Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Eerste Imtech-stukje 2015

Eerste Imtech-stukje 2015

Soms een beetje plusserig. Dan weer, zoals nu, een beetje minnerig. Heel veel stelt het niet voor. Eerlijk zeggen: zit u verbaasd naar het nieuws óf juist naar de koersreactie te kijken? Vooruit, beide mag ook.

 

 

Ja, nog steeds lijken uit de kast bij Imtech. Daar waarschuwde topman Gerard van de Aast vorig jaar ook voor. Hij stelde dat hij met de stofkam door het bedrijf is gegaan, maar dat hij niet kon uitsluiten dat er nog oude fraudegevallen boven water komen. We zijn er inmiddels twee verder.

In die zin is Imtech nu zeker geloofwaardig: hup, het bedrijf gooit alle lijken die worden aangetroffen in de kast zo op straat. Vandaar dat de koers hier ook niet of nauwelijks op reageert? Het is ingeprijsd. Het is ook oud nieuws, het zijn gevallen uit het verleden en dat maakt in prinicpe voor de beurs(koers) niks meer uit.

Die richt zich op de toekomst. Alles went ook: winstwaarschuwingen van bouwers en zelfs fraudegevallen bij Imtech. Nee, als het gaat om geloofwaardig moet u bij de klanten van Imtech zijn. Dat is denk ik voor de koers waar het dit jaar om draait: blijven de opdrachtgevers trouw, stijgt de omzet en hoe zit het met het orderboek?

Noem het de nieuwe of actuele geloofwaardigheid van Imtech. De oude is in de laatste jaren al lang en breed afgeserveerd van dik 20 euro naar 1 cent, zeg maar.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. B_B_B 13 januari 2015 11:47
    Ik heb het vertrouwen in Imtech al een tijd geleden volledig verloren. Sinds feitelijk al het geld is verdampt bestaat het bedrijf voor mij niet meer. Boevenbende.

    Ik heb trouwens ook het vertrouwen in de VEB verloren, sinds die onderhandse dealtjes maakt en daaraan een zieltjeswinactie verbindt.

    Farce majeur. Duplo.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.