Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Kleine minnen op beurzen Europa

Kleine minnen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandagmiddag overwegend een fractie onder de slotstanden van voor het weekend. In Amsterdam was PostNL een opvallende daler. Het postbedrijf kondigde nieuwe bezuinigingen aan, verhoogde de winstverwachting en beloonde aandeelhouders met dividend, maar toch ging het aandeel in de uitverkoop.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,1 procent lager op 494,28 punten. De MidKap, met daarin PostNL, daalde 0,9 procent tot 717,27 punten. De indices in Frankfurt en Parijs daalden tot 0,2 procent. Londen noteerde nagenoeg vlak.

PostNL was veruit de sterkste daler in de MidKap met een min van 8,4 procent. De resultaten van de afgelopen maanden voldeden volgens analisten niet aan de verwachtingen. Met name in de internationale markt was het herstel minder dan gedacht. Er worden de komende jaren weer veel banen geschrapt, wat tot grote besparingen moet leiden. De winst zal op de langere termijn hoger uitvallen dan eerder gedacht. Aandeelhouders werd verder een dividend over 2016 voorgesteld.

Wolters Kluwer

In de AEX was informatieleverancier Wolters Kluwer koploper met een koerswinst van 1,5 procent. Maritiem dienstverlener SBM Offshore volgde met een plus van 0,7 procent. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco sloot de rij met een min van 1 procent.

In Londen ging beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) ruim 2 procent onderuit. De fusie tussen LSE en de Duitse branchegenoot Deutsche Börse is in gevaar. LSE waarschuwde dat de deal zoals deze nu op tafel ligt, met een waarde van bijna 30 miljard euro, waarschijnlijk niet wordt goedgekeurd door de Europese Commissie. Deutsche Börse daalde 2,3 procent in Frankfurt.

Euronext

Euronext, de exploitant van de beurzen in onder meer Parijs en Amsterdam, zakte 2,5 procent omdat de overname van het Franse afhandelbedrijf LCH.Clearnet in gevaar komt door de onzekerheid over de fusie van LSE en Deutsche Börse.

In Milaan verloor verzekeraar Generali 3,7 procent. De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo is niet meer geïnteresseerd in een overname van Generali. Intesa ziet onvoldoende groeimogelijkheden bij een samengaan. Intesa sprong 5,3 procent omhoog.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent naar 54,39 dollar en Brent werd 0,9 procent duurder bij 56,50 dollar. De euro was 1,0602 waard tegen 1,0580 dollar bij het Europese slot op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 27 februari 2017 16:21
    We hebben vandaag weinig tijd voor de beurs want we vieren Dalmerval,een gelijke oploop met de carnaval vierders levert ons riante hoeveelheden blik en aluminium op en wat denk je van statiegeld,vandaag verdienen we met Recijklia waarschijnlijk meer dan op dan de beurs,want daar is het vandaag magertjes.
    Hopenlijk klaart het buiten en op de beurs,nog op,want bij beiden kunnen we een beetje goed weer best wel gebruiken,veel geluk!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.