Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Slotcall: Wat een saaie beursdag!

    De AEX (-0,03%) deed vandaag niets. In de VS is de stemming van aandelenbeleggers ronduit negatief. Morgen is vuurwerk verzekerd.

  2. Premium

    Degelijk Nestlé zal alle zeilen moeten bijzetten om de outlook te behalen

    Nestlé worstelt met zijn verkopen en dat is beleggers bepaald niet ontgaan, gezien de zwakke koersperformance van het aandeel.

    Waar Unilever floreert, worstelt rivaal Nestlé met zijn resultaten. De jaarcijfers lieten al zien dat het concern moeite heeft met het op peil houden van de omzet. Dat lukte in 2023 nog dankzij verdere prijsverhogingen, maar de omzet in volumes (stuks) stond onder druk. Die trend heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar versterkt voortgezet.

  3. Premium

    Nieuwe concurrentie voor AMD

    AMD krijgt er concurrentie bij op de PC-markt, maar deze lijkt gelukkig wel te herstellen. Nvidia kan de vraag nog altijd niet bijbenen, en de grote belangstelling voor GPU's biedt ook kansen voor AMD.

    Er zijn steeds meer tekenen dat het weer beter gaat met de PC-verkopen; de goede cijfers van HP van gisteravond zijn daar het laatste bewijs van. Dat is natuurlijk goed nieuws voor AMD, dat voor een kwart van de omzet afhankelijk is van deze markt.

    Een mogelijke verklaring voor de verbetering is dat er tijdens de pandemie veel PC’s werden gekocht en die langzaamaan weer worden vervangen. AI zou daar nog een schepje bovenop kunnen doen. Voor het uitvoeren van AI-taken zijn immers chips nodig die de meeste PC’s nu niet hebben.

  4. Premium

    Omzetgroei voor belangrijkste D'Ieteren-deelnemingen

    De bedrijven in de portefeuille van D'Ieteren hebben een aardige omzetgroei laten zien in het eerste kwartaal, ondanks de wat zwakke marktomstandigheden.

    Er is nog altijd ruimte tussen de geschatte waarde per aandeel en de actuele koers. In een update over het eerste kwartaal heeft investeringsmaatschappij D’Ieteren de omzetontwikkeling van de deelnemingen besproken. Die was over het algemeen positief, maar niet verrassend.

  5. Premium

    Schaarste leidt tot prijsexplosies grondstoffen

    Niet alleen de cacaoprijzen schieten door het dak, maar ook sinaasappelsap-futures staan op een recordniveau. Dit komt gezien de inflatie op een uiterst ongelegen moment.

  6. Rente-angst onder beleggers op Amsterdamse beurs

    De futures duiden erop dat de AEX 0,5% lager gaat openen. Renewi doet een belangrijke desinvestering. En verder Azerion, D'Ieteren en consolidatie in Amerikaanse oliesector.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links