Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ABN blij

ABN blij

Ongetwijfeld niet iedereen, maar door de bank genomen:

  • De minister en regering blij
  • Parlement blij
  • De beurs blij
  • Beleggers blij
  • Belastingbetalers blij
  • ABN Amro'ers blij
  • De #ophef en #schande goegemeente op de soclal media blij, want er is weer wat om over te zeuren, te klagen en #ophef en #schande over te roepen

Niet dat ik fan van hem ben, maar vooralsnog grote complimenten voor minfin Jeroen Dijsselbloem. Wat mij betreft maakt hij zijn - zoals ik dat zie - blunder van begin dit jaar goed. Toen stelde hij de ABN Amro beursgang uit door te gaan jengelen over reeds afgesproken vergoedingen.

Daar ga ik het nu niet over hebben... ho wacht, toch. Alleen dit al toont wat mij betreft aan dat ABN Amro weer terug naar de beurs moest en geen nationale nutsbank ofzo moest worden. Op de markt beoordelen beleggers ABN Amro tenminste weer op zijn financiële merites en prestaties.

De politiek en Tweede Kamer hebben het daar nooit één keer over gehad. Louter en alleen #ophef maken en #schande roepen over bonussen, salarissen en vergoedingen. Of onzin blaten over fatsoenlijke rentes - hoeveel dan? - op spaarrekeningen. Houd toch op, dat bepaalt de ECB.

Niet te duur, niet te goedkoop

Terug naar die beursgang, want alles valt nu in de plooi vandaag met die introductiekoers van 17,75 euro, waar u nu een procentje of drie bij op mag tellen. Eerlijk gezegd valt mij dat wat tegen, ik had meer verwacht, omdat de bank tegen 8,3 keer de winst en didvidendbelofte van zo'n 5% niet duur is.

De minister heeft de bank niet te duur en te goedkoop naar de beurs gebracht, getuige de koersreactie. Enerzijds moest hij er voor de schatkist zoveel mogelijk uithalen, anderzijs mocht hij kleine beleggers geen kat in de zak verkopen. En de zakenbanken mochten niet te veel verdienen. Vink, vink, vink!

Hij houdt nog zowat driekwart van de aandelen achter de hand. Die kan hij naar de beurs brengen als het hem het uitkomt: als het sentiment goed is en de beurs duur, maar weer niet te duur is. De eerste kogel is nu door de kerk en Dijsselbloem ziet eindelijk hoe de markt ABN Amro waardeert.

TA!

Zit ik nog met twee puntjes in m'n maag. Heel goed dat het risico op ABN Amro weer bij de aandeelhouders komt te liggen en niet langer bij de belastingbetalers ligt. Wat is dit alleen waard? ABN Amro is een systeembank en de overheid mag weer gaan dweilen als het weer fout gaat.

Misschien moet de staat dan maar 50% aanhouden? Ik lees de wijsheid wel in de comments. En helaas, we kunnen ABN Amro'ers niet meer plagen dat ze ambtenaren zijn. Haha, de hele beurs heeft lol gehad aan de blikken van al die ijdeltuiten bij de bank als je ze ambtenaar noemde #notamused

OK, tot slot, wie neemt de wereldprimeur voor zijn of haar rekening met de eerste technische analsye van ABN Amro? Opgaand trendje met steun op 18 en weerstand op 18,40 euro, roep ik alvast. Jee, wat saai! Da's maar goed ook. Wen er (hopelijk!) maar aan, want het is ook de bedoeling.

ABN Amro is nu al een sáái bankaandeel :-) Misschien is dit nog wel het grootste pluspunt vandaag!

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.