Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

En de grafiek? Die ploegde voort

Flashcrash vannacht in de S&P 500 juni mini future. Niks ergs, maar waarom het zo eng is

 

Het is nog goed te zijn aan het dagrafiekje van de S&P 500 mini juni future. Vanochtend viel eventjes kort de bodem uit de markt, meteen nadat een nota bene de licht meevallende Chinese staatsinkoopmanagersindex uitkwam op 50,1.

 

 

Bloomberg heeft een heel verhaal over hoe en wat en een handelaar gist:

The sudden drop in futures may have been triggered after the contract failed to close above a key support level, according to Andy Dodd, a technical analyst and sales trader with Louis Capital Markets. Support refers to an area on a chart where orders may be clustered.

The contract tumbled to 2,060.75 on Tuesday, below its 50-day moving average of 2,061. “Someone may have tried to sell a position or was stopped out and there was simply not enough liquidity due to the time of day,” said Dodd. “The long-term uptrend is around that 2,030.75 support level so no surprise it rallied off there.”

Gissen, want de waarheid - als die al bestaat - komt toch niet boven water. Niks ernstig verder met dit flash crashje, maar het leert ons wel iets. Business Insider dook op het verhaal en belde weer iemand anders. En die zegt iets heel belangrijks.

"I can't point my fingers to anything that would have triggered this," AMP Capital Investors' Nader Naeimi told Bloomberg. "I guess that's how big corrections often start."

Inderdaad, een draai in de markt, of het zetten van een top of een bodem, komt altijd als een dief in de nacht. Zomaar, omdat niemand het verwacht. Juist omdat niemand het verwacht! Of het nu die AEX 500,66 was van vorige week, of de beruchte 703,18 uit 2000 of 194,99 uit 2009, we weten pas achteraf dát.

Niks geen grote gebeurtenissen of nieuws op zo'n moment. Het is mij wel eens opgevallen dat veel mensen denken dat 9/11 de trigger voor de grote downtrend begin deze eeuw is. Niks van waar. Die was al een jaar aan de gang en beleefde slechts een versnelling. Idem dito die grauwe dag in maart 2009 dat de AEX draaide.

Maak u geen illusies, een cruciaal punt in de grafiek die de geschiedenis in gaat - ik ken die twee standen uit mijn hoofd - valt niet te raden of te timen. Het wel proberen kan  duur uitpakken, maar het is zo verleidelijk om te proberen en het is zo cool als het een keertje goed gaat :-) De andere keer wat minder. Balen dit :-(

 

 

Intussen vervolgt de S&P 500 juni mini future haar weg :-)

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links