Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Comedy capers

Iedere dag weer beste, snelste, meest complete, slimste én leukste AEX en Damrak morning call

 

Zo wordt handelen en beleggen weer een beetje goedkoper. Straks gaan we misschien zelfs zo nog rendement maken, het moet niet gekker worden :-) Zonder dollen, beursbedrijf TOM meldt het volgende en het wachten is nu op antwoord van Euronext?

Real-time optiekoersdata van TOM nu gratis beschikbaar voor alle particuliere klanten van Interactive Brokers, Lynx en Today’s Groep.

De koopjes worden ons zo in de schoot geworpen, want de Fed trok gisteren ook al dat hele kleine keuteltje in dat ze in juni al de de prijs voor geld, ofwel rente misschien gaat verhogen. Vol verwachting bladerde iedereen door de notulen van het laatste rtentebesluit, maar daar stond niks verrassends in:

 

 

Het nieuws nu is dat Heijmans een emissie doet en voor 21,9 miljoen euro aandelen uitgeeft, om niet-genoteerde financieringspreferente aandelen B te kopen. Bestaan die, vraagt u? Ja. Zou goed zijn voor de winstgevendheid dat ze worden ingetrokken. Welke winst, vraagt u en nu geef ik het op.

Alle nieuwtjes tot dusverre:

Er schijnt uitstel voor de Grieken aan te komen, of rijdt Onze Grote Vriend weer eens op zijn motor de EU-porseleinkast in? Permanent comedy capers met die man. Dit gaan we zeker uitzoeken vandaag:

 

 

In ons andere blogje verzamelt Nick Bakker alweer alle cijfers, data en adviezen van vanochtend en deze mag er alvast zijn:

 

 

Eigenlijk is er maar één agendapunt vandaag, de eerste schatting van de inkoopmanagersindices over mei uit China, Japan, Frankrijk, Duitsland, EU en VS. Dit zijn de belangrijste conjunctuurgraadmeters en BBP-voorspellers. Japan is door met 50,9 en China met een draak van een 49,1.

Het kantelpunt ligt bij 50: er boven is groei, eronder stilstand of krimp. Verder komt ook de Philadelphia Fed index over mei uit, die de stand van de economsiche bedrijvigheid in die regio weer geeft. Verder zijn er Amerikaanse wekelijkse jobless claims en een huizencijfer over april.

Beter Bed gaat ex-dividend, er zijn een paar aandeelhoudersvergaderingen en Hewlett-Packard komt vanavond met KW1-cijfers. Er zijn tijden geweest dat de markt wel op rapportage van dit gewezen Dow Jones zit te wachten, maar anno nu interesseert niemand die nog, volgens mij.

Volgende halte voor de AEX om de opgaande trend weer leven in te blazen is op papier denk ik 510,55, de intradagtop van vorige maand. Daar denken de futures nu nog helemaal niet aan, want die starten in de min. Veel succes vandaag.   

De markt nú:

  • De Europese futures openen -0,2% à -0,3%. De Amerikaanse staan op -0,2%.
  • De Bund future (Duitse obligatiefuture) start met +0,1%, ofwel rentes dalen.
  • Azië doe tmaar wat: Japan +0,03%, Hongkong -0,4%, Shanghai +1,0% en India -0,4%.
  • Zelfs EUR/USD reageerde niet op de Fed! Nu +0,2% op -echt waar - 1,1111.
  • Goud doet +0,1% op 1210 dollar.
  • Oliebenchmarks WTI en Brent stijgen +0,4% en +0,5% op 59,23 en 65,35 dollar.

Agenda

  • 03:45 China HSBC flash manufacturing PMI mei
  • 08:00 Royal Mail KW1-cijfers
  • 09:00 Beter Bed notering 0,37 euro ex-dividend
  • 09:00 Frankrijk flash manufacturing PMI mei (cons. 48,5 )
  • 09:00 Frankrijk flash services PMI mei (cons. 51,9 )
  • 09:30 Duitsland flash manufacturing PMI mei (cons. 52,0 )
  • 09:30 Duitsland flash services PMI mei (cons. 53,9 )
  • 09:30 Nederland werkloosheidcijfers apr
  • 10:00 AVA Oranjewoud
  • 10:00 EU flash manufacturing PMI mei (cons. 51,8 )
  • 10:00 EU flash services PMI mei (cons. 53,8 )
  • 10:30 AVA Lavide
  • 10:30 VK detailhandelsverkopen apr (cons. 0,4% MoM)
  • 14:00 AVA Delta Lloyd
  • 14:00 AVA ASMI
  • 14:00 AVA Gemalto
  • 14:30 VS Jobless Claims
  • 16:00 VS Existing home sales apr (con. 5,25M)
  • 16:00 VS Philly Fed index mei (cons. 8,5)
  • 22:00 Hewlett-Packard KW1-cijfers

 

Tweets

Magertjes:

 

 

Spannend, wat nu weer? Zet maar een Laurel & Hardy, Charlie Chaplin of andere comedy capers muziekje aan, want er staat weer eens ergens -45% op een Chinees koersenbord.

 

 

Leuk ding, maar toch liever een rooie. Auto's als belegging, wie van u doet het?

 

 

Of kunst:

 

 

Of Brazilië! China neemt ook al belang in Petrobras:

 

 

Lukas nog met de grafieken wilde ik zeggen... Wat is dat nou, mist?

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 mei 2015 08:56
    Wordt een prima dagje.
    NOG geen renteverhoging van de FED.
    China die meer gaat stimuleren om de economische groei boven de 50 te krijgen....waar Japan daar al boven zit (die helpt de kar trekken in regio Azie).
    Rentes in de EU die weer zakken nadat het de afgelopen weken "paniek" was omdat ze ineens wat omhoog gingen nadat de rentes tegen NUL waren aangelopen (gek hoor een reaktie omhoog....pfff)....maar die zakken alweer (en zijn nog steeds idioot laag (ruim onder de 1%...wat zeg ik ...alweer tegen de 0.5% aan !!!).
    NL staat leent geld tegen negatieve rente en verdient dus aan geld lenen...oftewel "we" krijgen geld toe als we geld lenen (goed voor het omlaag brengen van het begrotingstekort - alle beetje helpen nietwaar).
    En....het zonnetje schijnt vandaar alweer lekker.
    Dat alles zal de beurs(en) na een iets lagere opening (en iets lagere Amerikaanse futures nu) in de loop van de dag weer in het groen brengen.
    We staan met de AEX boven de 500 punten (alweer) en de jaartop van 510+ is niet ver weg meer....
    Er is verder ook geen alternatief dan in aandelen stappen nu de rentes LAAG zijn en weer verder omlaag (richting NUL) gaan...dusss om nog iets van rendement te maken op je geld moet je in aandelen zitten (en dat trekt de AEX ook omhoog).

    Owww...en in de poll van AJK zijn er inmiddels ook alweer meer positievelingen (hogere AEX) dan negatievelingen...en zie...de AEX futures zijn van -0.2% naar -0.09% teruggelopen...nog ffe en we moeten uitkijken dat we niet gewoon GROEN beginnen met de AEX !! :-)
    Succes vandaag....tip ...ING !!
  2. forum rang 5 theo1 21 mei 2015 10:10
    NL staat leent geld tegen negatieve rente en verdient dus aan geld lenen...oftewel "we" krijgen geld toe als we geld lenen (goed voor het omlaag brengen van het begrotingstekort - alle beetje helpen nietwaar).

    Nee, dat geld kan je veel beter aan de Grieken uitlenen, zodat die de volgende afbetaling aan het IMF weer kunnen doen. Je kan het natuurlijk ook direct aan het IMF doneren, maar dat is te gemakkelijk.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links