Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Slotcall: Alfen duikt, ether vliegt en Shell komt met de schrik vrij

    Het kan niet altijd feest zijn: AEX -0,4%. Flink pak slaag voor Alfen, maar beloning voor Envipco. ASML dreigt. Shell juicht, maar milieuactivisten huilen.

  2. Premium

    Microsofts nieuwste AI-pc's zeer veelbelovend

    Microsoft presenteerde gisteren Artificial Intelligence-pc's die interessante nieuwe functies hebben. De pc-markt gaat al een tijdje niet zo hard, maar deze verbeteringen kunnen daar verandering in brengen.

    Gisteren presenteerde Microsoft een nieuwe Windows-pc die speciaal gericht is op AI: de Copilot+. Deze pc’s zullen uitgerust worden met krachtige chips; in het begin zullen de processors van Qualcomm worden gebruikt, maar later ook CPU's van Intel en AMD. Ook zullen de laptops worden uitgerust met NPU’s (Neural Processing Units). Die lijken op GPU’s maar zijn nog meer gespecialiseerd in bepaalde AI-taken.

  3. Premium

    Moeizame jaarstart voor groeibedrijf Alfen

    Alfen is het jaar 2024 slecht gestart. De flinke groei van de afgelopen jaren is verdwenen en de winstgevendheid staat onder druk.

    De kwartaalcijfers van Alfen waren een flinke tegenvaller. Het groeibedrijf zag de omzettoename in het eerste kwartaal op jaarbasis vrijwel tot stilstand komen. De winstgevendheid viel daarbij hard terug: die halveerde zelfs op kwartaalbasis.

  4. Premium

    Riemen vast?!

    Er heerst een bedrieglijke rust op de financiële markten. Daar kan op korte termijn nog wel eens verandering in komen.

    De meeste financiële markten bewegen nog altijd rond recordstanden. Interessant genoeg gaat die recordjacht ditmaal niet gepaard met enige signalen van euforie onder beleggers: zelfs het sneuvelen van de magische 40.000-puntengrens van de Dow Jones onlangs werd weinig uitbundig gevierd.

  5. Premium

    Aegon weet wat beleggers willen

    De eerstekwartaalcijfers van de verzekeraar waren conform verwachting, maar bevatten desondanks een welkome verrassing.

    Aegon presenteerde eind vorige week eerstekwartaalcijfers die conform verwachting waren, maar de verzekeraar wist toch te verrassen. Eerder dan verwacht werd een nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd, te weten een van €200 miljoen. Dat terwijl het vorige inkoopprogramma van afgerond €1,54 miljard nog niet eens geheel is afgerond. Zit er nog meer in het vat?

  6. Premium

    Dit zijn de hoekstenen van onze modelportefeuilles

    Aandelen van verzekeraars blijven met hun prachtige dividendrendementen hoekstenen in onze modelportefeuilles.

    De rendementen die wij in onze modelportefeuilles met de aandelen van verzekeraars behaalden, zijn met 20-60% niet slecht. Afgelopen week werden wat kwartaalresultaten bekendgemaakt.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links