Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcelor gaat er vandoor

Arcelor gaat er vandoor

 

Vanochtend waren daar de BBP-cijfers uit China en die waren volgens verwachting. ArcelorMittal gaat er in ieder geval als als een haas vandoor. Gisteren steeg het fonds ook al fors, maar toen bleef de sector achter.

Nu zien we de gehele staalsector hard oplopen en ArcelorMittal ongeveer dubbel zo hard.

 

 

Eerlijkheid gebied te zeggen dat vanaf het topje op 7 april 2010 ArcelorMittal het hardst van de bovenstaande aandelen is gedaald. Dat het fonds vandaag veel harder oploopt dan de rest van de sector is daarmee wellicht te verklaren.

 

 

Opties ArcelorMittal

Toen ik net op het ArcelorMittal forum kwam zag ik dat er veel handelaren zitten die korte ritjes maken. Forumlid tilit wijst op de open interest bij de opties ArcelorMittal.

eerste belangrijke horde is 3.4€ over 40000 optiecontracten.
Daarna de eerstvolgende is 4€ met 10000 contracten.
Het gaat hier om februari contracten!

Nu slaan we de optietabel in Reuters open en zien we dat de open interest bij de februari puts erg groot is. Kijk in de tabel maar bij het kopje OInt.

Bij de februari 3,40 put zien we dat er ruim 43.000 contracten uitstaan en dat is erg veel. Er zijn dus handelaren die grof inzetten op een verdere koersdaling van ArcelorMittal.

Kantekening is wel dat de opties ook geschreven kunnen worden en dat wil zeggen dat degene die deze put schrijft het prima vindt om op de stukken op 3,40 euro binnen te krijgen in ruil voor de ontvangen premie.

 

 

Voordat mij straks weer van alles verweten wordt, ik schrijf niet dat ArcelorMittal niet kan stijgen of dat het fonds geen potentieel heeft, maar we laten u zien dat de optiemarkt inspeelt op een verdere daling of het prima vindt om de stukken op 3,40 euro op te vangen.

Grappig, terwijl ik aan dit stuk werk... komt Bloomberg ook met een artikel over ArcelorMittal. Een korte bloemlezing:

ArcelorMittal still employs 222,000 people operating 58 blast furnaces, 40 electric arc furnaces and 15 mines across four continents. Production of 93 million metric tons of steel in 2014 was greater than the output of either the U.S. or India. If ArcelorMittal was a country, it would be the third-largest steelmaker, trailing China and Japan.

It just isn’t big enough to cope with the flood of Chinese steel now hitting the market.

ArcelorMittal versus Apple

Wel nog even het volgende. Ik ga voor de rest geen zout in de wonden wrijven over die 60 euro die ooit op het bord heeft gestaan. Daar hebben we genoeg over geschreven en is oud zeer.

Ja jonge beleggers onder ons, zelf wist ik het namelijk ook niet, in 2008 was ArcelorMittal bijna net zoveel waard als Apple. Kijk maar eens naar deze lijst van Forbes.

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Voc 19 januari 2016 16:15
    Ha ha dat Apple en Arcelor is leuk! En begint allebei met een A...
    Alle gekheid op n ijzeren stokje. Idd heel erg diep gegaan Arcelor... deed mij pijn maar wie weet gaat het weer wat omhoog... maar zeker? Nee. Blijf met handen op de knop in de gaten houden.
    Wat je wel ziet is dat shorters er uit trekken.
  2. forum rang 4 efreddy 27 januari 2016 22:43
    quote:

    painter75 schreef op 19 januari 2016 18:45:

    wie brengt putopties op de markt? de bank?
    Iedereen (mits voldoende margin) kan putopties op de markt brengen,heb zelf ook geschreven puts op Arcelor Mittal (geen februari series) met uitoefenprijs 3€ staan.
    In ruil voor de reeds ontvangen premie moet ik dus Arcelor Mittal aandelen kopen (100 aandelen per contract) tot de afloopdatum aan 3€ per aandeel indien ik word aangewezen.
    Heb eveneens geschreven put opties in Amerika met uitoefenprijs 3 $ staan,daar moet ik dus eventueel kopen aan 3$ per aandeel.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links