Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,492 10 mei 2024 17:35
  • +0,034 (+0,98%) Dagrange 3,454 - 3,516
  • 909.065 Gem. (3M) 1,6M

Goed nieuws nieuwe orders draadje.

178 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 augustus 2014 07:35
    26/08/2014

    Persbericht

    Koninklijke BAM Groep nv

    Eerste bescheiden opdracht voor BAM Danmark

    Bunnik, 25 augustus 2014 – BAM Danmark heeft opdracht verworven van de Technische Universiteit van Denemarken (DTU) voor de bouw van kantoor 345C op de campus van DTU in Kongens Lyngby, vijftien kilometer ten noorden van Kopenhagen. Met de bouw is een contractsom gemoeid van circa € 4,5 miljoen. Het is de eerste utiliteitsbouwopdracht voor BAM in Denemarken.

    BAM Danmark is begin dit jaar door Koninklijke BAM Groep opgericht. Met dit bedrijfsonderdeel, dat is gevestigd te Kopenhagen, verkent BAM welke mogelijkheden de Deense utiliteitsbouwmarkt de Groep biedt voor een permanente vestiging.

    Het project betreft de nieuwbouw van een kantoor van 1.300 m2, dat de verbinding vormt tussen de clean rooms van DTU Danchip (het nationale centrum voor micro- en nanofabricage) en het huidige universiteitsgebouw 345Ø. Het nieuwe gebouw biedt kantoorruimte aan de onderzoekers van DTU Nanotech van de Faculteit van Micro- en Nanotechnologie. Het project is in 2015 gereed.

    Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.

    Koninklijke BAM Groep nv
    Runnenburg 9, 3981 AZ Bunnik / Postbus 20, 3980 CA Bunnik
    Telefoon (030) 659 89 88 / Fax (030) 659 81 50
    Handelsregister 30058019. Statutair gevestigd te Bunnik

    AP/pr/14/0104
  2. [verwijderd] 26 augustus 2014 07:39
    25 augustus 2014 - BAM Woningbouw bv
    Groningen, 25 augustus 2014 - Op woensdag 27 augustus zal Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en overige betrokkenen, de feestelijke paal slaan ter gelegenheid van de start van het nieuwbouwproject ‘Thuis in Meerstad’. Thuis in Meerstad is onderdeel van de wijk Meeroevers, gelegen aan de oostzijde van de stad Groningen, en bestaat uit de bouw van 38 karakteristieke eengezinswoningen in Oudhollandse bouwstijl. De verkoop van woningen startte eind februari dit jaar. Ruim een half jaar later zijn bijna alle woningen verkocht of onder optie genomen. Reden voor BAM Woningbouw Noordoost, realisator van dit project, om na deze succesvolle verkoopperiode direct over te gaan tot bouwen.

    De woningen
    Het project bestaat in totaal uit 38 grondgebonden koopwoningen in twee verschillende types. De woningen zijn onderdeel van de BAM Wooncollectie. Dit innovatieve woningbouwconcept van BAM won vorig jaar nog de eerste Gouden Duimstok van Vereniging Eigen Huis; een prijs voor de meest klantgerichte nieuwbouwinnovatie. BAM biedt de kopers met het unieke concept van Victor&Wonen de mogelijkheid om hun woning woonklaar op te laten leveren. Interieurdesigner Victor Meuwissen heeft woningontwerpen gemaakt gebaseerd op verschillende Woonsferen en Leefwijzen, waarbij de kopers zelf bepalen hoe straks hun nieuwe huis er uit ziet wanneer ze de sleutel krijgen. Van de plaats van de keuken en de indeling van de kamers tot de kleuren op de wand en wat er op de vloer ligt. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Belangstellenden kunnen nadere informatie verkrijgen via makelaar Wichers Van der Schaaf, via de projectwebsite www.thuisinmeerstad.nl of www.meerstad.eu.

    Meeroevers
    Meeroevers is de eerste wijk die momenteel wordt gerealiseerd in het natuurlijke woongebied Meerstad; een bijzondere plek in Nederland. Met aantrekkelijke, betaalbare huizen en kavels, veel groen, veel ruimte en het eerste deel van het Woldmeer wordt de toon voor woonkwaliteit van Meerstad gezet. Meeroevers biedt de bewoners niet alleen volop ruimte en natuur, maar ook belangrijke voorzieningen zoals basisonderwijs en kinderopvang. Het gebied is daarom een uitstekende woonlocatie voor gezinnen met kinderen. Ook de directe omgeving van Meerstad biedt vele voorzieningen. Zo is er al een keur aan winkels op een paar minuten afstand van Meeroevers, aan de Rijksweg richting Groningen of in Harkstede (Slochteren). Het centrum van de stad Groningen ligt bovendien op minder dan acht kilometer afstand. De komende jaren zal Meerstad zich steeds verder gaan ontwikkelen in al haar facetten. De ideale combinatie van het buitenleven en het goede van de stad.
  3. john steed 26 augustus 2014 07:42
    BAM helpt in Réunion Vinci aan golfbrekers
    Economie |  Laatst gewijzigd:25-08-2014 16:58  |  Theo Leoné  | 
    SAINT-DENIS - BAM werkt op het Franse eiland Réunion samen met Vinci. De vennootschap BAM Infraconsult heeft aan een joint venture van drie dochters van de Franse bouwer licentie verleend voor het gebruik van golfbrekerelementen van het type Xbloc.
    Voor de bescherming van de nieuwe kustweg op het eiland in de Indische Oceaan worden 2800 blokken van 4 kuub beton toegepast. Bij de gepatenteerde Xbloc’s wordt aanzienlijk minder beton gebruikt dan bij traditionele elementen, hetgeen een flinke kostenbesparing oplevert. BAM Infraconsult is voor het project op Réunion een licentieovereenkomst aangegaan met wegenbouwer Colas, SBTPC en Vinci Construction Terrassement.
  4. [verwijderd] 26 augustus 2014 07:50
    Leuk om te lezen:

    Asfalteren en vernieuwen start- en landingsbaan Vliegbasis Volkel is huzarenstukje

    25 augustus 2014

    BAM Wegen heeft vrijdag 22 augustus een huzarenstukje geleverd met het asfalteren van de start- en landingsbaan van Vliegbasis Volkel. Na een voorbereidingstijd van vier maanden is de ruim drie kilometer lange baan in circa elf uur tijd van een nieuwe deklaag voorzien. Negen asfaltmachines, 120 vrachtwagens en vier asfaltcentrales zijn de hele dag vol continu bezig geweest om de klus te klaren.

    Was het daarmee de spannendste dag van het hele project? ´Eigenlijk niet´, antwoordt bedrijfsleider Twan van Bokhoven van de regio Zuidoost zelfverzekerd. ´De kritische dagen lagen voor ons toch meer in de voorbereiding. Omdat we vanwege het ruimen van onder meer negen bommen, verschillende munitiekisten en een vliegtuigwrak enkele weken vertraging opliepen, hebben we alle zeilen bij moeten zetten om de planning te halen. We hebben in ploegendienst zes dagen per week en twaalf uur per dag gewerkt om de complete baan te vernieuwen, inclusief de fundering, riolering en goten. Complicerende factor was dat de vliegbasis tijdens onze werkzaamheden gebruik is blijven maken van de parallelbaan waardoor de F16’s ons werkvak kruisten. Door strikte veiligheidsmaatregelen in te stellen, heeft zich geen enkel incident voorgedaan. Onze teaminzet en de uitstekende samenwerking met defensie zijn de bepalende factoren geweest voor het succes´.
    Het is de tweede militaire vliegbasis binnen een jaar waar BAM de start- en landingsbaan vernieuwt. Vorig jaar was Vliegbasis Leeuwarden aan de beurt. Om optimaal te profiteren van de daar opgedane ervaringen is onderling veel kennis uitgewisseld tussen de teams van de regio’s Noordoost en Zuidoost. Ook de samenwerking met opdrachtgever defensie verliep daardoor zoals gewenst: korte lijnen en één loket waar defensie met al haar wensen en vragen terecht kon.
    De komende weken worden benut om de baan verder af te werken. In november is Vliegbasis Volkel weer geheel operationeel.
  5. [verwijderd] 26 augustus 2014 07:53
    25-08-2014

    Wegenbouwer BAM start met aanleg natuurbrug bij Efteling

    De bouw van de natuurbrug over de N261 is gestart. De brug komt tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel en verbindt de natuurgebieden Loonse en Drunense Duinen met Landgoed Huis ter Heide.

    De natuurbrug wordt gebouwd door het bedrijf BAM en is naar verwachting in het voorjaar van 2015 gereed. De werkzaamheden aan de natuurbrug in Loon op Zand maken deel uit van het project ‘Ombouw N261’ dat in opdracht van Provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd door BAM N261 Non Stop. De natuurbrug nabij De Efteling wordt uitgerust met een vleermuiskelder. Verder wordt de natuurbrug zodanig ingericht dat aan de specifieke eisen van diverse diersoorten wordt tegemoet gekomen.
    De fundering voor de zijwanden van de natuurbrug is inmiddels aangebracht. Deze wanden krijgen een sinusgolfpatroon, worden in de fabriek gemaakt en vervolgens kant en klaar op het werk geplaatst. Dit talud wordt de toegang voor de dieren. Ook de betonnen middenpijlers, kolommen, onderslagbalken en liggers die nodig zijn voor de natuurbrug worden kant en klaar op het werk geleverd.
  6. [verwijderd] 27 augustus 2014 10:02
    Nieuwe order in de UK: 24 miljoen pond

    BAM to build £24m King’s Cross office block

    BAM will start work before the end of this year on a new £24m office block in King’s Cross after Camden Council approved the plans.

    Three Pancras Square has been designed by Porphyrios Associates and is an eleven storey building containing 160,000 sq ft of office space with shops and restaurants at ground level totaling 13,000 sq ft.

    The block will sit at the corner of King’s Boulevard and Goods Way, overlooking the Regent’s Canal, with its main entrance on Pancras Square.

    Nick Searl, Partner at developer Argent LLP, said: “We are creating an attractive and accessible work place, in a building that does justice to its surroundings.

    “Three Pancras Square is the next piece of the Pancras Square puzzle and sits in close proximity to the Regent’s Canal and some of the area’s most striking heritage features.”

    Demetri Porphyrios, Principal of Porphyrios Associates, said: “Our design for Three Pancras Square is inspired by the robust repetition and change that both late 19th century industrial buildings and contemporary office buildings exhibit.

    “We also wanted to build in a manner that celebrates precast stone, with its large tectonic scale and the attendant windows of glazed ‘gaps’. All found in the wonderful industrial world of King’s Cross”.

    Construction of Three Pancras Square will start later in 2014, with the building expected to be completed in summer 2016.

    www.constructionenquirer.com/2014/08/...
  7. [verwijderd] 27 augustus 2014 10:07
    26 augustus 2014

    Na 25 jaar gevestigd te zijn geweest aan de Barbarossastraat in Nijmegen verhuist Royal HaskoningDHV naar kantoorpand FiftyTwoDegrees aan het Jonkerbosplein in Nijmegen. BAM Gebouwservices Arnhem heeft opdracht gekregen voor de herinrichting van de 11e tot en met de 15e verdieping, de verdiepingen die Royal HaskoningDHV in gebruik zal nemen. Totaal gaat het om ongeveer 5300 m2 vloeroppervlak.

    De werkzaamheden betreffen het aanleggen van extra toiletgroepen, aanpassing van de indeling, binnenwanden, plafonds, vloerbedekking en vaste inrichting. Het werk kenmerkt zich door een hoge uitvoeringssnelheid. De verbouwing begint op 1 september en wordt 24 oktober opgeleverd.
  8. [verwijderd] 27 augustus 2014 13:44
    27 Aug, 2014

    Work is due to start on the development of the campus for Derby Manufacturing University Technical College (UTC) following the granting of planning permission by Derby City Council.

    BAM Construct UK will build the £8 million centre which has been designed by Maber Architects.

    The UTC will open in September 2015 for the first intake of students in years 10 and 12 - providing young people with the skills needed in engineering and manufacturing, including the rail industry.

    The UTC will have capacity for up to 600 young people aged 14 to 19. They will study core GCSE's, A levels and engineering qualifications enhanced by project based learning, work placements, employer site visits and industry expert lectures.

    Derby Manufacturing UTC is a partnership between Derby College, the University of Derby, Rolls-Royce Plc, Bombardier, Toyota Motor Manufacturing (UK) Ltd, Derby City Council and a wide range of supply chain employers working in local manufacturing and engineering.

    It is one of 50 new UTCs being developed across the country which are being developed to fill the skills gap in industry by training young engineers who have the talent and skills that employers need now and in the future.

    Employers at a wide range of local businesses, including Rolls-Royce plc and Toyota UK, have been heavily involved in setting up Derby Manufacturing UTC and will continue to work alongside the organisation to provide work experience opportunities and projects for the learners.

    Work placement opportunities will be core elements of the work programmes where learners will be able to put into practice the skills they have learnt in the classroom into work activity, supported by mentors from local companies.

    Derby Manufacturing UTC Principal Designate Philip Morris said: “With planning permission agreed, we are looking forward to seeing the building develop.

    “We already have a number of young people who have submitted expressions of interest for joining Derby Manufacturing UTC next September and applications are now being taken and formalised for our first cohort of students in year 10 and year 12.”

    BAM has a strong track record of work in the East Midlands. It is carrying out a major redevelopment of East Midlands Airport and won awards for building Derby Council’s new civic office HQ. The contractor is working on the £10.5 million Nottingham University Academy of Science and Technology and recently completed the highly sustainable 202-bed Orchard Hotel for the University of Nottingham. BAM is also behind two buildings for sponsor Rolls-Royce, one in Rotherham (the Advance Blade Casting Facility) and one under construction in Birmingham (Rolls-Royce Control and Data Services). It is also behind several other UTCs across the UK.

    For more information please visit the website www.derbymanufacturingutc.co.uk/ ; facebook page www.derbymanufacturingutc.co.uk/ and twitter twitter.com/UTCDerby
  9. [verwijderd] 27 augustus 2014 13:46
    27/08/2014
    Argent chooses Bam for office designed by Porphyrios AssociatesBam has scooped a contract to build the latest office development at Argent’s King Cross development, understood to be worth more than 63€m.

    Three Pancras Square is a 160,000 sq ft office space, with 13,000 sq ft at ground level for shops and restaurants.

    The contractor will begin construction later this year, with the building expected to be complete in summer 2016.

    Argent partner Nick Searl said: “We are creating an attractive and accessible work place, in a building that does justice to its surroundings.

    “Three Pancras Square is the next piece of the Pancras Square puzzle and sits in close proximity to the Regent’s Canal and some of the area’s most striking heritage features.”

    The eleven storey building was designed by Porphyrios Associates and will sit at the corner of King’s Boulevard and Goods Way, overlooking Regent’s Canal.

    It will contain ten floors of offices, built around on single core, which will contain six lifts, as well as stairs and services. The ground floor will be glass-fronted retail space.

    Porphyrios Associates principal, Demetri Porphyrios, said: “One of the most pivotal places to build in the King’s Cross masterplan is the northern tip of the King’s Boulevard.

    “This tree-lined street runs from King’s Cross station and St Pancras International, over the Regent’s Canal to Granary Square, home to Central Saint Martins.”
  10. [verwijderd] 27 augustus 2014 15:58
    27 augustus 2014 - BAM Materieel bv

    Bunnik, 27 augustus 2014 - BAM Materieel, gevestigd in Lelystad, heeft een robot in gebruik genomen voor het schoonspuiten van bekistingpanelen. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering van de arbeidsomstandigheden in de bekistinghal. In een afgesloten cabine spuit de robot met een waterdruk van 2.500 bar de bekistingpanelen brandschoon.

    De robot is geprogrammeerd voor de drie meest voorkomende typen bekistingpanelen van BAM Materieel. Het reinigen van een bekistingpaneel vergt slechts twintig minuten. Voorheen waren een of twee medewerkers een dag met schuurmachines in de weer om betonresten van de panelen te verwijderen. Dit schuurwerk is nu aanzienlijk teruggedrongen, alsmede de daarmee gepaard gaande stofoverlast. Ook wordt slijtage van de panelen beperkt.

    Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, +31 (0)30 659 86 21.
  11. [verwijderd] 28 augustus 2014 13:39
    28 Aug, 2014

    BAM is to build a primary school on the site of King's Oak Academy in South Gloucestershire.

    Located alongside the existing secondary school, the new 1,953 sq m primary school will have capacity for 420 pupils aged 4 to 11.

    They will benefit from modern learning spaces as well as improved sports facilities for both primary and secondary pupils.

    In a move away from traditional primary school design, King's Oak will be substantially open plan, offering more flexible teaching space and enabling it to visualise learning in a way not previously possible.

    Local highways infrastructure will also be improved as part of the project.

    The contractor, which has had offices in Bristol for nearly 50 years, will look to use local suppliers and subcontractors wherever possible.

    BAM has a strong track record with South Gloucestershire Council, having built Abbeywood Community School, Severnvale Community Hub and Staple Hill Primary School. It is on site with the final phase of Winterbourne International Academy.

    Construction director Neil Dorrington said: "This award not only extends our relationship with South Gloucestershire Council but adds to our considerable success in securing projects through the Construction Framework South West.

    "BAM looks forward to using all our skills and experience to create a top class facility for primary pupils in Bristol.

    "As a company dedicated to corporate social responsibility, we will engage with local companies and school pupils at every opportunity to ensure that the community gets the most from this important scheme."

    BAM is due to start on site in September 2014, with the school expected to be operational in September 2015.
  12. forum rang 5 manuss 29 augustus 2014 09:06
    Tweede appartementengebouw Regent’s Park in Amersfoort gerealiseerd; wethouder Buijtelaar verricht officiële opening gebouw
    29 augustus 2014 - AM

    Amersfoort, 28 augustus 2014 - Vrijdag 5 september wordt gebouw Kennedy, het tweede luxe appartementencomplex op Regent’s Park in het Bergkwartier in Amersfoort, officieel geopend. Ter gelegenheid hiervan zal wethouder Hans Buijtelaar samen met directeur Alfred Bolks van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en directeur Rob Jansen van aannemer Heilijgers de officiële handeling verrichten.

    In het Bergkwartier in Amersfoort verrijst op een prachtige locatie het luxe nieuwbouwproject Regent’s Park, met in totaal drie aan elkaar gelieerde woongebouwen. Het eerste gebouw ‘Churchill’ is reeds opgeleverd. Alle appartementen in dit gebouw zijn verkocht. Het tweede gebouw ‘Kennedy’ met negentien appartementen is opgeleverd en inmiddels hebben diverse kopers al intrek genomen in hun nieuwe woning.

    Luxe appartementen Regent’s Park
    Er zijn op dit moment nog vier appartementen beschikbaar in gebouw Kennedy. Het aanbod bestaat uit een drie-kamerappartement met een prijs van € 279.000,- v.o.n. en drie vier-kamerappartementen vanaf € 399.900,- v.o.n. De appartementen zijn inclusief een luxe Siematic keuken, sanitair en één of twee parkeerplaatsen in de ondergrondse afgesloten garage. Op de begane grond van gebouw Churchill zijn diverse gemeenschappelijke voorzieningen gerealiseerd. Zowel bewoners van Churchill als van Kennedy kunnen gebruik maken van een sauna, fitness, bibliotheek, diningroom en hotelsuite.

    Belangstellenden kunnen de modelwoning in gebouw Kennedy aan de Kappeyne van de Coppellolaan 139 bezichtigen. Deze is elke zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur geopend.

    In september wordt gestart met de voorverkoop van de woningen in het derde en tevens laatste gebouw met de naam Roosevelt. Het aanbod omvat 25 luxe appartementen met woonoppervlaktes variërend van 106 tot en met 185 m2. Prijzen zijn vanaf € 255.000,- tot € 785.000,- v.o.n. Het afwerkingsniveau van de woningen is net als bij de appartementen in Churchill en Kennedy van een hoog niveau. Het is op dit moment al mogelijk een reserverings­overeenkomst aan te gaan. Volgens planning gaat de verkoop van de woningen in november van start.

    Voor meer informatie over het plan en de woningen zie www.regentspark.nl.

    Nadere informatie: AM, afdeling in- en externe communicatie, (030) 609 72 22.

    Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden via www.am.nl (actueel > illustraties).
  13. [verwijderd] 30 augustus 2014 14:38
    Door Bammie geplaatst op andere forum

    Bam neemt klus over van Wates. 50milj GBP.

    www.building.co.uk/news/bam-takes-ove...

    Bam Construction has been confirmed as the main contractor on the University of Exeter’s £50m green research centre, after the firm took over the contract from Wates.

    Bam confirmed this week it had taken on the £32m contract to build the university’s Living Systems Institute, designed by architect Hawkins Brown, which will focus on the diagnosis and treatment of a wide range of human, animal and plant diseases.

    The building has been designed to achieve a BREEAM Excellent rating, with solar panels and high levels of insulation as well as a combined heat and power plant.

    It will consist of two linked buildings on a split level site, with a tower block nine storeys high and a slab block reaching six storeys, three storeys being basement levels with significant excavations and temporary works.

    The project is entering its main construction phase this summer, with completion scheduled for May 2016.

    Wates was originally appointed as main contractor on the university’s Living Systems Institute building last year, having beaten of competition from Bam Construct, Kier, Mansell and Interserve for the job.

    However, as Building revealed in January, the firm was replaced by Bam on the job after Wates and the university were unable to agree on a price.

    Aecom is acting as civil and structural engineer on the project, with Hoare Lee the services engineer.
  14. [verwijderd] 30 augustus 2014 14:40
    Door €d modus vivendi geplaatst 29-8 op andere draadje

    BAM Scoops Pre-Construction Services Agreement
    BAM Construction has scooped a pre-construction services agreement by developer Great Portland Estates for St Lawrence House in Soho.

    BAM is currently working on a 35€m commercial project in central London.

    The building will feature six levels of high-quality office space as well as ground and lower-floor retail.

    It is aiming for an Excellent rating through environmental initiative BREEAM, and will feature photovoltaic cells and natural ventilation.

    The project started on site in April, with existing buildings being demolished, and is due for completion in February 2016.

    BAM is in discussions with the client over the main construction contract for the build.
178 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Tegenvallers drukken resultaten BAM

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links