Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Stressteststress

Stressteststress

Zondag komt de uitslag van de ECB-bankenstresstest uit. En ja, hoor: het lekt! Is dit de reden dat de beurzen een beetje dalen en EUR/USD wegzakt? Nou, snel alle nationale beurzen afspeuren op zoek naar banken die hard dalen, want dat zullen wel de usual suspects zijn, toch?

Oh, Banca Monte Paschi Siena +2,75%. Moet ik soms andersom denken? In Oostenrijk staan de banken ook in de plus, Dexia staat op 0,0% net als die Portugese bank met die gezegende naam, en in Italië verder niks bijzonders. Pireaus Bank wel -1,5%, maar dat is alles.

Overigens: geen Duitse banken er bij en daarvan zijn toch ook een aantal verdacht. Blijft altijd speculatief dat lekken, maar de koersen reageren er op en dus is het nieuws.

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2014 12:15
    ING dus niet en dat was te verwachten omdat ING er financieel gewoon heel erg sterk voor staat....het kan echter nog beter als de laatste staatsschuld wordt afgelosd en ING de resterende belangen in NN en de Amerikaanse verzekeraar gaat afstoten (moet van Brussel). Daardoor minder schuld en meer cash op de balans....dus ING gaat heel goed.
    Als straks ook nog het dividend beleid opnieuw wordt ingevoerd dan gaat ING sky-high want dan kunnen beleggingsfondsen ook ING weer in de portefeuilles opnemen omdat het dan een goed renderend aandeel is....maar dat is het dan natuurlijk ook voor "jan-met-de-pet" (wij dus) :-) IK ZEG KOPEN !!
  2. [verwijderd] 22 oktober 2014 17:41
    Nog een paar nachtjes slapen en kan iedereen hierna wakker worden met de zekerheid welke cijfers de dames en heren bankiers in grote lijnen grosso modo globaal toegespitst door de bank genomen voor hun in een ivoren toren voor doorsnee stressbestendige bankiers zonder al te veel gedoe over een onverhoopt op de korte of lange termijn omvallen van de bank en het naar binnen harken van bonussen e.d. te dirigeren beleid in de bijbehorende stresstest hebben gekregen.
  3. [verwijderd] 22 oktober 2014 18:03
    @zepolna Waar zou de Nederlands leeuw zijn zonder ING? Waarschijnlijk nergens!

    Het enige minpuntje dat "jan-met-de-pet" zou kunnen hebben,

    maar een kniesoor die hier op let,

    is dat als hij of zij bij de Postbank een girorekening aanhield, en hij of zij de naam van de rekening dus in ING zag veranderen, en hij of zij maakt het in België mee dat zijn of haar portemonnee werd gestolen, men in de kantoren van ING in België met het gironummer niet verder kan, omdat dit een gescheiden wereld of zo schijnt te zijn:

    dus als je met je stomme hoofd als "jan-met-de-pet" in België denkt "Daar is de ING, die kan mij verder helpen", dan is dat helaas

    - in ieder geval in Brussel -

    niet altijd zo, wat uiteraard verder aan uw advies niets afdoet.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.