Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oh, 114,7 miljard euro

Usual suspects is net te sterk uitgedrukt, want de Britse banken zijn door naar de volgende ronde. Hier het handige 114,7 miljard euro overzichtje van de European Banking Authority (nooit van gehoord, maar er zijn dan ook meer clubs dan harde afspraken binnen de EU) van welke systeembanken welk kapitaal tekort komen.

Lieve help, wat een bedragen zo her en der! Kunnen die banken zelf niet rekenen, hadden ze dit niet aan kunnen zien komen? Ik vraag me af of dit maken heeft met dat het systeembanken zijn en ze daarom achterover kunnen leunen (Dexia!), want er kan ze toch niks gebeuren? Oordeelt u vooral zelf.

De markt schrikt er in elk geval niet van:

Bij ons komt SNS Bank 159 miljoen tekort, SNS Reaal doet nu -3,60%.

Update 9:50 uur: KBC Securities heeft al een rapport over de Belgische en Nederlandse banken:

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Wij Rosario 9 december 2011 11:40
    Beste AJK, mooi lijstje maar je geloofd het toch ook niet of wel. Kijk alleen eens in Nederland om je heen wat betreft huizen en ander vastgoed. Welke bank zit daar hier diepste in , ja de Rabobank. Volgens jouw lijstje zijn er geen problemen. Dit geldt dus voor alle landen, je kunt je nu indenken hoe groot het probleem echt is. Het lijst heeft alleen probleem gevallen in Duitsland waar iedereen van weet dat men daar het beste voor staat dus de rest kan in werkelijkheid alleen nog maar veel beroerder zijn. Helaas!

    prettig weekend toegewenst.
  2. forum rang 5 theo1 9 december 2011 13:52
    quote:

    Incourant schreef op 9 december 2011 11:00:

    Ierse banken allemaal nog voldoende dekkingsgraad ? . Met een totaal ingestorte huizenmarkt en een wegkwijnende economie ? Geloof er geen biet van.
    Het gaat hier om het effect van afboekingen op Zuid-Europese obligaties. De Ierse banken hebben die kennelijk niet, dus dan komt het effect op 0. Bovendien zijn deze banken al genationaliseerd. Ik vind dat de Duitse Landesbanken er ook genadig vanaf komen en die staan er toch ook niet zo best voor.

    En 15 miljard voor Santander, dat zal pijn doen.
  3. [verwijderd] 9 december 2011 13:57
    quote:

    theo1 schreef op 9 december 2011 13:52:

    [...]
    Het gaat hier om het effect van afboekingen op Zuid-Europese obligaties. De Ierse banken hebben die kennelijk niet, dus dan komt het effect op 0. Bovendien zijn deze banken al genationaliseerd. Ik vind dat de Duitse Landesbanken er ook genadig vanaf komen en die staan er toch ook niet zo best voor.

    En 15 miljard voor Santander, dat zal pijn doen.
    Bij de nieuwe test hebben ze de lokale vastgoedmarkt ook zwaarder meegeteld en inderdaad de schuldpapieren zijn nog meer verbrand. SNS ronde net aan de verkeerde zijde van de Euro omdat nog steeds de vastgoedmarkt erg pijn doet bij SNS. Nu voldoet SNS echter wel aan de 9% norm.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links