Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Reuring!

Beurs Vandaag: Reuring!

 

Update 08:15 uur: Voorbeurs

Dit is wel heel bruut, maar goed... voor de koers...? Het AD meldt:

Bij KLM staan duizenden banen op de tocht. De luchtvaartmaatschappij gaat werk uitbesteden waardoor duur KLM-personeel overbodig wordt. Het zou gaan om zo'n 7500 mensen die hun job verliezen. Dat is bijna een op de vier werknemers.

 

 

Eigenlijk vind ik het wel een leuke beurs de laatste weken: lekker volatiel, onnavolgbare dagelijkse bewegingen en bij het minste of geringste rennen we weer een andere kant uit. Nu gaat het weer hard vooruit, de futures groenen lekker. Garantie tot hooguit de volgende koerstik, dat wel.

KPN heeft KW3-cijfers en heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 76 miljoen euro. De omzet zakte 5% naar 1,98 miljard euro. Krimp dus. Het concern handhaaft de voorspelling dat de financiële resultaten tegen het einde van 2014 stabiliseren. Steun op nul, heet dat ook wel in handelarenjargon :-)

Theodeur is al deur:

 

 

Corio, nog wat dingetjes en Fed

Wij-van-Klepierre-Eend bieden 1,14 aandeel - juist - Klepierre voor één aandeel Corio, ofwel een premie van een slordige 15% op basis van de slotkoers van gisteren. Gelopen race? Corio houdt op 8 december een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waar over de overname wordt gestemd. 

Reesink is ook al door met cijfers, net als de Zwitserse giganten UBS (hiero) en Novartis (daaro). Hebben we meteen alles voorbeurs gehad. Verder mag u vandaag cijfers van Pfizer, DuPont en Facebook verwachten. Lees mijn vooruitblikje nog even op het sosjale mediejum, want Twitter was alvast in de prik :-)

En hoe zeg. Twitter kwam gisteren nabeurs New York met helemaal geen gekke KW3-cijfers op de proppen, maar rupsje-nooit-genoeg-beleggers vonden het maar niks. Te weinig nieuwe inschrijvers ofzo, wie zal het zeggen. Oh oh oh, het aandeel deed het lieve percentage van -11,04% in de handel After Hours.

Let verder op wat Amerikaanse data met onder meer de Case-Shiller huizenindex, orders duurzame goederen en consumentenvertrouwen. Felle koersreacties heb ik echter zelden gezien op deze cijfers, maar u weet maar nooit. Verder lees ik overal dat wij beleggers weer eens in afwachting van de Fed zijn.

Morgenavond non-rentebesluit met een en duivische boodschap (bij tegenvallers stelt ze de renteverhoging uit), noteer dat maar vast. Oh ja, Imtech noteert grofweg 500 keer hoger dan gisteren (omgekeerde splitsing) en succes vandaag.

 

De markt nú:

  • De Europese futures openen +0,5% à +0,7%. De Amerikaanse staan op +0,3%
  • De Bund future (Duitse obligatiefuture) daalt -0,1%, ofwel de rentes stijgen
  • Azië beweegt wisselend, ik zie even niet zo nsel waarom China oz hard gaat: Japan -0,4%, Hongkong +1,0%, Shanghai +2,0% en India +0,2%
  • EUR/USD staat op de kop af op 1,27
  • Goud staat +0,2% op 1228 dollar
  • Oliebenchmarks WTI en Brent doen -0,3% en -0,5% op 81 en 85 dollar

 

Agenda

Vrij rustig eigenlijk I:

  • 08:00 KPN KW3-cijfers
  • 08:00 Reesink KW3-cijfers
  • 08:00 Novartis KW3-cijfers
  • 08:00 UBS KW3-cijfers
  • 14:00 DuPont de Nemours KW3-cijfers
  • 14:00 Pfizer KW3-cijfers
  • 14:30 VS orders duurzame goederen sep (cons 0,7% MoM)
  • 15:00 VS S&P Case Shiller HPI aug (cons. 5,8%)
  • 16:00 VS consumentenvertrouwen oct (cons 87,7)
  • 22:00 Facebook KW3-cijfers

 

Nieuws

Vrij rustig eigenlijk II:

 

Tweets

Het blijft druk aan het short-front: 

 

 

Zo!

 

 

Een koper voor koper zeg maar:

 

 

Dit dus:

 

 

Wat krijgen we nou?

 

 

Ik kan Maarten niet volgen, maar het is wel een leuke spotprent:

 

 

Lukas nog met de grafiek wilde ik zeggen...

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2014 08:50
    Jeetje wat een gevaarlijk slap en ongefundeerd verhaal weer. KPN cijfers waren op ALLE fronten beter dan verwacht, enkel eenmalige bate die een verlies opleverde. Theodoor Gilissen is al jaren flauw op KPN, ook toen het op 1,7 euro stond. Vandaar dat ze nu met hun tweet komen om wat PR te krijgen van hobby beursjournalisten zoals AJK. Dan ook nog dat verhaal 'steun op 0'. Dit soort ongefundeerde adviezen zijn ronduit gevaarlijk, dat zoiets zomaar mag verbaast me van de AFM
  2. kolenboer 28 oktober 2014 09:03
    Ze hebben KLM gewoon verkwanseld aan de Fransen. Leo van WIjk heeft gewoon zijn zakken gevuld met de verkoop van KLM. Ik heb in de Elsevier gelezen dat ze al meer dan 800 miljoen in kas hadden terwijl het voor 800 miljoen is verkocht. Hoe kan de regering daar nu ooit toestemming voor gegeven hebben. Dat in had in Frankrijk of Duitsland nooit gebeurd. Hoe kan je nut een nationale luchthaven verkopen aan het een buitenlands bedrijf. Stapelgek zijn ze hier. Eurlings heeft die Fransen natuurlijk ook nog bevoordeeld in ruil voor een baantje.

    Het personeel is de dupe. Nu kunnen 7500 man ophoepelen door de schuld van de zakkenvullers
  3. [verwijderd] 28 oktober 2014 09:29
    quote:

    Dr.Alban schreef op 28 oktober 2014 09:04:

    Ok Arend Jan... voordat men je gaat ontslaan bij IEX voor ongefundeerde uitspraken... kun je me hier als reactie melden waarom je zoiets schrijft.. steun op 0. Je mag je verdedigen, dat is je recht
    Elk aandeel heeft steun op 0. Doe eens niet zo zuur en koop een putje KPN ;-)
  4. [verwijderd] 28 oktober 2014 10:37
    Hallo allemaal,

    De beurs en grapjes maken, het valt niet altijd goed en wordt niet altijd begrepen. Met steun op nul bij KPN doelde ik op die krimpende omzet etc, maar dat had ik beter niet kunnen zeggen als ik de reacties zo zie.

    Risico van het vak, want ik vertik het om een saaie, plichtmatige en oh zo veilige voorbeurs call te maken, want die zijn er al genoeg. Couleur locale en charme IEX dacht ik zelf, maar helaas gaat dat ook wel eens fout.

    Gr
    Arend jan
  5. [verwijderd] 28 oktober 2014 11:46
    Laten we nu niet onnozel gaan doen... steun op 0 betekent in handelsjargon dat het aandeel keldert of gaat kelderen... heeft niets met omzet te maken en dat weet jijzelf ook.. wees een vent en draai nu niet rondom de pot.

    KPN is een volksaandeel zoals IEX een volkse website is. Men betaalt jou om stukjes te schrijven, als het dan over een echt volksaandeel gaat verwacht ik toch echt wel meer van je dan zoiets

    Als er trouwens 1 iemand is die steeds een veilige call maakt dan ben jij het toch... steeds van die het kan vriezen of dooien stukjes... en als je dan eens een call maakt dat een aandeel onderuit gaat en vervolgends schiet het omhoog, dan bedoelde je zogenaamd iets anders...

    Maar je bent pas net begonnen zonder financiële achtergrond, dus je zult wel vooruitgaan

    succes

    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 28 oktober 2014 10:37:

    Hallo allemaal,

    De beurs en grapjes maken, het valt niet altijd goed en wordt niet altijd begrepen. Met steun op nul bij KPN doelde ik op die krimpende omzet etc, maar dat had ik beter niet kunnen zeggen als ik de reacties zo zie.

    Risico van het vak, want ik vertik het om een saaie, plichtmatige en oh zo veilige voorbeurs call te maken, want die zijn er al genoeg. Couleur locale en charme IEX dacht ik zelf, maar helaas gaat dat ook wel eens fout.

    Gr
    Arend jan
  6. [verwijderd] 28 oktober 2014 14:10
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 28 oktober 2014 10:37:

    Hallo allemaal,

    Risico van het vak, want ik vertik het om een saaie, plichtmatige en oh zo veilige voorbeurs call te maken, want die zijn er al genoeg. Couleur locale en charme IEX dacht ik zelf, maar helaas gaat dat ook wel eens fout.

    Gr
    Arend jan
    Uiteraard geen volledige agenda weer en geen enkele hersencel op de redactie die daaraan wat wil doen !!!!

    BP (relatie met RDS)

    LLoyd (relatie met Delta LLoyd)

    Deutsche Börse (relatie met Euronexx)

    ETC.

    Ik vind het de IEX-belegger onvolledig blijven informeren!

  7. [verwijderd] 28 oktober 2014 22:35
    @Arend Jan: Dank voor de reactie en ik ben een uiterst tevreden dagelijkse bezoeker van IEX.nl en vind dat jullie het erg goed doen en lees elke ochtend jouw begin van de dag topic. Kudos!

    @Dr.Alban: Mede-gast, dan begrijp jij blijkbaar internet niet. Niets is gratis op internet en ik doe mee met de molen d.w.z. dat ik de advertenties accepteer en volgens mij onlangs een flip over heb gekocht via deze site. Kortom even niet zo dom uit je nek lullen en gewoon lezen dat ik Arend Jan feedback geef om nog beter te kunnen zijn.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links