Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Deutsche Bank capriolen

Deutsche Bank capriolen

 

Vandaag tenminste dan, de koers doet nog het minst hysterisch:

 

 

Volop geruchten, nieuws (dat al dan niet meteen weer wordt ontkend) en wat al niet meer. Het is weer bal vandaag bij Deutsche Bank (DB). Hamvraag is of de Duitse overheid al dan niet een redding voorbereid. En hoe dat er dan eventueel uit komt te zien. Beter gezegd, wie gaat de rekening betalen van die grap?

Aandeelhouders, obligatiehouders, spaarders en/of de Duitse belastingbetaler? Allemaal...? Niet pesé in chronologische volgorde - dat is bijna niet meer bij te fietsen - maar wel uitputtend hoop ik. Een dikke vette Nein? Eerst het belangrijkste. Hier de link naar het verhaal in Die Zeit, dat een bail-out al in voobereiding is.

 

 

Voorbeurs was er alleerst DB zelf. Vrij vertaald: Nichts an der Hand Menschen, gewohn weiter laufen. Immer gerade aus!

 

 

Vervolgens is er hard nieuws. Toll, het eerste miljardje is binnen! :-) Ja maar, het staat voor 1,8 miljard euro in de boeken? :-(

 

 

Nog een ontkenning. Wayne Moes is trouwens een mooie naam voor een mogelijke interim topman van DB als het echt fout gaat, vindt u ook niet?

 

 

En het gaat bij DB echt wel ergens over. Gaan dagen voorbij dat ik zoveel geld niet op zak heb. Zonder dollen, dit is een sigarendoossom. Niemand weet precies hoe en wat... en dat ziet u bijvoorbeeld al aan die verkoop hierboven van Abbey Life.

 

 

Voor de liefhebbers heeft Financial Times een Q&A, met onder meer die beruchte CoCo's:

 

 

Tot slot de onvermijdelijke spuit elf quote :-) Gevalletje #ohjajoh

 

 

Resumerend. U wordt niets wijzer vandaag. Als de Duitse staat al een nationalisatie voorbereidt, schreeuwt ze dat zeker niet van de daken. Komt het er van, dan gebeurt het ook niet tijdens beursuren. Op een vrijdag na het slot van Wall Street is het mooiste tijdstip. Zo ging het ook bij andere banken tijdens de kredietcrisis.

De woorden van de topman zeggen ook niks. Vlak voor de ondergang van Fortis kocht de board bijvoorbeeld nog fors aandelen bij van eigen geld. Dat waren ze snel kwijt, ofwel ze hadden zelf ook geen benul Hoe Het Zat. Ik weet het niet, maar ik kijk er niet raar van op als Cryan ook geen idee heeft wat DB is en heeft.

Eén ding durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken: Berlijn laat DB niet vallen. Dat is dan zonder meer een nieuwe Lehman Brothers met alle collateral damage van dien. Dat trekken Duitsland, maar vooral de EU nu even niet. Met VW, dat andere aangeslagen merk, is DB ook het symbool van het na-oorlogse Wirtschaftwunder.

Dat ligt gevoelig bij de Duitsers. Kortom, hoe dit ook afloopt, DB gaat niet ten onder. Voorlopig zijn alleen aandeel- en obligatiehouders de klos door de voortdurende koersdalingen, maar dat heet risico en hoort er bij op de beurs. Wordt vervolgd dan maar.

Tot slot nog een kleine suggestie van IEX. We hadden al 1 miljard en daar tellen we nu 3 bij op en met die 4 schikken we de hypotheekfraude met de SEC. Graag gedaan DB :-) 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 28 september 2016 15:23
    Al die speculatie over reddingsoperaties zegt al veel. En als er dan ook nog onderdelen hals over kop tegen ramprijzen worden verkocht (en de koers daarop stijgt), dan zegt dat nog meer. Merkel zal wel weer zoals gebruikelijk nergens te bekennen zijn.

    Als Deutsche Bank gered moet worden, dan wordt dat heel groot. En daar komt het Italiaanse referendum nog overheen. Zo dadelijk hoeven de Britten niet meer te onderhandelen over de Brexit, omdat de EU dan al is ontploft.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.