Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,782   +0,056   (+1,50%) Dagrange 3,758 - 3,790 190.379   Gem. (3M) 887,4K

Draadje alleen voor nieuwe opdrachten die blijven binnenkomen.

50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 29 april 2010 11:30
    vrijdag 23 april 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Rotterdam, 22 april 2010 - Onder toeziend oog van Wethouder Karakus werd op donderdag 22 april één van de in totaal zeven imposante dakspanten boven op het Sportpaleis van Ahoy bevestigd. Hiermee werd het hoogste punt bereikt tijdens de modernisering van de Rotterdamse evenemententempel. Ook maakte Ahoy bekend dat het straks, na de ingrijpende verbouwing, aan meer dan 15.000 concertbezoekers plaats kan bieden.
    Sinds 1 maart 2010 is het Sportpaleis, de grootste zaal van Ahoy, gesloten vanwege de grootschalige modernisering. Eén van de meest bijzondere momenten in dit project vond donderdag 22 april plaats. Een kraan van maar liefst 120 meter hoog die door ongeveer zestig vrachtwagens in Rotterdam werd gebracht, hees één van de zeven enorme dakspanten van tachtig meter lang tot boven Ahoy, alwaar deze werd bevestigd. Hiermee werd het hoogste punt bereikt.

    Deze mijlpaal werd gevierd met ruim 400 genodigden die werden toegesproken door wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) van de gemeente Rotterdam, Jan Groeneveld van Bouwcombinatie Sportpaleis Ahoy en Jos van der Vegt van Ahoy. Deze laatste bracht ook het nieuws dat het Sportpaleis van Ahoy straks plaats biedt aan ruim 15.000 bezoekers.

    Van der Vegt: 'Het definitieve ontwerp is inmiddels gerealiseerd en we weten nu zeker dat de capaciteit naar 15.818 gaat. Hier zijn we uiteraard erg gelukkig mee.' Aan het eind van de middag was het, met een grote barbecue, ook feest voor de ruim 180 bouwvakkers die elke dag aan Ahoy werken.

    Het Sportpaleis van Ahoy zal tijdens North Sea Jazz open zijn voor publiek en weer grotendeels in gebruik genomen worden vanaf eind september als de Nationale Taptoe en het WK Turnen hun intrede doen. Het volledig gemoderniseerde Sportpaleis wordt in januari 2011, dezelfde maand waarin de evenementenaccommodatie 40 jaar bestaat, officieel geopend.

    Tevens zijn tijdens de verbouwing de Beurs- & Evenementenhallen en het Congres- & Vergadercentrum gewoon in gebruik. Evenementen die normaal in het Sportpaleis plaatsvinden zoals bijvoorbeeld de Nacht van Oranje en een wedstrijd van de World League Volleybal worden verplaatst van het Sportpaleis naar de 10.000 m2 tellende Hal 1 van Ahoy.

    Enkele foto's van dit moment zijn te downloaden via: www.ahoy.nl/docs/corporate/foto'sAhoy...
  2. pardon 29 april 2010 11:31
    Persberichten
    BAM Woningbouw Den Haag start met bouw 295 studentenwoningen De Vries van Heijstplantsoen in Delft
    maandag 26 april 2010 - BAM Woningbouw Den Haag, Den Haag

    Den Haag, 26 april 2010 – BAM Woningbouw Den Haag start eind april (week 17) met het aanbrengen van de heipalen voor het studentencomplex De Vries van Heijstplantsoen in de wijk TU-Noord in Delft. Het project bestaat uit nieuwbouw, alsmede uit renovatie van een monumentale villa en omvat in totaal 295 studentenwoningen.
    BAM Woningbouw Den Haag realiseert de studentenwoningen in opdracht van Stichting DUWO. Het ontwerp van de nieuwbouw is in handen van KCAP Architects & Planners uit Rotterdam en restauratieadvies- en begeleidingsbureau RAB uit Den Haag is verantwoordelijk voor de restauratie van de monumentale villa. De restauratiewerkzaamheden worden uitgevoerd door BAM’s restauratiespecialist Schakel & Schrale. De constructie wordt verzorgd door Ingenieursbureau Zonneveld. De oplevering vindt gefaseerd plaats vanaf naar verwachting eind 2011 tot het voorjaar van 2012.
  3. pardon 29 april 2010 11:32
    Bouw politievestiging de Yp van start; minister Hirsch Ballin slaat eerste paal
    dinsdag 27 april 2010 - BAM Utiliteitsbouw bv, regio Den Haag, Den Haag

    (Persbericht Politie Haaglanden:) Haaglanden, 26 april 2010 – Minister Hirsch Ballin toonde zich maandag 26 april een echte bouwvakker en sloeg de allereerste paal van gebouwencomplex de Yp, een nieuwe vestiging van Politie Haaglanden. In zijn toespraak onderstreepte de minister: ‘Met de bouw van dit multifunctionele politiecomplex kan het korps verder bouwen aan veiligheid en professionaliteit in de regio Haaglanden’. Ook korpschef Henk van Essen benadrukte die filosofie: ‘Het is goed dat ook de brandweer en de GHOR in de geïntegreerde meldkamer onder hetzelfde dak komen. Op die manier kunnen we nog beter gezamenlijk werken aan de veiligheid in de regio.’ De kosten voor het project zijn geraamd op ruim 80 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2012 wordt de Yp opgeleverd.

    Langs de stationsweg in Ypenburg verrijst de komende jaren een markant politiegebouw met de naam ‘de Yp’. De Yp wordt een multifunctioneel voorzieningengebouw en biedt plaats aan een opleidingscentrum met trainingsfaciliteiten, zoals een overdekte ‘praktijkstraat’ met winkels en huizen waar aanhoudingen en invallen worden geoefend. Verder biedt het gebouw ruimte aan kantoren, een auditorium, een bedrijfsrestaurant, dojo’s, een kledingmagazijn en de meldkamer van politie, brandweer en ambulance. Het gebouw fungeert door zijn ligging langs de snelweg A12 als een geluidswal voor de woonwijk Ypenburg. De directe toegang tot de uitvalswegen in de hele regio zorgen op termijn voor betere dienstverlening door de politie aan de inwoners van de regio Haaglanden.

    Het complex is ontworpen door Architecten Van Mourik uit Den Haag en omvat een bouwdeel met een lengte van 200 meter met een poortconstructie over de openbare weg. Dwars op de kop van deze vleugel komt een toren van twaalf verdiepingen. Het opleidingscentrum bevindt zich in de langgerekte vleugel van zes verdiepingen. De toren is bestemd voor de meldkamer van de veiligheidsregio Haaglanden. Vanuit dit zenuwcentrum worden politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening aangestuurd
  4. pardon 29 april 2010 11:34
    Persberichten
    OBAN verkoopt winkelcentrum De Saen in Zaanstad aan Hoorne Vastgoed
    donderdag 29 april 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Zaanstad, 29 april 2010 - Ontwikkelingscombinatie OBAN en Hoorne Vastgoed hebben een koopovereenkomst getekend voor 5.300 m² winkelruimte in het winkelcentrum De Saen in Saendelft, gemeente Zaanstad. Het totale centrum omvat 8.000 m² winkelruimte. Met deze verkoop aan Hoorne Vastgoed heeft OBAN nu het totale winkelcentrum verkocht. De eerste winkels in De Saen hebben de deuren reeds geopend. De officiële opening is gepland op donderdag 2 september 2010.
    Winkelcentrum De Saen is een project van OBAN, een samenwerkingsverband van AM, Van der Gragt Ontwikkelings- en Exploitatiemaatschappij en Bouwfonds Ontwikkeling. De Saen bestaat uit 8.000 m² winkels en horeca, een gezondheidscentrum van 1.200 m², 212 koop- en huurwoningen en 430 parkeerplaatsen. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is namens OBAN de gedelegeerd ontwikkelaar van De Saen en heeft tevens de verkoop en verhuur voor haar rekening genomen, daarin bijgestaan door CMS Derks Star Busmann, Van Diepen van der Kroef en M4 Vastgoed.

    De 149 huurwoningen zijn verkocht aan woningcorporaties Eigen Haard en Parteon. Het merendeel van de 63 koopwoningen is verkocht. Het gezondheidscentrum is overgenomen door Eigen Haard. De ontwerper van het winkelcentrum is KOW Architecten uit Den Haag. De bouw is in handen van diverse werkmaatschappijen van Koninklijke BAM Groep.

    Hoorne Vastgoed is al eigenaar van ruim 2.100 m² winkelruimte en het parkeerdek met 128 parkeerplaatsen.
  5. pardon 29 april 2010 11:35
    Spaarne Ziekenhuis en BAM Utiliteitsbouw tekenen meerjarig onderhoudscontract
    donderdag 29 april 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Hoofddorp, 28 april 2010 - Yvonne Wilders, lid Raad van Bestuur van het Spaarne Ziekenhuis, en Peter Geerlings, directeur BAM Utiliteitsbouw regio Noordwest, hebben een meerjarig onderhoudscontract ondertekend voor de ziekenhuislocaties in Hoofddorp en Heemstede.
    BAM dient de onderhouds- en verbouwingswerkzaamheden te verrichten zonder patiënten, medewerkers en bezoekers te storen. De opdracht omvat werkzaamheden voor inspectie, kleinschalige projecten, storingsopvolging en groot onderhoud en loopt tot medio 2013, met de mogelijkheid tot een verlenging tot medio 2015.
    BAM heeft het Spaarne Ziekenhuis eind 2004 opgeleverd. Met het onderhoudscontract kan BAM het ziekenhuis in topconditie houden door het uitvoeren van reparaties, het verhelpen van storingen (24 uur per dag het hele jaar door), maar vooral door jaarlijkse conditiemetingen van de gebouwen, planmatig groot onderhoud en vervanging op basis van een meerjaren onderhoudsplan en door het uitvoeren van kleinschalige projecten. Bovendien is BAM direct inzetbaar voor het opheffen en/of beperken van gevolgschade van calamiteiten zoals bijvoorbeeld brand of wateroverlast.

    Nadere informatie: BAM Utiliteitsbouw regio Noordwest, Marianne Warmerdam, (020) 410 83 32.

    Van links: Pepijn van Gestel (manager Facilitair Bedrijf Spaarne Ziekenhuis), Yvonne Wilders, Peter Geerlings en Frank Alberts (projectleider BAM).

    Het Spaarne Ziekenhuis is een modern ziekenhuis met een hoofdlocatie in Hoofddorp. In dit gebouw zijn vrijwel alle medisch specialismen vertegenwoordigd. Daarnaast heeft het ziekenhuis poliklinieken in Heemstede en Hillegom. Het Spaarne Ziekenhuis staat voor openheid, deskundigheid en betrouwbaarheid en is altijd op zoek naar de beste oplossingen of behandelingen voor patiënten. Het Spaarne Ziekenhuis werkt dan ook voordurend aan de verbetering van de zorg, met gebruikmaking van de nieuwste technieken en ICT.
    Als topklinisch opleidingsziekenhuis wordt het opleiden van artsen en verpleegkundigen bovendien als één van de kerntaken beschouwd. In het Spaarne Ziekenhuis werken zo?n 2.000 medewerkers en 120 medisch specialisten. Jaarlijks worden 19.000 patiënten opgenomen, vinden 11.000 dagbehandelingen plaats en ruim 300.000 polikliniekbezoeken
  6. pardon 30 april 2010 14:35
    Bam wegenbouw en infra heeft er weer veel werk bijgekregen.

    Minister Eurlings start uitvoering 6de spoedaanpakproject: wegverbreding A28 Zwolle-Meppel
    donderdag 29 april 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    (Persbericht Rijkswaterstaat:) Arnhem, 28 april 2010 - Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings heeft woensdag 28 april het startsein gegeven voor het wegverbredingsproject A28 Zwolle- Meppel, de 6de schop voor de Spoedaanpak Wegen, de eerste buiten de Randstad. De minister deed dit samen met Dick van den Broek Humphreij (algemeen directeur EVO) en Willem de Jager (TaskForce MobiliteitsManagement).
    Verbreden Poort naar Noord
    De A28 tussen Zwolle en Meppel is een belangrijke verkeersader voor Noord-Nederland én een fileknelpunt. In het zuiden bij Zwolle komen de A28 en de A50 samen om zich in het noorden bij Meppel weer te splitsen in de A32 richting Friesland en de A28 naar Drenthe en Groningen.

    Tussen knooppunt Hattemerbroek en knooppunt Lankhorst verbreedt Rijkswaterstaat de weg in beide richtingen over een afstand van bijna twintig kilometer met één permanente rijstrook. Deze wegverbreding sluit aan op de bestaande spitsstroken bij Zwolle.

    Deze capaciteitsuitbreiding wordt hoofdzakelijk in de middenberm gerealiseerd. Daarnaast worden op diverse plaatsen geluidsschermen geplaatst. Op het gedeelte tussen aansluiting Ommen en knooppunt Lankhorst komt in beide richtingen verkeerssignalering.

    Met de wegverbreding verbetert, naast de doorstroming van het verkeer, ook de verkeersveiligheid. Deze Poort naar Noord is volgens planning in de zomer van 2011 klaar.

    Spoedaanpak wegen
    De A28 Zwolle – Meppel is een van de dertig hardnekkige knelpunten die in het kader van het programma Spoedaanpak versneld wordt aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. Bij deze dertig projecten gaat voor mei 2011 de schop de grond in, tien daarvan worden daadwerkelijk voor mei 2011 opgeleverd.

    Verkeershinder gedeelte Ommen - Lankhorst
    Werkzaamheden die hinder voor de weggebruikers veroorzaken, starten in juni op het gedeelte aansluiting Ommen – knooppunt Lankhorst. Tijdens de werkzaamheden zijn hier in beide richtingen twee verschoven en versmalde rijstroken beschikbaar voor het verkeer met een maximumsnelheid van 90km/u. Door deze manier van werken en plannen, streeft Rijkswaterstaat samen met de aannemer (BAM) en de omgevingspartijen, naar zo min mogelijk hinder voor weggebruikers en omgeving tijdens de werkzaamheden.

  7. pardon 12 mei 2010 20:16
    Persberichten
    Van der Kam menswear huurt in project Nieuw Zaailand
    maandag 3 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Leeuwarden/Utrecht, 29 april 2010 - Van der Kam menswear huurt van IPMMC Vastgoed 227 m² winkelruimte op de hoek Ruiterskwartier, tegenover het oude gerechtsgebouw, in het project Nieuw Zaailand te Leeuwarden. Beide partijen hebben hiervoor afgelopen woensdag het huurcontract getekend.
    Van der Kam menswear is sinds 1992 middels een overname gevestigd aan de Stationsweg. Met deze nieuwe stap heeft Van der Kam mode, met zeven vestigingen in Heerenveen, Amersfoort en Gouda, alle winkels op een zogenoemde A1 locatie.

    De nieuwe vestiging komt naast één van de uitgangen van de parkeergarage die plaats biedt aan 700 auto's. De locatie zal onderverdeeld worden in een Gant, Mc Gregor, Tommy Hilfiger en een authentic Van der Kam store en krijgt drie ingangen. Naar verwachting zal de nieuwe winkel eind 2011 gereed zijn.

    IPMMC Vastgoed realiseert circa 3.500 m² winkelruimte en 40 woningen aan het Wilhelminaplein en Ruiterskwartier. Daarnaast zal het Wilhelminaplein en het omliggende openbare gebied grondig worden aangepakt. Er wordt een nieuwe ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Het winkelcentrum Zaailand wordt momenteel gerenoveerd en uitgebreid. Daarna zal naast het winkelcentrum aan het Wilhelminaplein een nieuw Fries Museum worden gebouwd. Meer informatie over het plan (met onder meer een 3-d tour door het project) is te vinden
  8. pardon 12 mei 2010 20:20
    Nieuwe wegenbouwopdracht voor BAM International in Tanzania
    maandag 3 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Bunnik, 3 mei 2010 - BAM International bv - de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv die actief is buiten Europa - heeft in combinatie met de Deense bouwonderneming Per Aarsleff A/S opdracht verworven voor een wegenbouwproject in Tanzania met een totale opdrachtsom van circa € 73 miljoen (circa US$ 97 miljoen), waarvan de helft voor BAM.
  9. pardon 12 mei 2010 20:22
    t bouw Havenappartementen en winkels ReitdiepHaven Groningen
    maandag 10 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    (Persbericht Leyten:) Groningen, 4 mei 2010 - Op maandag 3 mei 2010 heeft de VOF ReitdiepHaven (TCN en Leyten) een overeenkomst getekend met BAM Woningbouw Noord voor de realisatie van alweer de derde fase van het centrumplan ReitdiepHaven te Groningen. Deze fase bestaat uit 39 havenappartementen met op de begane grond 950 m² commerciële ruimten. De start bouw staat gepland in de eerste week van juli 2010 en de oplevering vervolgens eind 2011.
  10. pardon 12 mei 2010 20:23
    Persberichten
    RSS feedHoogste punt hotel-restaurant Lorenza in Amersfoort
    maandag 10 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Amersfoort, 10 mei 2010 – Na een periode van zes maanden bouwtijd, wordt op woensdag 12 mei a.s. om 15.00 uur stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van hotel-restaurant Lorenza op het Onze Lieve Vrouweplein (Lieve Vrouwestraat 12-14a). Onder het genot van een hapje en een drankje zal in het bijzijn van de direct bij het werk betrokkenen ceremonieel de vlag in top worden gehesen en is er traditiegetrouw pannenbier voor de bouwplaatsmedewerkers. Het hotel-restaurant wordt gerealiseerd door Heilijgers Beheer & Onderhoud in opdracht van horecaondernemer Derias.
  11. pardon 12 mei 2010 20:25
    Persberichten
    Zaans Medisch Centrum en Vitaal ZorgVast tekenen intentieverklaring
    dinsdag 11 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Zaandam/Bunnik, 10 mei 2010 - Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) en Vitaal ZorgVast willen een alliantie vormen voor de ontwikkeling van een nieuw ziekenhuis. De intentieverklaring is onlangs getekend in Zaandam door Rob Dilmann, voorzitter Raad van Bestuur van ZMC, en Jeroen Kingma, directeur van Vitaal ZorgVast.
    Het ZMC wil een ondernemend, gastvrij en betrouwbaar ziekenhuis zijn. Om kansen beter te benutten en risico's te spreiden bij de ontwikkeling van het nieuwe ziekenhuis heeft het ZMC gekozen voor een alliantie met een ontwikkelende bouwer en een technologiepartner.

    Het afgelopen half jaar heeft voor het ZMC in het teken gestaan van de selectie van alliantiepartners. In januari 2010 is besloten de verkenningen op basis van exclusiviteit te vervolgen met Vitaal ZorgVast, vastgoedspecialist voor de zorgsector en onderdeel van BAM Utiliteitsbouw. Het ZMC en Vitaal ZorgVast hebben inmiddels de intentieverklaring getekend om te gaan samenwerken als alliantiepartners. Het selectieproces voor de technologiepartner is nog niet afgerond.

    Het ZMC en haar alliantiepartners stellen zich ten doel samen een nieuw, eigentijds en groen ziekenhuis tot stand te brengen om de ambities van het ZMC te kunnen waarmaken.
  12. pardon 17 mei 2010 17:14
    Persberichten
    Wethouder Landwehr geeft startsein bouw Park Blankenborch in Vianen
    maandag 17 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Vianen, 17 mei 2010 - Wethouder André Landwehr geeft dinsdag 18 mei het officiële startsein voor de bouw van Park Blankenborch in Vianen. De bouw van de twintig ruime woningen en acht luxe appartementen betekent tevens de voltooiing van de nieuwbouwwijk Blankenborch, waar in totaal 470 woningen zijn gerealiseerd.
    Park Blankenborch ligt in het hart van de nieuwbouwwijk aan het Merwedekanaal en aan de rand van het centrum van Vianen. Het plan bestaat uit diverse typen rij- en hoekwoningen, in prijs variërend van € 269.500,- tot € 449.000,-. De indeling van de woningen is in sterke mate afgestemd op de ligging in het park en aan het Merwedekanaal. De acht appartementen in het plan variëren in grootte van 125 m2 tot 138 m2 en zijn beschikbaar van € 349.000,- tot € 429.000,-. Er zijn nog enkele woningen en appartementen te koop.
    De architect van Park Blankenborch is Bart Spee van Plus Architecten. De bouw is in handen van BAM Woningbouw. Volgens planning worden de eerste woningen eind 2010 opgeleverd
  13. pardon 19 mei 2010 17:06
    »

    Montfoort, 18 mei 2010 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft zaterdag 22 mei het startsein voor de verkoop van de tweede fase van Hofland-Oost in Montfoort. In deze tweede fase bestaat het aanbod uit twaalf twee-onder-een-kapwoningen en vier herenhuizen.
    Hofland-Oost ligt ten zuiden van Montfoort aan de rand van het dorp en temidden van het landelijke gebied. Het plan telt 102 woningen, waarvan 81 koop- en 21 huurwoningen. In de eerste fase zijn 33 koopwoningen van AM en 32 koopwoningen van woningcorporatie SWW aangeboden. Voor zowel de woningen van AM als van SWW is veel belangstelling.

    Belangrijke kwaliteitscriteria voor de ontwikkeling van Hofland-Oost zijn ontwerpkwaliteit, duurzaamheid en keuzevrijheid. De stedenbouwkundige opzet en de traditionele architectuur met veel aandacht voor details passen uitstekend in het bestaande dorpsbeeld.

    In het plan is bijzonder veel aandacht geschonken aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Zo is Hofland-Oost uitgesproken kindvriendelijk opgezet, ook doordat in de hele woonwijk een 30 km zone van kracht zal zijn. De ontwikkeling is tot stand gekomen in samenwerking met BAM Woningbouw, Klous en Brandjes Architecten, landschapsarchitect Vlug & Partners en adviesbureau T&H.

    De twaalf twee-onder-een-kapwoningen hebben een woonoppervlakte vanaf 170 m2 met een grote woonkeuken van 21 m2, een garage en twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Deze woningen zijn beschikbaar vanaf circa € 485.000,-. De vier herenhuizen hebben een woonoppervlakte vanaf 162 m2 en hebben een parkeerplaats op eigen terrein. Een garage is als optie opgenomen. De prijzen zijn vanaf circa € 329.000,-.

    Alle woningen krijgen een energiezuinig verwarmingsysteem waarvoor het innovatieve warmte-/koude opslag (WKO) systeem wordt toegepast. Voor deze duurzame voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door gebruik van een individuele warmtepomp worden de woningen door middel van vloerverwarming op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. Daarnaast zullen door de toepassing van WKO de energielasten laag zijn, is het binnenmilieu gezonder en neemt het wooncomfort toe.

    Belangstellenden dienen ingeschreven te staan bij WoningNet. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 mei 2010. De woningen worden toegewezen volgens de regels van de gemeente Montfoort (www.montfoort.nl). Belangstellenden kunnen zaterdag 22 mei tussen 11.00 uur en 14.00 uur bij IJsselstreek Makelaars, Keizerstraat 24-26 in Montfoort meer informatie over het plan verkrijgen en hun interesse kenbaar maken
  14. pardon 27 mei 2010 17:58
    Persberichten
    Verkoopmanifestatie appartementen Wilhelminaplein/Ruiterskwartier; appartementen in hartje Leeuwarden 29 mei in de verkoop
    woensdag 26 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Leeuwarden, 26 mei 2010 - Op zaterdag 29 mei start de verkoop van veertig appartementen in het centrum van Leeuwarden. Het project, genaamd 'Triple A', is onderdeel van project Nieuw Zaailand. Het gaat om drie appartementengebouwen direct naast het - te bouwen - nieuw Fries Museum. De verkoopmanifestatie vindt plaats in het Fries Museum op zaterdag 29 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur.
    Tijdens de verkoopmanifestatie zijn onder andere impressies te zien van de drie gebouwen. Voor belangstellenden ligt uitgebreide verkoopdocumentatie met inschrijfformulier klaar. Ook kan men gedetailleerde tekeningen inzien van de appartementen in het eerste gebouw dat in verkoop gaat. Dit eerste gebouw, 'Amalia' genaamd, krijgt commerciële ruimten op de begane grond en zestien appartementen op de drie verdiepingen daarboven, waaronder vier penthouses op de bovenste verdieping. De drie appartementengebouwen krijgen opvallende gevels en de in totaal veertig appartementen zijn ruim en luxe opgezet.

    Iedereen is van harte welkom op 29 mei van 11.00 tot 15.00 uur in het Fries Museum aan de Turfmarkt 11 in Leeuwarden.
    Voor meer informatie over de start-verkoop of over de appartementen kunnen belangstellenden terecht op de website www.triple-a-wonen.nl of contact opnemen met een van de verkopende makelaars:
    Makelaardij Hoekstra, (058) 233 73 33, leeuwarden@makelaardijhoekstra.nl, en
    Woonaccent Makelaars Friesland, (058) 234 71 75
  15. pardon 27 mei 2010 17:59
    Persberichten
    Start verkoop Villapark Het Eiland Nieuwegein; 28 luxe appartementen in groene woonwijk Blokhoeve
    donderdag 27 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Nieuwegein, 27 mei 2010 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft woensdag 2 juni het startsein voor de verkoop van 28 appartementen in Villapark Het Eiland in Nieuwegein. Villapark Het Eiland is een van de deelgebieden van de groene en waterrijke woonwijk Blokhoeve aan de noordkant van Nieuwegein.
    Het appartementengebouw ligt aan de rand van de Groene Baai, het fraaie park in deelgebied Het Eiland. Het door Lafour en Wijk Architecten ontworpen gebouw heeft door zijn eenvoud een tijdloos karakter. De drie- en vierkamerappartementen beschikken over aantrekkelijke buitenruimtes op het westen, die vrij uitzicht bieden op het park. Het gebouw telt vier bouwlagen. Opvallend in het ontwerp zijn de opengewerkte gevels boven de entrees waardoor veel natuurlijk licht het gebouw binnenvalt. Op de begane grond zijn de bergingen voor de bewoners voorzien en is tevens ruimte voor kleinschalige commerciële voorzieningen.

    De grootte van de appartementen loopt uiteen van 103 m2 tot 138 m2; de prijzen variëren van € 242.000,- tot € 371.000,-. De zes penthouses hebben een oppervlakte van 143 m2 tot 174 m2 en variëren in prijs van € 371.000,- tot € 475.000,-. De bewoners van de appartementen krijgen de beschikking over een parkeerplaats op een afgesloten terrein. De penthouses beschikken over twee parkeerplaatsen. De bouw is in handen van Plegt-Vos Geelen. De Keizer Makelaarsgroep uit Nieuwegein is verantwoordelijk voor de verkoop.

    In het Villapark ontwikkelt AM naast het appartementengebouw tevens circa veertig exclusieve villa's en twee-onder-een-kapwoningen. De bouw van deze woningen is gestart; er zijn nog enkele woningen te koop.

    Nadere informatie: AM, Bart Hogenbosch, senior adviseur in- en externe communicatie, (030) 609 73 68.
  16. pardon 27 mei 2010 18:00
    Persberichten
    Prinses Maxima opent NHL Hogeschool in Leeuwarden
    donderdag 27 mei 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Leeuwarden, 27 mei 2010 - Prinses Máxima opent op donderdag 27 mei de nieuwe locatie van NHL Hogeschool, gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw. De openingshandeling van de prinses is het startsein voor de officiële openingsweek met tal van feestelijke activiteiten in en rondom de nieuwe locatie aan de Rengerslaan te Leeuwarden.
    Prinses Máxima arriveert om 11.00 uur op NHL Hogeschool waar zij wordt ontvangen door de commissaris van de Koningin in Friesland, de burgemeester van Leeuwarden en de voorzitter van het College van Bestuur van de NHL. Drie studenten hebben de eer om de prinses een rondleiding door het gloednieuwe gebouw te geven. Zij laten Prinses Máxima de diversiteit van NHL Hogeschool zien en gaan bij verschillende opleidingen langs. Na de rondleiding volgt de officiële openingshandeling die door studenten van de opleiding Communicatie is bedacht. Prinses Máxima opent NHL Hogeschool op een bijzondere theatrale wijze.

    De nieuwe locatie is een ontwerp van Architectuurstudio Hertzberger; het gebouw staat in het teken van het onderwijs van de toekomst. De nadruk ligt meer op de student (individueel onderwijs) en minder op de ouderwetse vorm van het klassikale onderwijs. Er is ruimte voor overleg en voor zelfstandig en projectmatig werken. Het gebouw heeft een flexibele indeling. Studenten en medewerkers krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte die ze nodig hebben voor ontwikkeling.

    Het project Noordelijke Hogeschool Leeuwarden won de Veiligheidsprijs 2008 van BAM Utiliteitsbouw. BAM Utiliteitsbouw regio Noord realiseerde een zeshonderd meter lange ring rond een betonsteen opgetrokken schoolgebouwen uit de jaren tachtig. De nieuwbouw telt twee bouwlagen en een entreezone, in totaal circa 30.000 m2.

    Tijdens de openingsweek staat het Millenniumdoel 'Onderwijs voor iedereen' centraal. De NHL wil met de feestelijke activiteiten een concrete bijdrage leveren door het goede doel Edukans te steunen. Met de opbrengsten van de unieke theatervoorstelling 'De Toorn van de Sfinx', de slotmanifestatie en activiteiten van studenten hoopt NHL Hogeschool een flink bedrag bijeen te brengen voor Edukans
  17. pardon 8 juni 2010 17:10
    dinsdag 8 juni 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    Wijdemeren, 7 juni 2010 - Op vrijdagmiddag 11 juni 2010 zetten wethouder Jaap van Waveren van de gemeente Wijdemeren en voorzitter directie Heilijgers, Hendrik-Jan Oskamp, namens Heilijgers Projectontwikkeling bv, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van het nieuwe dorpscentrum in Oud-Loosdrecht.
    Hét dorpscentrum
    Tussen de Loosdrechtsedijk en de Eerste plas wordt een passantenhaven gerealiseerd met een dorpsplein. Aan beide zijden van de haven komen twee woongebouwen met appartementen en winkels. Daarnaast komt er een horecapaviljoen met terras aan het water. De locatie wordt hét dorpscentrum van Oud-Loosdrecht, waar de festiviteiten van het dorp kunnen worden gehouden. Het plein wordt de fysieke verbinding tussen het dorp en het water. Vanuit de passantenhaven wordt ook een tweede verbinding met de Vuntusplas gemaakt

    Verdere verbetering
    Heilijgers en de gemeente hebben intensief samengewerkt om het plan verder te verbeteren. Zo is de galerijontsluiting gewijzigd naar een portiekontsluiting, de buitenruimtes zijn geoptimaliseerd en in het woningaanbod is een flinke differentiatie aangebracht. Er zijn appartementen van 60 m2, oplopend tot maar liefst 185 m2. Daarbij is men erin geslaagd om de gewenste uitstraling van het plan te behouden. De prijzen voor de appartementen variëren van circa € 300.000,- tot circa € 1,3 miljoen. Het plan wordt in twee fasen gebouwd; in fase 1, het oostelijk deel, worden dertig appartementen gerealiseerd. Fase 2, het westelijke deel, krijgt een gebouw met 24 appartementen. Parkeren voor de appartementen vindt plaats in ondergrondse parkeerkelders.

    Gebiedspromotie en verkoop
    Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst wordt het voorlopig ontwerp gepresenteerd aan de omwonenden. Ook wordt de gebiedspromotie zo snel mogelijk gestart. Tijdens de periode van de gebiedspromotie kunnen geïnteresseerde kopers en ondernemers zich aanmelden. De formele verkoop vindt in het najaar plaats. Het project wordt verder uitgewerkt tot definitief ontwerp en de bouwvergunning wordt aan het eind van dit jaar aangevraagd. De volgende fase van het bouwrijp maken begint in het derde kwartaal van dit jaar.

    Nadere informatie:
    - afdeling Communicatie van gemeente Wijdemeren, (035) 655 95 03;
    - Heilijgers.mevrouw P. van Schaik, (033) 454 57 93.
  18. pardon 8 juni 2010 17:11
    Brug Bovenbrugstraat Arnhem in aantocht
    dinsdag 8 juni 2010 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

    (Persbericht Prorail:) Arnhem, 7 juni 2010 - Deze zomer wordt de brug in de Bovenbrugstraat vervangen door een nieuwe, 80 meter lange brug. Momenteel wordt de brug in onderdelen van tientallen meters klaargemaakt om in juli over de rivier en weg vervoerd te worden. Omdat het station uitgebreid wordt met een vierde perron en extra perronsporen wordt de oversteek over alle sporen langer en moet de huidige brug vervangen worden. De nieuwe brug wordt niet alleen langer, maar ook breder uitgevoerd dan de huidige.
    De brug wordt nu al gebouwd om straks tijdens de buitendienststelling richting Arnhem getransporteerd te worden. Dit gebeurt in drie delen van 25, 15 en 40 meter lang. Eerst over water en daarna 's nachts via twee diepladers en twee platformwagens door de stad richting de sporen.

    De montage vindt een paar dagen later plaats, zodat de brug op 23 augustus weer open is. De brugdelen wegen samen 145 ton en de twee ondersteuningen waar ze op rusten, ieder 9 ton.

    De brug valt onder het bouwcontract van de aannemerscombinatie BAM/Dura Vermeer. Zij hebben Jansen-Venneboer uit Wijhe als toeleverancier van de brug vastgelegd, waar de brug ook in voorbereiding is.

    Wanneer?
    Tussen 25 juli en 23 augustus 2010 vinden er non-stop werkzaamheden aan het spoor in Arnhem plaats om van Arnhem weer een knooppunt in het Nederlandse spoorwegnetwerk te maken. Eén van de werkzaamheden is het vervangen van de brug in de Bovenbrugstraat. Daarom is deze brug vanaf 17 juli tot en met 22 augustus niet toegankelijk en wordt een omleidingroute aangegeven. Op 23 augustus is de nieuwe brug weer toegankelijk.

    Arnhem wordt hoogwaardig vervoersknooppunt
    Arnhem is een van de belangrijkste knooppunten in het Nederlandse spoorwegennet. Het aantal reizigers en het aantal treinen blijft de komende jaren flink groeien. Het station Arnhem en de sporen rond Arnhem zijn nu niet op deze groei berekend. Treinen kunnen maar beperkt tegelijk binnenkomen en vertrekken en moeten vaak op elkaar wachten. Daardoor ontstaan soms vertragingen, die direct gevolgen hebben voor de punctualiteit in de rest van het land.

    De projecten Sporen in Arnhem en OV-Terminal Arnhem zorgen ervoor dat het stationsgebied klaar is voor de toekomst. Door de capaciteitsuitbreiding nemen betrouwbaarheid en beschikbaarheid op dit belangrijke knooppunt toe, waardoor er meer treinen tegelijk kunnen komen en gaan. De OV-Terminal is ruim, overzichtelijk en modern. Hier komen alle vervoersvormen samen onder één dak. Gezamenlijk maken deze projecten Arnhem beter bereikbaar en geven ze een positieve impuls aan het treinverkeer in en rondom Arnhem.
50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.