Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN jojoot naar verlies in lichtgroene AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een kleine winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa kleurden de koersenborden groen. Telecomconcern KPN bleek op Beursplein 5 uiteindelijk een opvallende verliezer, nadat het voorbeurs de boeken opende. Het aandeel schaarde zich gedurende de sessie zowel bij de sterkste stijgers als dalers in de hoofdindex.

De AEX sloot uiteindelijk 0,1 procent in de plus op 524,46 punten. De MidKap steeg ook 0,1 procent naar 778,09 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs sloten tot 0,2 procent hoger.

KPN was bij de slotbel 0,6 procent minder waard. Het telecombedrijf boekte vorig kwartaal meer winst dan een jaar eerder, op een omzet die opnieuw licht kromp. KPN kondigde daarnaast de inkoop van eigen aandelen aan ter waarde van 200 miljoen euro.

Kas Bank

Oliedienstverlener SBM Offshore was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 2,6 procent. AkzoNobel sloot de rij met een min van 1,4 procent. Kredietbeoordelaar Fitch maakte bekend zijn oordeel over de kredietwaardigheid van de verf-en chemieproducent te herzien.

Bij de kleinere bedrijven aan het Damrak waren Kas Bank (plus 7,1 procent) en RoodMicrotec (plus 6,7 procent) in trek na hun updates over de gang van zaken in de eerste maanden van 2017. Automatiseerder ICT Group leverde daarentegen 4,6 procent in na publicatie van zijn kwartaalrapport.

Fiat

Verder was er veel aandacht voor automakers. Het Franse PSA Peugeot Citroën werd 0,3 procent meer waard nadat het bedrijf bekendmaakte dat de omzet in het eerste kwartaal is gegroeid. In Frankfurt zorgden kwartaalcijfers en zonnige prognoses van Daimler in beperkte mate voor enthousiasme onder beleggers, getuige de plus van 0,2 procent voor het aandeel van het moederbedrijf van Mercedes.

In Milaan was het aandeel Fiat Chrysler wel behoorlijk in trek nadat het de winst en de omzet in het eerste kwartaal wist op te voeren. Het fusiebedrijf won ruim 9 procent aan beurswaarde.

De euro werd voor 1,0867 dollar verhandeld, tegen 1,0940 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 49,83 dollar. Brent stond vlak op 52,10 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
KPN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    882,27
    -0,04% -0,36
  2. 3,442
    +0,47% +0,016

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links