Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,655   0,000   (0,00%) Dagrange 3,600 - 3,655 6.498.261   Gem. (3M) 7,6M

PB

2.627 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 juli 2014 18:45
    CM neemt KPN Callfactory over

    DONDERDAG 24 JULI 2014, 18:38 uur | 3 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De mobiele dienstverlener CM Groep neemt alle activiteiten van de sms-dienstverlener KPN Callfactory over. Dat maakte CM donderdag bekend, zonder een overnameprijs te melden.
    CM zet Callfactory door als handelsnaam binnen het eigen bedrijf. De medewerkers gaan mee in de overname. Ook de dienstverlening naar de klanten van Callfactory blijft behouden.

    CM verwacht dat mede door de overname de omzet met 10 miljoen euro zal groeien tot 66 miljoen euro dit jaar.

  2. forum rang 10 voda 28 juli 2014 10:04
    Advies KPN omlaag bij Exane

    MAANDAG 28 JULI 2014, 09:54 uur | 28 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - KPN zal hinder ondervinden van de trend van no-nonsense aanbiedingen en de dreiging van nieuwe aanbieders op de Nederlandse markt. Dat stelt de Franse zakenbank Exane maandag in een rapport over de telecomaanbieder waarbij ze het advies aanpassen.
    Door het stunten met de prijs kan de aangepaste gemiddelde omzet per gebruiker tussen de 20 en 30 procent dalen. Exane verlaagt het beleggingsadvies voor KPN van outperform naar underperform.

    KPN presenteert op 30 juli de cijfers. Het aandeel van de telecomaanbieder stond maandagochtend 1,8 procent in de min op 2,32 euro.

  3. forum rang 10 voda 29 juli 2014 11:30
    Opnieuw moeizaam kwartaal voor KPN - Preview

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KPN (KPN.AE) heeft naar verwachting opnieuw een moeilijk kwartaal achter de rug, onder meer door sterke concurrentiedruk bij de mobiele activiteiten en een krimpende zakelijke mark. De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) daalde naar verwachting tot EUR620 miljoen van EUR759 miljoen in 2013 en de omzet zakte naar EUR1,986 miljard van EUR2,156 miljard een jaar eerder, zo luidt de door Dow Jones samengestelde consensus. Begin juli keurde de Europese toezichthouders de EUR8,6 miljard bedragende overname van KPN's Duitse mobiele dochter E-plus door Telefonica onder voorwaarden goed. Bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers herhaalde het concern dat de financiele resultaten naar verwachting richting het eind van 2014 zullen stabiliseren, onder meer dankzij lagere investeringen in de netwerken ten opzichte van vorig jaar en de voordelen uit het eerder ingezette versimpelingsprogramma. KPN publiceert zijn kwartaalcijfers woensdag om 07.30 uur. Dinsdag omstreeks 11.20 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR2,30, terwijl de AEX vlak koerst. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  4. forum rang 10 voda 29 juli 2014 16:51
    VOORUITBLIK 'Blik op krimp bij KPN'

    DINSDAG 29 JULI 2014, 16:42 uur | 1 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - KPN publiceert woensdag om 7.30 uur de resultaten van het tweede kwartaal. Daaruit moet blijken hoe sterk de omzet en de resultaten de voorbije maanden zijn gekrompen en of het bedrijf vast kan houden aan de verwachting dat de financiële resultaten eind dit jaar zullen stabiliseren.
    KPN had in het eerste kwartaal van dit jaar nog onverminderd last van de groeiende concurrentie en veranderend belgedrag, op met name de markt voor mobiele telefonie. De zakelijke divisie merkte bovendien nog altijd de gevolgen van de economische tegenwind, die ertoe leidt dat veel bedrijven de hand op de knip houden.

    In de eerste 3 maanden verdampte de nettowinst van KPN bijna volledig en zakte de omzet, exclusief het af te stoten Duitse onderdeel E-Plus, met ruim 8 procent tot iets minder dan 2 miljard euro. Voor dit kwartaal voorzien door Bloomberg geraadpleegde analisten gemiddeld ook een omzet van bijna 2 miljard euro en een nettowinst van 16,3 miljoen euro.

    Groen licht

    KPN kreeg begin deze maand het groene licht van de Europese Commissie voor de voorgenomen verkoop van E-Plus aan het Spaanse Telefónica. KPN krijgt bij afronding van de transactie 5 miljard euro in contanten voor E-Plus. Daarnaast verwerft het Nederlandse bedrijf een belang van 20,5 procent in Telefónica Deutschland. Het grootste deel van het geld wordt gebruikt om de balans van KPN te versterken. Daarnaast wil het bedrijf weer dividend gaan uitkeren aan aandeelhouders.

    KPN verwacht dat het dividend over 2014 uitkomt op 0,07 euro per aandeel, als de verkoop van E-Plus succesvol wordt afgerond. Daarvan wordt waarschijnlijk een derde in augustus uitgekeerd als interim-dividend. KPN verwacht dat het dividend over 2015 hoger zal zijn dan 0,07 euro.

    www.belegger.nl/nieuws/2653479/voorui...
  5. forum rang 10 voda 30 juli 2014 16:18
    KPN verdubbelt winst dankzij pensioenmeevaller - 2e update
    (2e update van eerder gepubliceerd bericht 'KPN blijft lijden onder concurrentie en krimpende zakelijke markt' om meer informatie, commentaar CEO, reactie analisten en actuele koers toe te voegen)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) heeft in het tweede kwartaal van 2014 de omzet andermaal zien dalen als gevolg van aanhoudende concurrentie bij mobiel en een krimpende zakelijke markt, maar zag als gevolg van de vrijval van een pensioenvoorziening de nettowinst meer dan verdubbelen.

    "De omzet en winstgevendheid staan nog altijd onder druk, maar op kwartaalbasis ziet het er een stuk beter uit. De financiele resultaten dalen nog wel, maar de daling wordt minder en ze stabiliseren ten opzichte van een kwartaal eerder", zegt chief executive officer (CEO) Eelco Blok in een toelichting.

    Bovendien begint het simplificatieprogramma zijn vruchten af te werpen, vervolgt hij. De vereenvoudiging van de portfolio, bijvoorbeeld daar een flinke vermindering van het aantal producten, heeft al een besparing van EUR75 miljoen opgeleverd, stelt Blok.

    Eerder dit jaar maakte KPN bekend een 'grootschalige vereenvoudiging' van het bedrijf door te gaan voeren, wat per 2016 moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing EUR300 miljoen.

    Ook beloofde KPN een stabilisering van de financiele resultaten richting het einde van het jaar. En daarvoor ligt het bedrijf op koers, zegt Blok: de resultaten in het tweede halfjaar zullen beter zijn dan in het eerste halfjaar. "In die zin ligt het dieptepunt achter ons", stelt hij.

    Het gaat dan vooral om de winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) en de kasstroom. Wanneer de omzetdaling ten einde is, kan de CEO nog niet zeggen.

    Ook analisten van Rabobank zien de stabilisering opdoemen. "De beloofde financiele stabilisatie zou inderdaad dichtbij kunnen zijn", zeggen zij. Het blijft altijd pijnlijk een EBITDA-daling van 19% te zien, maar in ieder geval op kwartaalbasis is sprake van stabilisering, merken de analisten op. "Hoewel we niet enthousiast worden over de financiele prestaties van KPN, wordt het in ieder geval niet slechter", concluderen ze.

    In het tweede kwartaal hield KPN vooralsnog evenwel last van de sterke concurrentie in de mobiele markten, een veranderend belgedrag van klanten en een aanhoudende krimp van de zakelijke markt. De omzet nam daardoor met 7% af tot EUR1,989 miljard en de geschoonde EBITDA daalde tot EUR633 miljoen van EUR785 miljoen in 2013, een afname van 19%.

    De nettowinst kwam uit op EUR349 miljoen, vergeleken met EUR162 miljoen een jaar eerder. Dat kwam vooral door de vrijval van een pensioenvoorziening van EUR361 miljoen, als gevolg van het pensioenakkoord in Nederland. Zonder deze bate zou sprake zijn van een kwartaalverlies van EUR12 miljoen, vanwege de lagere EBITDA en hogere belastingen.

    Analisten gepeild door Dow Jones, rekenden vooraf op een omzet van EUR1,986 miljard en een EBITDA van EUR620 miljoen.

    In het segment Consumenten Mobiel daalde de omzet met 9,3% ten opzichte van vorig jaar, een verbeterde trend vergeleken met het eerste kwartaal van 2014, toen sprake was van een krimp met 12%. KPN haalde bovendien in totaal 53.000 nieuwe mobiele abonnees binnen. "Dat is veelbelovend en het hoogste aantal sinds 2010", voegt Blok toe.

    Door de aanhoudend moeilijke macro-economische omstandigheden en competitieve markt was ook in het tweede kwartaal sprake van een krimpende zakelijke markt. De omzet nam hierdoor met 11% af ten opzichte van vorig jaar.

    Om de winstgevendheid te ondersteunen versnelt KPN het eerder aangekondigde vereenvoudigingsprogramma in de Zakelijke Markt. Er verdwenen in dit segment dit jaar tot nu toe al ongeveer 150 banen en dat zullen er dit jaar in totaal 400 tot 500 worden, aldus KPN. Die zijn overigens onderdeel van de eerder aangekondigde reductie van 1.500 tot 2.000 banen.

    Wat betreft de verkoop van E-Plus aan Telefonica meldt KPN er vertrouwen in te hebben dat deze in het derde kwartaal wordt afgerond, nadat de Europese Commissie onlangs voorwaardelijke goedkeuring gaf aan de deal.

    Volgend op de verkoop van zijn Duitse dochter zal KPN over 2014 de betaling van dividend hervatten, en heeft het concern de intentie om het dividend te laten groeien in 2015. De uitkering van EUR0,07 per aandeel zal bestaan uit 1/3 interimdividend, gepland na afronding van de verkoop van E-Plus, en 2/3 slotdividend in april 2015.

    Op fusie- en overnamevlak zal KPN 'serieus kijken' naar interessante kansen. Op welk front die zich voordoen, zegt Blok echter niet. "We kijken breed naar hoe we onze propositie kunnen versterken, maar geven daarover geen details", geeft hij aan.

    Op de beurs worden de resultaten van KPN positief ontvangen. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 5,5% hoger op EUR2,41, terwijl de AEX met 0,4% daalt.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 30 juli 2014 16:18
    Tweede kwartaal KPN geeft wat opluchting - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalcijfers van KPN (KPN.AE) brengen wat opluchting, vindt Kepler Cheuvreux. De trends in het tweede kwartaal tonen een lichte verbetering ten opzichte van de voorgaande periode, bijvoorbeeld wat betreft de EBITDA, zegt analist Javier Borrachero. "Na de grote koerscorrectie, de cijfers over het tweede kwartaal, mobiele consolidatie en de E-plusdeal kan er enige opluchting komen, maar tegelijkertijd denken wij dat AMX waarschijnlijk zijn interesse in KPN heeft verloren, wat een overhang veroorzaakt", vervolgt hij. Het advies blijft hold met een koersdoel van EUR2,40. Woensdag omstreeks 9.50 uur noteert het aandeel 4,7% hoger op EUR2,39, terwijl de AEX met 0,3% daalt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  7. forum rang 10 voda 30 juli 2014 16:19
    KPN toont eerste tekenen stabilisatie - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De tweedekwartaalcijfers van KPN (KPN.AE) laten de eerste tekenen van de beloofde stabilisering zien, zegt Rabobank. Hoewel het nog altijd pijnlijk is een EBITDA-daling van 19% te zien, is in ieder geval op kwartaalbasis sprake van stabilisering, zeggen de analisten. De Nederlandse mobiele markt is nog altijd zwaar, maar de krimp bodemt uit, vervolgen ze. De dreiging van een verdere stap van Tele2 in 4G bestaat echter nog altijd. "Hoewel we niet enthousiast worden over de financiele prestaties van KPN, wordt het in ieder geval niet slechter", concluderen ze. Het advies blijft hold met een koersdoel van EUR2,70. Woensdag omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel 4,3% hoger op EUR2,38, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  8. forum rang 10 voda 31 juli 2014 16:48
    KPN opent boeken over tweede kwartaal

    31 juli | 11:33

    KPN (€2,37 - Houden) heeft de boeken geopend over het tweede kwartaal 2014. De omzet lag in lijn met de consensus. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam 2% boven de verwachtingen van analisten uit. Wij handhaven ons Houden-advies.

    De zakelijke tak van KPN presteerde zwak. Daar staat tegenover dat de consumentendivisie van het telecombedrijf minder slecht dan verwacht presteerde. De trends bij de consumententak zijn gemengd. Er werden minder triple play-klanten toegevoegd, terwijl het aantal mobiele abonnees wel sterker presteerde dan verwacht. Ook presteerde e-Plus beter dan verwacht. Dit is positief voor het belang van 20,5% van KPN in Telefónica, dat e-Plus heeft overgenomen.

    KPN handhaaft de outlook voor 2014 en voorziet stabilisatie in het komend jaar. Het bedrijf mikt zelfs op groei van de vrije kasstroom in 2015. Wij denken zelf dat de cijfers weinig invloed zullen hebben op de verwachtingen van analisten en blijven vasthouden aan ons Houden-advies.

    www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/beur...
  9. forum rang 10 voda 4 augustus 2014 16:15
    KPN heeft oogje op Tele2 NL, denkt UBS - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Volgens UBS blijft binnenlandse M&A een prioriteit voor KPN (KPN.AE). De analisten hebben daarbij het gevoel dat het concern liever vroeger dan later Tele2 Nederland wil inlijven. Het uitblijven van nieuws omtrent een overname komt doordat KPN wacht op de inkomsten van de verkoop van E-Plus, waarvoor het concern in het derde kwartaal EUR5 miljard ontvangt, aldus UBS. Daarnaast heeft KPN vermoedelijk een partner nodig om het zakelijke deel van Tele2 NL over te nemen. Liberty Global en Vodafone zouden daar interesse in kunnen hebben, maar Liberty zal eerst de overname van Ziggo willen afronden. UBS heeft voor KPN een buy-advies met een koersdoel van EUR3. Vrijdag sloot het aandeel op EUR2,35. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  10. forum rang 10 voda 5 augustus 2014 16:09
    KPN-CEO Blok vergroot aandelenbelang in bedrijf

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) meldt dinsdagmiddag dat chief executive Eelco Blok zijn aandelenbelang in het telecombedrijf heeft uitgebreid.

    "Hiermee geeft hij blijk van vertrouwen in de strategische en operationele vorderingen van KPN", aldus het bedrijf in een toelichtend persbericht.

    Blok kocht op 5 augustus 50.000 aandelen KPN en daarmee komt zijn totale belang in KPN uit op 600.109 gewone aandelen en 773.361 voorwaardelijke aandelen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  11. viermeiden 13 augustus 2014 15:47
    L.s.,

    AMSTERDAM (AFN) - KPN neemt het hostingbedrijf Argeweb over. Dat meldde het telecombedrijf woensdag zonder op financiële details in te gaan.

    Argeweb is volgens KPN een van de grootste en meest succesvolle hostingbedrijven van Nederland. Het levert diensten als domeinregistratie, shared hosting, hosted-exchange en online opslagdiensten aan het midden- en kleinbedrijf.

    viermeiden
  12. gerrit 69 15 oktober 2014 19:51
    quote:

    gerrit 69 schreef op 29 april 2011 21:08:

    Ik geef Prof. dr.F.A. Roozen een AB-tje voor zijn uitstekende visie op het aandeel KPN.
    Ook Voda bedankt voor dit artikel.

    Uit de uiteenzetting van deze professor blijkt maar eens te meer, dat de duur betaalde Hr. Scheepbouwer wel een goede saneerder was in zijn begin-periode, maar beslist geen goede ondernemer.
    Het voortdurend achter de feiten aanlopen heeft van KPN geen dynamische onderneming gemaakt.
    Ook de afschuwelijke eigen aandelen-inkoop heeft naar mijn mening geen enkele bijdrage geleverd tot echt ondernemen.
    De domme groot-aandeelhouders, die hier ooit toestemming voor hebben gegeven, krijgen nu zelf een draai om de oren.

    Dat het telecom-bedrijf KPN lijd aan een chronische bloedarmoede, schrijf ik volledig toe op het conto van onze ex-CEO Scheepbouwer.
    De enigste kater die hij eventueel heeft opgelopen, was misschien op zijn afscheids-receptie met eventueel iets te veel drank achter de kiezen.
    De grootste kater kregen alle beleggers uiteindelijk op hun bordje, toen het aandeel na zijn vertrek ruim 8 procent daalde.
    De grote vraag is nu, of KPN een goede lange termijn belegging zal blijven en dat antwoord ligt nu in handen bij Eelco Blok.

    Ik wens iedereen een mooie zonnige Koninginnedag.

    Groet van Gerrit
    Alweer 3,5 jaar geleden dat ik bovenstaande kritiek schreef.

    Vooral de hoge beloning voor Scheepbouwer en de eigen aandelen-inkoop, was een doorn in mijn ogen en heeft uiteindelijk KPN uitgehold tot een zieltogend telecom bedrijf.

    www.iex.nl/Column/136544/Inkoop-eigen...

    Nico Pantelis schrijft dit ook in zijn bovengenoemde column, dat eigen aandelen inkoop gevaarlijk kan uitpakken.

    Gerrit

  13. forum rang 10 voda 28 oktober 2014 16:13
    KPN blijft last houden van prijsdruk - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'KPN blijft last houden van prijsdruk; koopt schulden terug' om meer informatie, commentaar CEO en CFO, reactie analisten en actuele koers toe te voegen)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) heeft in het derde kwartaal van 2014 het resultaat andermaal zien dalen als gevolg van lagere prijsniveaus op de mobiele markten en aanhoudende krimp van de zakelijke markt, maar de dalingen vlakken af en zullen naar verwachting richting het einde van het jaar stabiliseren.

    "Onze financiele resultaten staan nog steeds onder druk, maar kwartaal op kwartaal verbeteren ze geleidelijk", zegt chief executive Eelco Blok in een toelichting op de resultaten.

    Hij roemt onder meer de 84.000 nieuwe mobiele abonnees die KPN de afgelopen drie maanden binnenhaalde op de consumentenmarkt. Een flinke versnelling ten opzichte van een kwartaal eerder en het hoogste aantal in vijf jaar, aldus Blok. Ook het aantal breedbandklanten neemt weer toe en er was sprake van 'sterke groei' bij de interactieve televisie abonnees.

    Richting het einde van het jaar zullen de financiele resultaten stabiliseren, herhaalde het concern een eerdere belofte. Dat betekent volgens Blok een 'doorzetting van de verbetering van de trend' in de cijfers. Of dat betekent dat de dalingen verder afzwakken, volledig tot een einde komen, of dat er zelfs een klein plusje in zit, wil hij nog niet zeggen.

    Behalve de operationele prestaties moeten ook de ingezette kostenbesparingen een bijdrage leveren. Het vereenvoudigingsprogramma ligt op schema en heeft tot en met het derde kwartaal besparingen opgeleverd van circa EUR100 miljoen.

    De prestaties van KPN over het derde kwartaal laten zien dat het bedrijf op koers ligt voor de beloofde stabilisering van de resultaten, vindt ook Jefferies. De omzet en aangepaste EBITDA waren licht boven verwachting en er is sprake van een solide operationeel momentum, stelt analist Ulrich Rathe, wijzend op onder meer de gestegen mobiele abonnees en breedband klanten.

    De geschoonde winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) nam in het derde kwartaal af tot EUR650 miljoen van EUR762 miljoen in 2013, een daling van 15%. De omzet nam met 4,9% af tot EUR1,978 miljard. Groei van het aantal klanten weegt nog niet op tegen lagere prijsniveaus op de mobiele markten ten opzichte van vorig jaar en aanhoudende krimp van de zakelijke markt, verklaart KPN de dalingen.

    Analisten gepeild door Dow Jones rekenden vooraf op een omzet van EUR1,95 miljard en een geschoonde EBITDA van EUR634 miljoen.

    De daling van het bedrijfsresultaat was minder groot dan in voorgaande kwartalen. In het tweede kwartaal liep de aangepaste EBITDA met 19% terug, in het eerste kwartaal met 21% en in de laatste drie maanden van 2013 met 30%. Ook de omzetdaling begint af te nemen.

    KPN leed een nettoverlies uit voortgezette activiteiten van EUR76 miljoen, vergeleken met een winst van EUR87 miljoen een jaar eerder, beinvloed door de afwaardering van de optie voor het vergroten van het belang in glasvezel joint-venture Reggefiber van EUR114 miljoen. Exclusief dit effect bedraagt de winst na belasting EUR38 miljoen.

    Het totale nettoverlies over het derde kwartaal bedroeg EUR281 miljoen, vooral gedrukt door een afschrijving op het belang van 20,5% in Telefonica Deutschland van EUR336 miljoen, vergeleken met een verlies van EUR243 miljoen een jaar terug.

    Ook kondigde KPN dinsdag aan voor EUR2 miljard aan obligaties terug te gaan kopen om de schuld te verminderen en de toekomstige rentebetalingen te drukken. Dit bod 'is een belangrijke stap om ons financieel profiel aan te laten sluiten bij het nieuwe bedrijfsprofiel', aldus Blok.

    Dit jaar bespaart KPN door de terugkoop EUR40 miljoen tot EUR50 miljoen op rentebetalingen en volgend jaar loopt dat op tot EUR70 miljoen, zegt interim CFO Steven van Schilfgaarde, die volgende week het stokje overdraagt aan voormalig minister van Financien Jan Kees de Jager.

    De terugkoop van de obligaties is voor de analisten van Rabobank geen verrassing. Zij hadden al verwacht dat KPN een deel van de opbrengst van de verkoop van E-Plus van EUR5 miljard zou gebruiken voor het verminderen van de schuld.

    Op de beurs wordt dinsdag positief gereageerd. Omstreeks 11.00 uur noteert het aandeel 3,8% hoger op EUR2,49, in een 1,2% hogere AEX.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  14. forum rang 10 voda 3 november 2014 15:17
    KPN levert IT-diensten aan NS

    MAANDAG 3 NOVEMBER 2014, 13:02 uur | 845 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - KPN is door de NS uitgekozen als de leverancier voor IT-diensten. Dat maakten het telecom- en het spoorbedrijf maandag bekend.

    KPN vernieuwt en standaardiseert de IT bij NS. Het bedrijf wordt daarbij onder meer verantwoordelijk voor de uitrol en het beheer van 12.000 werkplekken, de servicedesk, informatiebeveiliging en datacenterdiensten als de hosting van websites. KPN verwierf de opdracht, waarbij NS zijn leveranciers van de betreffende IT-diensten vermindert van drie naar één, via een Europese aanbesteding.

    Het contract heeft een minimale duur van 5 jaar. Een woordvoerster van KPN sprak van een omvangrijke opdracht. Financiële details werden niet bekendgemaakt.
  15. forum rang 10 voda 5 november 2014 16:08
    Correctie van bericht over terugkoop obligaties KPN
    (Correctie van bericht 'Aanbod obligaties KPN overtreft EUR2 miljard' om financiele effecten terugkoop obligaties aan te passen)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Obligatiehouders hebben voor meer dan de door Koninklijke KPN nv (KPN.AE) beoogde EUR2 miljard aan leningen aangeboden onder het terugkoopaanbod van het telecombedrijf.

    Omdat de EUR2 miljard vaststaat kan KPN kiezen welke obligaties het bedrijf het gunstigst terug kan kopen, zegt een woordvoerder. De beprijzing volgt later op de dag en is afhankelijk van de rente op dat moment.

    Bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers twee weken geleden maakte KPN bekend voor EUR2 miljard aan obligaties terug te willen kopen om de schuld te verminderen en de toekomstige rentebetalingen te drukken.

    De terugkoop kost KPN dit jaar EUR40 miljoen tot EUR50 miljoen, maar vanaf volgend jaar zullen de rentebetalingen EUR70 miljoen lager zijn. KPN betaalt de terugkoop uit de contante opbrengst van de verkoop van E-Plus van EUR5 miljard.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

2.627 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.