Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,692 14 mei 2024 15:38
  • +0,148 (+4,18%) Dagrange 3,552 - 3,710
  • 908.339 Gem. (3M) 1,6M

BAM Juli 2016

1.104 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 25 juli 2016 11:02
    Aannemersvak.nl
    Oude en klassieke patronen: weg er mee?



    Geplaatst op 25 juli 2016, door Wim van Doesburg in Blogs
    Wim van Doesburg

    Na jarenlange voorbereiding en overleg werden eind mei dit jaar de contracten getekend voor de aanleg van de afzinktunnel tussen Denemarken en Duitsland over de Fehmarnbelt. De oeververbinding heeft een geplande lengte van 18,2 kilometer en moet in 2024 opengesteld worden.

    Een omvangrijk project waar ook de Nederlandse bedrijven Boskalis, Van Oord en BAM bij betrokken zijn. De tunnel verbindt het Deense eiland Lolland met het vaste land van het Duitse Fehmarn. Naast een dubbele spoorlijn wordt in de tunnel een vierbaans autoweg aangelegd. De aanleg vraagt in totaal zo’n 6 miljard euro. Het is één van de grootste bouwprojecten in Europa. Je zou het maar mogen maken.

    Mede dankzij de uitgebreide ervaring die opgedaan is in wereldwijde projecten en de niet aflatende innovaties van onze Nederlandse bedrijven, kunnen zij hun kennis en kunde inzetten op grensoverschrijdende en -verleggende projecten. Zoals deze zo graag gewilde oeververbinding tussen Duitsland en Denemarken. Economisch gezien levert deze verbinding voor beide landen – en natuurlijk ook Zweden en Noorwegen – grote voordelen op. Ook voor het particuliere verkeer wordt de gang naar Scandinavië makkelijker. Dat deze bouwbedrijven in staat zijn om dergelijke uitdagingen aan te gaan, heeft er alles mee te maken dat zij niet op hun handen zitten en niet terugvallen op oude en klassieke patronen alleen, maar hun nek uitsteken.

    Over oude en klassieke patronen gesproken. Onlangs zei minister Blok tijdens een werkbezoek: ‘…dat bouwers die terugvallen na de crisis in oude, klassieke patronen niet overleven’. Dat is, wat mij betreft, heel kort door de bocht als het over de hele bouw gaat. Natuurlijk heeft hij gelijk als je naar het geheel kijkt. Die opmerking geldt overigens niet alleen voor de bouw, maar voor alle bedrijfstakken. We weten allemaal dat stilstand achteruitgang is en dat zoiets wel eens fout kan aflopen.

    Toch geldt er voor een niet onbelangrijk deel van de bouwbedrijven dat ze ‘oude en klassieke patronen’ nodig hebben om bij klanten aan de slag te kunnen. Niet iedereen heeft een tunnel nodig, maar wel een nieuw dak, nieuwe kozijnen, een uitbouw, een nieuwe keuken, een moderne badkamer of een compleet nieuw huis. Is daar dan geen sprake van innovatie en ontwikkeling? Natuurlijk wel. Menig kleiner bouwbedrijf heeft ook ervaren dat er wel degelijk sprake moet zijn van bijblijven met de ontwikkelingen in de markt en het eigen bedrijf mee moet groeien in een veranderingsproces.

    Oude en klassieke patronen, vakmanschap en een groot inlevingsvermogen staan aan de basis van de toekomst van aannemers en vaklieden. Ze hebben niet alleen te maken met het uitvoeren van opdrachten; ook wordt van ze gevraagd om in te spelen op nieuwe prestatienormen en andere maatregelen die wettelijk worden vastgesteld. Zij kunnen dus niet stil blijven zitten en gewoon alles doen zoals ze dat al jaren deden. Ze hebben wel degelijk een nieuwe jas nodig over de ‘oude en klassieke patronen’ om up-to-date in de markt te kunnen opereren. Dus oude en klassieke patronen zijn zeker niet overbodig: ze zorgen eerder voor een stabiele basis. Daarom, niet weg er mee!
  2. [verwijderd] 25 juli 2016 11:48
    www.constructionenquirer.com/2016/07/...
    Gatwick names 17 contractors on £1.2bn frameworks

    The final list of 17 preferred contractors is:

    · Vinci
    · Galliford Try
    · Balfour Beatty
    · Volker Fitzpatrick
    · Interserve
    · Harvey Group
    · Murphy
    · Kier
    · Wates
    · Marco
    · Dyer & Butler
    · Colas
    · BAM Nuttall
    · Raymond Brown
    · Gratte Bros
    · SSE Contracting
    · Ergro
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 25 juli 2016 14:12
    quote:

    TraderRon schreef op 25 juli 2016 13:49:

    Engelse bouwers gewoon weer aan het rallyen vandaag..
    Hier houden we het NET droog met een 'schijt'volume van 310.086 stukjes...
    Omdat de mm's in Nederland gepreoccupeerd zijn op het brexit verhaal en blind voor de realiteit van de dag laat staan voor de toekomst wat BAM betreft en de belachelijk lage koers. Ze hebben geen enkele interesse in het fonds en spelen de hedgers de stukken in de schoot, want bij hun valt er wat te verdienen..
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 25 juli 2016 17:41

    Hijskraan in stationsgebied bestolen door koperdieven
    Foto: NU.nl/Gera Nieland
    Gepubliceerd: 25 juli 2016 17:17 Laatste update: 25 juli 2016 17:30

    Koperdieven hebben in de nacht van maandag tot dinsdag een voedingskabel van de grootste torenkraan in het stationsgebied gestolen. Een woordvoerder van BAM zegt dat de beveiliging is opgeschroefd.

    De diefstal vond vorige week plaats op de bouwplaats van het stationsgebied. Daar wordt gewerkt aan de grootste overdekte fietsenstalling van de wereld.

    De woordvoerder zegt dat het vooral lastig is. "Het is natuurlijk wel erg vervelend dat andere mensen aan onze spullen zitten, maar gelukkig ondervindt de bouw geen hinder van de diefstal."

    Het zijn niet alleen koperdieven die Bam bestelen hè hh beursmannekes!
1.104 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Tegenvallers drukken resultaten BAM

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links