Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beurs Vandaag: Kabbelen

Beurs Vandaag: Kabbelen

 

Update 08:15 uur: Voorbeurs

Wekenlang consequent een nul voor de komma. Dan één of twee dagen regelrechte shock & awe met soms wel koersen die boven de plus of min 1% uitkomen. Ja, zelfs wel 2% als u goed zoekt! Het is het beeld van het laatste jaar: een rustig en gestaag voortkabbelende beurs.

Daar zouden we - sorry volatiele handelaren - eigenlijk heel blij mee moeten zijn, want wat belegt er nou lekkerder dan zo'n rustig en gestaag voortkabbelende beurs? Grappig dat daar weinig van te merken is. Ik hoor meer geklaag dan instemming, om het heel zachtjes uit te drukken.

En dan lijkt achteraf alles weer zo heel gemakkelijk te zijn geweest. Dat is het fnuikende aan beleggen. Nu moeten we bedenken wat we met die nieuwe groeivertraging en dreigende deflatie in de EU aan moeten. Gaaat de ECB wel of niet, die vraag. Zijn dan aandelen en obligaties dan te duur?

China dan, is dat geen bubbel en zakt Japan ook al weer weg in de malaise? Vragen waar over vijf jaar klip en klare antwoorden op zijn. Wel opvallend dat de VS en de grote boze Fed een beetje uit de spotlights zijn verdwenen. Vaak is dat een goed teken. Gaat het soms beter daar?

Eerst vandaag. Geen cijfers in Nederland, maar best een aardige agenda met Amerikaanse data. Zie hieronder. Verder zijn er bij ons nieuwjtes over ArcelorMittal, BAM, Heijmans, Aegon en Holland Colours. Letten ASMI'ers nog Applied Materials? Dat deed +1,75% op KW2's gisteravond.

Om 16:00 uur is er nog de optie-expiratie en dan begint meteen het weekend, vrees ik. Ah, daar ga ik al! Ja, die hele uitleg over rustig en gestaag voortkabbelende beurs. Juist op het moment dat u dat het minst verwacht en het meest in slaap bent gesust, wil er nog wel eens....

Succes en hier de open interest grafiek voor de opties: klikken voor groot.

 

 

De markt nú:

  • Saai! De Europese futures openen +0,2% à +0,2%. De Amerikaanse staan op +0,1%
  • De Bund future (Duitse obligatiefuture) daalt -0,02%, ofwel de rentes stijgen iets
  • Azië kleurt aardig groen: Japan -0,02%, Hongkong +0,6%, Shanghai +0,9% en India +0,7%
  • EUR/USD staat stil op 1,336
  • Goud stijgt nipt +0,1% nmaar 1313,57 dollar
  • Oliebenchmarks WTI en Brent doen +0,02% en +0,4% op 96,60 en 102,51 dollar

 

Agenda

Unilever-fans letten op Procter & Gamble en er is nog aardig wat data uit de VS. Let vooral op voorlopende indicator Empire State Manufacturing, ofwel New York Fed Index en die industriële productie. Michigan vind ik een onzincijfer, maar wie ben ik :-)

  • 10:30 VK BBP KW2 (cons 3,1%)
  • 14:00 Procter & Gamble KW2-cijfers
  • 14:00 Colgate-Palmolive KW2-cijfers
  • 14:30 VS PPI juli (cons. 0,1% MoM)
  • 14:30 VS NY Empire State Manufacturing Index augustus (cons. 20.0)
  • 15:15 VS industriële productie juli (Cons. 0,3% MoM)
  • 15:55 VS consumentenvertrouwen Universiteit van Michigan augustus (cons. 82,2)

 

Nieuws

Paar dingetjes maar:

 

Tweets

Magere oogst tot dusverre. De shorts van vandaag zijn - u verwacht het nooit - Fugro, BAM en twee keer Imtech:

 

 

Chris heeft een nieuwtje:

 

 

Over zilver:

 

 

?!

 

Het krantje:

 

 

Lukas met de grafiekjes:

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2014 08:42
    tja achhh - het zou fijn zijn als we vandaag in het groen eindigen zoals we waarschijnlijk ook openen....dan lekker het weekend in met de hoop dat er in de wereld op diverse plekken de ellende een beetje overwaait opdat we maandag de nieuwe week ook weer in het groen kunnen openen... Moet kunnen toch ? :-)
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.