Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Éindelijk Wessanen?

Éindelijk Wessanen?

 

Eindelijk!!!

Zomaar een kreet op het Wessanen forum op de KW2's van vandaag. Dat eindelijk is niet overdreven, maar is het ook terecht? De KW's van Wessanen zijn berucht. Vaker niet dan wel bleken het doodordinaire winstwaarschuwingen te zijn en het fonds is al jaren dood geld op de beurs.

Wat heet, krimpend geld is beter. In de afgelopen twintig jaar verloor Wessanen driekwart van haar waarde! Dat lukte zelfs de AEX niet. Het gevolg was dat het aandeel langzaam van AEX via AMX naar nu AScX afzakte. Uiteraard kregen de topmannen miljoenenvergoedingen voor hun prutswerk (hier, hier, hier en hier),

Genoeg gezeurd en geklaagd nu over het verleden, want beleggen is vooruitkijken. Zelfs bij Wessanen. Is nu alles anders onder nieuwe CEO Christophe Barnouin? In ieder geval levert hij tot dusverre een even sublieme outperformance, als zijn voorgangers geld en waarde wisten te verbranden.

Vandaag bevatten de cijfers ook geen winstwaarschuwing, maar een winstmeevaller! Daar was gelet op de koers ook al op geanticipeerd, want tot vanochtend stond er dit jaar al bijna +50% op het bord. Daar komt nu +10% bij. Eindelijk!!! Is dit nu De Ommekeer waar beleggers al generaties lang op hopen?

Kán. Dat weten we bij wijze van pas over twintig jaar. Hol nu niet meteen in het aandeel. Ondanks die enorme koersverliezen is het aandeel misschien optisch goedkoop. Met een verwachte koerswinstverhouding voor het komende jaar van 18,0 (Bloomberg) is het dat zeker niet.

Natuurlijk zijn er veel meer parameters waar u fundamenteel naar moet kijken, of mischien kijkt u liever technisch, maar u begrijpt de boodschap. Dat u niet denkt dat u even een makkuluk ritje naar 14 euro ofzo maakt.

 


(fullscreen)

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.