Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street toont kleine plussen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag na een kalme handelsdag met kleine koerswinsten gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer een nieuwe raming over de groei van de Amerikaanse economie en cijfers over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,1 procent hoger op 19.121,60 punten. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,1 procent tot 2204,66 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent naar 5379,92 punten.

De Amerikaanse economie groeide vorig kwartaal met 3,2 procent op jaarbasis, in plaats van 2,9 procent zoals eerder werd gemeld. De sterkere groei van 's werelds grootste economie was onder meer te danken aan de stevige toename van de bestedingen van consumenten. Verder meldde onderzoeksbureau Conference Board dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in november naar het hoogste niveau is gestegen sinds juli 2007.

Olie

De olieprijzen gingen flink omlaag door onzekerheid of oliekartel OPEC bij een belangrijke vergadering op woensdag een definitief akkoord weet te sluiten over een productieverlaging om zo de prijzen te stutten. Iran en Saudi-Arabië liggen in de clinch over een productieverlaging. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,8 procent tot 45,27 dollar per vat en Brent verloor 3,8 procent tot 46,41 dollar per vat.

De oliefondsen in New York stonden onder druk door de lagere prijzen. Zo leverden de grote oliemaatschappijen ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips tot 2,8 procent in. Oliedienstverleners Baker Hughes, Halliburton en Schlumberger daalden tot meer dan 2 procent.

J&J

Ook juwelier Tiffany wist de aandacht op zich gericht. Het bedrijf publiceerde beter dan verwachte kwartaalcijfers. Daarop won het aandeel meer dan 3 procent.

Medisch concern Johnson & Johnson (J&J) kon eveneens op belangstelling rekenen. J&J zou zijn overnamebod op de Zwitserse farmaceut Actelion hebben verhoogd tot 26 miljard dollar, nadat een eerder bod van 17 miljard dollar verworpen zou zijn. J&J noteerde 0,6 procent in het rood.

De euro was 1,0649 dollar waard. Bij het slot van de Europese handel noteerde de munt 1,0615 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 november 2016 22:40
    quote:

    Martijn Kools schreef op 29 november 2016 22:35:

    Het kan/mag ook gewoon niet omlaag daar, ongelooflijk.

    Only way is up. Zie je ook in europa. Mochten de markten in paniek raken, dan gaat de ECB direct meer steun geven. Dit al op de voorhand door de ECB aangegeven. De markten worden dus gemaakt. Het consumentenvertrouwen is het grootste sinds 2007. Dat is een sterk verhaal.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links