Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Duur foutje hypotheekadviseur

    Een lopende annuïteitenhypotheek verlengen is niet zonder meer een goed idee. Zoals bekend moeten starters die een koopwoning kopen sinds 1 januari 2013 een annuïteiten- en/of lineaire hypotheek afsluiten om renteaftrek te kunnen genieten. Het hypotheekbedrag is dan een Box 1-bedrag waarvan de betaalde hypotheekrente maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar is.

  2. Uw medebeleggers hebben weinig vertrouwen in deze 5 aandelen

    “Hoe gaat u om met prijsdalingen in de markt?”, was de vraag die 890 beleggers voorgeschoteld kregen bij onze maandelijkse IEX Sentimentspeiling.

  3. Het is nog wakker worden voorbeurs en gaat de AEX met 900+ punten het weekend in?

    Wall Street sloot gisteren hoger en Azië deed gezellig mee. De futures wijzen op een licht hogere opening voor onze hoofdindex: +0,2%.

  4. Is de correctie op Wall Street voorbij en staan we aan de vooravond van een nieuwe rally?

    Wall Street vormt hogere bodems, ver boven haar oude barrières. Zijn de pullbacks voorbij en staan we aan de vooravond van de volgende sterke rally?

  5. Premium

    Magere trading update Accsys

    Houtveredelaar Accsys kwam recent met een tussentijdse trading update. Die was niet direct om vrolijk van te worden.

    De trading update van houtveredelaar Accyss eerder deze maand was tamelijk summier, maar bevatte toch wat interessante details. Dat het concern door een lastige periode gaat, zal beleggers niet zijn ontgaan. De koers van het aandeel ligt onder druk, in schril contrast met de bullish stemming op de rest van de markt.

    Accsys houdt het positief in de trading update en stelt dat de verkopen van Accoya "veerkrachtig" waren. Toch daalden de verkopen in volumes gemeten yoy - het concern hanteert een gebroken boekjaar - met afgerond 11%. Die lagere volumes komen overigens niet als een verrassing: het was al eerder duidelijk dat het concern worstelde met lastige marktomstandigheden, om tal van redenen.

  6. Premium

    CTP kijkt vol vertrouwen naar de toekomst

    Logistiekvastgoedfonds CTP ligt goed op schema om de doelen voor dit jaar en die voor de lange termijn te behalen. Het concern zegt in de beste groeiregio actief te zijn: Oost-Europa.

    Al 10% van de portefeuille is verhuurd aan Aziatische bedrijven die in Europa produceren voor afzet in Europa. In de landen Tsjechische Republiek, Roemenië, Hongarije en Slowakije bedraagt het marktaandeel van CTP gemiddeld liefst 27,4%. Vraag-en-aanbodverhoudingen blijven volgens het concern dan ook gezond, wat tot hogere huurstromen leidt.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links