Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed rentebesluit: Kwartje erbij

Fed rentebesluit: Kwartje erbij

 

De Fed verhoogt zoals verwacht de rente naar 1,00% á 1,25%. Fed leden verwachten nog 1 tot 2 renteverhogingen dit jaar. Ook is bekend gemaakt hoe de Fed haar balans de komende jaren wil laten krimpen:

 

 

De samenvatting van Bloomberg:

 

 

De Fed wil dit jaar gaan afbouwen. Voeg ik er nog deze headline uit Reuters aan toe:

FED SAYS EXPECTS TO IMPLEMENT ITS BALANCE SHEET NORMALIZATION THIS YEAR, INITIALLY TRIMMING REVINVESTMENTS IN TREASURY SECURITIES BY $6 BLN PER MONTH AND MORTGAGE BACKED SECURITIES BY $4 BLN

 

 

Beginnend met 10 miljard per maand en mogelijk daarna tot 50 miljard per maand:

 

 

De verwachtingen van de groei van de Amerikaanse economie van de centrale bank:

 

 

Koersen reageren flauwtjes. Weinig te zien vooralsnog:

 

 

Bloomberg met een live uitzending:

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Willempie3 14 juni 2017 20:12
    De FED heeft haar Funds-rate nu 4 keer met 0,25 procent verhoogd.
    Maar in diezelfde periode is de 10-jaars US treasury rente gedaald van 2,25 procent naar 2,12 procent. Voor de economie is die laatste rente veel belangrijker want daar hangen hypotheken en leningen voor de consument veel meer van af dan van de FED-funds rate. Zolang de 10 year treasury yield niet meestijgt is van een echte verkrapping nog geen sprake.

    W3.
  2. [verwijderd] 14 juni 2017 22:22
    De koers van de dollar en rente hangt denk ik ook af van wat de concurrentie doet. Er is enig zicht op een toekomstige rente verhoging van de EU, aangezien deze als enige doel heeft de inflatie op pijl te krijgen enerzijds en de deadline gesteld heeft op eind van dit jaar anderzijds. Wat mij betreft is een stijging van 0,25 op amerikaanse rente minder relevant dan een potentiële stijging van 0,25 van de ECB. Beleggen is vooruitkijken en spreiden is key essential in de wereld van beleggen.

    Mooi om te zien dat de euro eerst omhoog vliegt vanwege het angstzweet dat USA die rente misschien toch niet verhoogt, en uiteindelijk terugvalt op het niveau van gisteren maar niet eens verder. De euro zit al een tijdje in een stijgende trend en dit komt in mijn ogen puur omdat een kwart procent verhoging van de ECB procentueel een 100% verhoging is maar in de USA geen potten meer breekt. Zodra de inflatie hier nog wat verder oploopt, gaan de rente en de euro mee omhoog vermoed ik. Niet korte termijn denken maar iets meer middellange termijn denk ik. Procentueel moeten de klappers van hieruit komen en niet vanuit Trumpetland.

    Ik hoor AJK ook weleens zeggen dat hij niet snapt waarom euro hier omhoog gaat terwijl Amerika de rente verhoogt en wij door blijven verruimen, maar tegelijkertijd zegt hij dat beleggen vooruit kijken is en wijst hij op forward P/E. Dit is nu zo'n mooi voorbeeld van vooruit kijken, want procentueel staat de EU veel grotere rentestijgingen te wachten dan de USA en dat verklaart in mijn ogen de uptrend van de euro.

    De enige reden om de opmars te stoppen in mijn ogen, is als Spanje of Italie straks aan de noodrem trekt omdat ze de stijgende rente niet kunnen dragen en de EU-stress weer in volle hevigheid begint, is de euro wel houdbaar, etc etc...

    Komt er straks (weer) een noord europese ECB directeur die de eigen belangen voorop stelt, dan is dat het begin van het einde in mijn ogen. Hogere rente betekent volgens mij niets anders dan heel veel EU-stress.

    Teveel mensen bekijken het in mijn ogen op de veel te korte termijn, maar ook deze assets zijn niet alleen maar gestoeld op korte termijn, ook hier kijkt men vooruit.

    Aldus de fundamentele gedachten van ome BeursJunkie inzake rente en valuta. Rente en valuta zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden want als rente in EU stijgt wordt euro meer waard. Van 0,01 naar 0,25 is dus 25 x beter en van 0,25 naar 0,50 is 2 x beter. Van 1 naar 1,25 is... beter, maar niet veel beter.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links