Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
"Bearmageddon"

"Bearmageddon"

 

Het is gratis toegankelijk, vandaar dat ik dit gewaagde MarketWatch artikel copypaste. U weet dat dalingen (krachs en correcties) zich doorgaans veel sneller en harder voltrekken (risk happens fast) dan stijgingen. Grote uitzonderingen zijn shortssqueezes.

Het stuk is simpel. China gaat al vol op het orgel. Het artikel rept erover dat steeds meer mensen en partijen in de markt denken dat er niet alleen géén Fed-renteverhoging komt, maar zelfs dat er een nieuw stimuleringsprogramma komt. Werktitel: Quantitative Easing 4 (QE4).

Afgaande op de vorige QE's is dat goed voor aandelen en obligaties en slecht voor de eigen munt. Duidelijk verhaal en met de huidige volatiliteit zouden de beurzen dan weer net zo snel omhoog kunnen rennen, als ze in de afgelopen twee weken in elkaar zijn gekieperd.

Twee kanttekeningen: als MarketWatch dit bedenkt, heeft de markt het ook al bedacht. Er is dan zeker al een gedeelte ingeprijsd. Ten tweede staat nergens dat markten moeten stijgen op QE's. Het zou toch helemaal niet raar zijn als de beurzen er eens immuun voor raken?

Tot zover. Om 16:00 uur spreekt trouwens St. Louis Fed President James Bullard (havik). Ik kan me alleen niet voorstellen dat die in deze volatiele markt, met Jackson Hole en een zéér gevoelig Fed-rentebesluit in aantocht (17 september), iets gaat roepen.

Jackson Hole is de jaarlijkse bijeenkomst dit weekend van alle centrale bankiers in dat ski-oord in de Amerikaanse Rocky Mountains. Daar kondigde ooit ex-Fed-voorzitter Ben Bernanke reeksen programma's af. Bij mijn weten is er echter één iemand niet: huidige Fed-voorzitter Janet Yellen.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.