat nuttigs schuldafbouw of een overname.Dit is geldverbranden ten faveure van de korte termijn aandeelhouder,maar goed iedereen is er heel bij mee.
    shell the news.
  2. forum rang 6 ttroo 3 februari 2022 08:57
    Zeker volatiel. Zelfs mijn ETF's kunnen het niet meer bijhouden.

    Komen ze met een 1e indicatieve opening +2% ten op zichte van mijn gisteren gekochte koers. Ik geloof er niets van. Het zou eerder -2% gaan bij echte opening.
    Aan de andere kant, ik kocht qua timing op een mooi tijdstip, maar na Meta Down en NasZAK futures down, verwacht ik geen +2% hogere indicatieve openingen. En het zijn professionals die dat afgeven. Maar wie weet - als ze het wel doen, ik ben er uiteraard niet op tegen.

    Meta had nog niet eens zulke slechte cijfers maar de verwachtingen waren hoger. Wel leek het erop dat ze flink gaan investeren dit jaar en dat betekent hoge kosten en als de omzet ook onder druk staat in de vorm van lagere groeipercentages. Dan word je gedumpt! Te begrijpen.

    Het maakt het een stukje lastiger. Maar ik ga voor een ASML turbo long als ze de pre koersen kunnen vasthouden van rond de 5 9 0 euro. Tijd voor een wandeling op de beurzen en die lijkt er vandaag een keer te komen. Maar ik zie nog steeds hogere koersen de komende 6 beursdagen. Daarna wordt het allemaal wat lastiger en gevaarlijker voor een draai naar beneden.

    Qua ETF's. Simpele tactiek. Bij 3% lager ben ik koper, bij 3% hoger ben ik verkoper. Ik ga er vanuit dat ik koper ben over een 5 a 10-tal minuten. Even op ASML letten inzake wel of geen turbo long.
334 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links