Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Dead cat Imtech"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2014 09:46
    Helder en duidelijk verhaal! Het = dat ik er geen aanbeveling voor kan geven anders had ik het zeker gedaan. Tijd om roze brillen af te doen. De aandeelhouder gaat helaas nog verder bloeden. Als IMTCH het überhaupt nog redt dan uitsluitend in zeer afgeslankte vorm. Het ogenschijnlijk enorm succesvolle bedrijf uit het verleden = verleden tijd en komt nooit meer terug. Sterkte en gecondoleerd alvast.
  2. BASF en BAYER kopen 27 augustus 2014 09:58
    Ik deed mee aan de vorige emissie op € 1,40 per aandeel, met de zelfde argumentatie dat de shit achter de rug zou zijn. De aandeelhouders worden nu weer voor het blok gezet. De opbrengst gaat 100% naar de banken toe, en de financiele positie van Imtech is daarna nog even rampzalig.
  3. forum rang 4 Willempie3 27 augustus 2014 10:37
    De grote vraag is of Imtech echt gered is met die 600 + 350 miljoen extra geld. Als het bedrijf over een paar jaar 100 miljoen winst maakt is het bij een K/W van 15 1,5 miljard waard. Per huidig aandeel van 39 cent is dat ongeveer 3,30 Euro. Dan moet je wel bijstorten bij de claim-emissie: 1,35 Euro per huidig aandeel.
    Ik denk dat de banken vrij zeker zijn dat Imtech er weer bovenop komt, want de banken staan garant voor de claim-emissie. De banken hebben beter zicht op eventuele lijken in de kast dan de gemiddelde belegger. Je koopt 1 aandeel Imtech voor 39 cent + het bijbehorende aantal aandelen in de claim-emissie voor 1,35 Euro. Dat kunnen 16 aandelen zijn maar ook 1. De investering is in ieder geval 1,74 Euro.
    Als Imtech dan gered is, waar de banken dus van uit lijken te gaan, kan die belegging stijgen naar 3 Euro en misschien wel 5 of meer.

    W3
  4. BASF en BAYER kopen 27 augustus 2014 11:21
    Banken kunnen makkelijk claim emissie garanderen, want opbrengst gaat naar de banken zelf toe, dus ze krijgen de nieuwe aandelen gratis in handen.
    Maar de banken, proberen de huidige aandeelhouders in deze nieuwe emissie te laten trappen, net als de vorige op € 1,40
    Wie van jullie aandeelhouders gaat meedoen aan deze emissie om geld aan de banken te doneren, net als de vorige keer???
    Ik NIET.
  5. MartijnN1932 27 augustus 2014 11:42
    De Term Dead Cat Bounce is in mijn ogen niet correct.
    1: Imtech is met dit plan voorlopig uit de brand
    2: er is nog genoeg ruimte binnen Imtech om te snijden
    3: Opdrachten komen nog steeds binnen

    Dead Cat bounce zie ik meer aandelen die echt geen enkele zicht meer hebben op een toekomst die dan toch door speculanten omhooggezet worden..
    maar goed ieder zijn mening
  6. [verwijderd] 27 augustus 2014 11:42
    Op de aanstaande BAVA moet deze emissie in de huidige vorm gewoon niet goedgekeurd worden.

    Er moeten namelijk ook concessies komen van de schuldeisers die wel bereid waren om hun schulden tegen flinke korting te verkopen en dan nu proberen het hele bedrag bij de aandeelhouders in de maag te splitsen om alsnog het volle pond te krijgen.
    Ja zo zou dat niet moeten werken natuurlijk.

    Er moet meteen afgesproken worden dat met de opbrengst van de emissie en de verkoop van de ICT divisie ook tegen 80% afgelost kan worden, dan slikken de schuldeisers ook 20% en niet alleen de aandeelhouders waarvan het grootste deel al 80% of meer geslikt heeft omdat banken steeds gekkere eisen gingen stellen en flinke rentes en vergoedingen voor deze "verruimde" (maar juist wurgende) afspraken hebben gekregen en die idiote managers die daar mee akkoord gaan en ruim betaald krijgen en inmiddels alweer een nieuw beloningspakket voor zichzelf bepaald hebben voor na 2014, daar was natuurlijk ruim tijd voor.

    Als ze daar niet mee eens gaan dan geen emissie toestaan want anders doen ze het zeker op 0.01ct en dan ben je alsnog alles kwijt en hebben zij de tent in eigendom tegen dan ineens natuurlijk veel betere voorwaarden.

    Hoe dan ook die banken pakken weer flink op kosten van de aandeelhouders zoals altijd mits je bij de emissie niet ook de schuldeisers meteen mee laat bloeden waardoor je echt kan doorpakken in het aflossen van de schuld en eindelijk echt een kans krijgt als bedrijf om het lek boven te krijgen.
    Anders blijft het een bedrijf met schulden en dus banken met belachelijke voorwaarden in hun nek die alles gedaan krijgen van de omkoopbare frauderende en wanprestatie op wanprestatie leverende managers.

    Ben normaal niet vies van meedoen met een claim emissie maar dit is te achterlijk voor woorden wat er nu gevraagd wordt.

    Niet voor niets is de emissie prijs nog niet bekend gemaakt, ook dat is natuurlijk in het voordeel van de banken.

    Alles is altijd en iedere keer in het voordeel van de banken, de o zo onmisbare banken in dit o zo schitterende onmisbare financiële systeem die ook niets veranderen omdat die weer door Den Haag onbeperkt gespekt worden op kosten van de belastingbetaler, vaak dezelfde mensen die nu compleet genaaid worden in aandelen.
  7. [verwijderd] 27 augustus 2014 11:58
    "Jellema, waar ken ik die naam toch van, denken aangeschoven BAM-beleggers. Klopt, hij was het die vorige week voorbeurs dat beruchte Kempen-Teun Teeuwisse-BAM-rapport verklapte per tweet en die later skipte."

    Ik vroeg me gisteren meteen al af, waarom laat RTL-Z deze "aasgier-analist" aan het woord...???

    Dit is in mijn ogen overduidelijk een voorbeeld van het type analist waarbij de nuance lijkt te ontbreken... en blijkbaar doet hij dingen waar hij later spijt van krijgt - gezien het feit dat hij zijn Imtech-tweet vorige week ook al weer snel verwijderde.

    Wellicht dat de tijd rijp is dat de AFM deze analist (Jellema) onder de loep neemt...???
  8. [verwijderd] 27 augustus 2014 13:51
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 27 augustus 2014 11:42:

    De Term Dead Cat Bounce is in mijn ogen niet correct.
    1: Imtech is met dit plan voorlopig uit de brand
    2: er is nog genoeg ruimte binnen Imtech om te snijden
    3: Opdrachten komen nog steeds binnen

    Dead Cat bounce zie ik meer aandelen die echt geen enkele zicht meer hebben op een toekomst die dan toch door speculanten omhooggezet worden..
    maar goed ieder zijn mening
    Opdrachten komen er niet meer van een paar grote opdrachtgevers (oa.Shell) die meerjaren projecten te vergeven hebben.
    Over en uit dus en de boel wordt in delen verkocht en wat er over blijft zijn een paar gehuurde en lege gebouwen met hooguit wat Ikea of kringloop meubeltjes.
    Hoe kun je je schulden afbouwen met een order portefeuille van slechts 2,1 miljard waar een bruto marge op verdiend wordt van hooguit 5 %...
    Nooit dus.
    (doorlopend proces)Boel is gewoon verziekt, verpest, naar de Kl. geholpen door een paar figuren die een goede 4 star lunch en een dike limo van de zaak belangrijker vonden dan de zaak zelf.
    Imtech als bedrijf verdient het daarom niet om te blijven bestaan en zeker niet als royal.


  9. forum rang 4 holenbeer 27 augustus 2014 19:47
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 27 augustus 2014 11:42:

    De Term Dead Cat Bounce is in mijn ogen niet correct.
    1: Imtech is met dit plan voorlopig uit de brand
    2: er is nog genoeg ruimte binnen Imtech om te snijden
    3: Opdrachten komen nog steeds binnen

    Dead Cat bounce zie ik meer aandelen die echt geen enkele zicht meer hebben op een toekomst die dan toch door speculanten omhooggezet worden..
    maar goed ieder zijn mening
    'In finance, a dead cat bounce is a small, brief recovery in the price of a declining stock'

    Klopt als een zwerende vinger. Na een stijging van 19 % (de bounce) daalde Imtech vrolijk weer terug om op - 2 % uit te komen (declining).
    vraag is of Imtech net als een kat 9 levens heeft, en zo ja, hoeveel er nog over zijn voordat de cat echt dead is.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links