Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Slotcall: Wall Street helpt AEX aan nieuw slotrecord én weekwinst

    De AEX is met een dagwinstje van 0,1% met de schrik vrijgekomen. Winnaars zien we bij Vivoryon (+63%) en techaandelen, verliezers bij de financials. En vlak Unilever en TKH niet uit.

  2. Premium

    Geld vliegt de deur uit bij Boeing

    Opnieuw slecht nieuws bij Boeing. De verwachte vrije kasstroom voor 2024 komt veel lager uit dan verwacht en alweer haalden veiligheidsproblemen het nieuws.

    Er komt maar geen einde aan de opeenstapeling van problemen bij Boeing. Ook op de beurs is het kommer en kwel bij het bedrijf. Deze week was notabene de eigen CFO Brian West de boosdoener van een nieuwe duikvlucht van de koers.

    Dit jaar stevent Boeing af op een negatieve vrije kasstroom, zei hij bij een conferentie over transport en industrie. In maart ging de vliegtuigbouwer volgens persbureau Reuters nog uit van een positieve vrije kasstroom tot maximaal $5 miljard. In geheel 2023 was er een positieve kasstroom van $4,4 miljard.

  3. Nvidia mania, Shell en een koopwaardige smallcap

    Pieter Kort bespreekt met Erik Mauritz van Trade Republic en IEX-analist Martin Crum de beursontwikkelingen van deze week.

  4. Premium

    Ambitieus Heijmans laat weinig ruimte voor tegenvallers

    Heijmans presenteerde de nieuwe doelstellingen voor 2027. Het bedrijf is heel wat van plan; de vooruitzichten voor de bouwsector zijn dan ook goed.

    Heijmans presenteerde deze week nieuwe doelstellingen voor 2027. In dat jaar wil de bouwer een omzet boeken van €3 miljard met een onderliggende Ebitda-marge van de 7% tot 9%. Ook is het van plan de helft van de nettowinst uit te keren als dividend.

  5. Illegale praktijken drijven de huizenprijzen op

    Taxeren richting de verkoopprijs is verboden, maar algemene praktijk, merkt hypotheekexpert Jos Koets. Intussen blijven de huizenprijzen maar stijgen.

  6. Premium

    Unilever krijgt aangename fanmail: waarom is dit gunstig voor de koers?

    Er waait een frisse wind bij Unilever dankzij de aanwezigheid van activistisch grootaandeelhouder Peltz en de wisseling van de wacht aan de top van het concern. De focus van de sinds de zomer van 2023 aangetreden Hein Schumacher ligt, veel meer dan die van zijn voorganger, op het creëren van waarde voor aandeelhouders.

    De constatering dat de markt desondanks nog niet geheel oog heeft gekregen voor de duidelijk veranderde koers van het concern, is inmiddels deels achterhaald. Gisteren kreeg Unilever fanmail van een grote Amerikaanse zakenbank, die met een opmerkelijke draai kwam ... verder lezen? Neem een Premium-abonnement.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links