Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corné ♥ Vopak

Zoals u weet zijn love babies funest voor een goede beleggingsbeslissing. Een belegger loopt het gevaar dat hij niet alle informatie objectief beoordeelt. Als iedereen onder de indruk van de kwaliteit van het aandeel is, zit alles al in de koers.

Graag neem ik harde cijfers om dat te kunnen beoordelen. Er zijn bedrijven die ik kwalitatief prachtig vind. U kent ze wel de ASML'en en de Vopak's van deze wereld. Maar ook de beleggersgoegemeente vindt ze prachtig. Je mag best extra betalen voor extra kwaliteit, maar vaak wordt kwaliteit overbetaald.

Het Gucci-tasje-fenomeen: leuk tasje, maar het blijft een tasje en het prijskaartje van 750 euro maakt het voor mij alleen maar onaantrekkelijker.  Toch worden er, gelukkig voor beursbedrijf PPR, genoeg van verkocht.

Een echte belegger kiest een Hema-tas: goede kwaliteit voor een goede prijs. Alleen kunt u zeker op valentijnsdag toch beter met een Gucci-tasje aankomen.

In de grafiek ziet u de relatieve koersontwikkeling van Vopak en de relatieve winstontwikkeling. Mooi bedrijf, maar geen mooi aandeel. U snapt gelijk waarom beleggers op zo’n aandeel verliefd worden.

Het is de relatieve performance van het aandeel versus de AEX en de relatieve winstontwikkeling versus de winstontwikkeling van alle AEX-bedrijven. En met dit soort grafieken kun je koelbloedig een bedrijf beoordelen zonder verliefd te worden.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Lees alle favoriete aandelen van IEX-columnisten in de IEX-valentijnsspecial
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links