Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 13,990 10 mei 2024 17:35
  • -0,220 (-1,55%) Dagrange 13,990 - 14,340
  • 428.883 Gem. (3M) 544,4K

Omkopingszaak SBM

150 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ff_relativeren 7 april 2014 22:37
    Uitbreiding onderzoek Braziliaanse autoriteiten in omkopingszaak SBM Offshore

    De Braziliaanse autoriteiten breiden hun onderzoek uit naar de FPSO-lease constructies tussen Petrobras en SBM Offshore, aldus een nieuw artikel op UpstreamOnline.com

    Het gehele artikel is te lezen zonder inlog, en wijst ondermeer op de beperkingen van het interne Petrobras-onderzoek. "Petrobras also faced limits on how and where it could investigate because its legal powers are limited, he said" (de controller-general, Braz. autoriteiten)

    De uitbreiding van het onderzoek, plus bovenstaand argument, van een officieel Staats-orgaan, zijn een nieuwe wending die de aandacht van de belegger waard zijn ...

    bron : www.upstreamonline.com/live/article13...

    Greetzzz
  2. maartenr 7 april 2014 22:55
    quote:

    ff_relativeren schreef op 7 april 2014 22:37:

    aldus een nieuw artikel op UpstreamOnline.com
    bron : www.upstreamonline.com/live/article13...

    Beste ff_relativeren, dit is nieuws van 4 april wat o.a. reeds was gepubliceerd op Reuters, dus niet dat mensen denken dat dit nieuw is

    www.reuters.com/article/2014/04/04/us...
  3. forum rang 6 ff_relativeren 7 april 2014 23:10
    Dank je MaartenR. Laten we het dan nuanceren ;
    Reuters kwam met de uitbreiding van het onderzoek + de zwakke plek van het interne Petrobras-onderzoek op 4 april, maar voor dit forum is het informatie die we hier nog niet besproken hadden.

    Dank voor je bijdrage

    Beide linkjes in 1 posting :

    Reuters : www.reuters.com/article/2014/04/04/us...

    UpstreamOnline : www.upstreamonline.com/live/article13...

    Greetzzz
  4. Kostunrix 8 april 2014 08:57
    Het positieve nieuws vind ik dat de CG het onderzoek in 30 dagen denkt af te ronden. Hoewel er dan ook nog het onderzoek van de Federale Politie loopt, kun je m.i. voorzichtig aannemen dat dat niet veel meer zal opleveren. Dit gezien het feit dat de CG meer "legal power" heeft en dus meer gegevens boven water kan krijgen dan Petrobras of misschien zelfs SBM. Begin mei kunnen we dus met een redelijke mate van zekerheid concluderen of er inderdaad een streep door de omkopingszaak in Brazilie kan.
  5. maartenr 8 april 2014 12:15
    quote:

    Kostunrix schreef op 8 april 2014 09:32:

    Overigens is e.e.a. wel een bevestiging dat het Brazilië-dossier nog allerminst gesloten is.
    Dat de zaak nog niet gesloten is was al overduidelijk, want het onderzoek loopt immers nog. Maar nogmaals wil ik benadrukken dat bovenstaande gaat om een ouder bericht en er sinds 2 april geen nieuwe feiten zijn rondom deze zaak.

    Het spel tussen autoriteit en markt (Petrobas/SBM)bezien:

    Een autoriteit zal ALTIJD zeggen dat ze in vergelijking tot een intern onderzoek een vollediger onderzoek kunnen uitvoeren. Ze zijn onafhankelijk en kunnen o.a. juridische medewerking afdwingen; denk hierbij bijvoorbeeld aan derden/tussenpersonen die openheid in hun boekhouding moeten geven. Bij een intern onderzoek zullen derden/tussenpersonen niet in alle gevallen volledig willen meewerken en onder juridische druk zullen ze dit bij autoriteiten wel moeten doen.

    Andersom zal SBM (en Petrobas) geen flater willen slaan bij deze "schoonschipactie" en zal het resultaat van het interne onderzoek niet te sterk zijn afgezwakt (en uitvoerig zijn afgestemd met de autoriteiten).

    Het is te verwachten dat alle autoriteiten met een wat overtrokken reactie komen (Highball), om vervolgens snel akkoord te krijgen op een schikking. Deze onafhankelijke autoriteiten willen ook een zo snel mogelijk een zo hoog mogelijke schikking.
  6. forum rang 6 ff_relativeren 8 april 2014 16:13
    ik ben het niet eens met @maartenr. Er zijn wel degelijk 2 nieuwe ontwikkelingen sinds 02 april ;

    1.
    het onderzoek naar omkoping wordt uitgebreid naar de FPSO lease constructies

    2.
    de autoriteiten zeggen niet dat zij meer KUNNEN onderzoeken. Ze zeggen onomwonden dat het interne Petrobras-onderzoek juridische beperkingen had.

    Ik begrijp dat @maartenr deze ontwikkelingen zo positief mogelijk wil omschrijven. Maarten, ik hoop oprecht voor de zittende aandeelhouders dat ook deze ontwikkelingen mee zullen vallen. Ik sluit me dan ook graag aan bij @ Kostunrix ; binnen pakweg 30 dagen weten we meer ...

    Greetzzz
  7. maartenr 8 april 2014 17:09
    quote:

    ff_relativeren schreef op 8 april 2014 16:13:

    2.
    de autoriteiten zeggen niet dat zij meer KUNNEN onderzoeken. Ze zeggen onomwonden dat het interne Petrobras-onderzoek juridische beperkingen had.

    Op punt 1 heb je gelijk, ik had ook moeten zeggen sinds 4 april (de datum dat Reuters het later door UpstreamOnline opnieuw gepubliceerde PB verstrekte)

    Op punt 2 verschillen we van inzicht, ik vind het dus totaal vanzelfsprekend dat de autoriteiten aangeven dat een intern onderzoek juridische beperkingen heeft en jij ziet daar iets negatiefs in die uitspraak.

    -Wat is de consequentie als een autoriteit formeel aangeeft dat een intern onderzoek volledig en juridisch correct is uitgevoerd?

    Andersom is SBM in het interne onderzoek en in diverse daaropvolgende interviews juridisch 'correct'omgegaan met woorden als 'schuld', omdat je anders niet meer tot een schikking kon komen.

    Maar lets agree to disagree ;)

150 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links