Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voordeel in de voorjaarsvakantie

Het beeld in eurodollar is niet veranderd ten opzichte van dat van gisteren. De correctie is nog steeds aan de gang hetgeen te zien valt aan de RSI. Deze weet geen overbought standen te bereiken terwijl koersen ook geen weerstanden weten te slechten die het einde van de correctie zouden kunnen in luiden. Het is rustig, maar zoals eerder gesteld is dit een opzetje naar een meer turbulente rit over een langere periode.

Zolang deze fase van correctie op de intradaggrafiek gaande is, zijn aanvallen op de 1,34 en ietsje lager waarschijnlijk. Pas wanneer de RSI niet meer oversold wordt bij dalingen naar dat niveau of wanneer een overbought signaal te meten valt met koersen boven de weerstandslijn op 1,36, is de correctie naar mijn idee over. Ik verwacht evenmin scherpe dalingen of luchtzakken die plotseling eurodollar op lagere niveaus zullen zetten. Daarnaast is het nog niet boarden voor de stijging, en er wordt geen turbulentie verwacht.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Over turbulentie gesproken, het is binnenkort weer voorjaarsvakantie waarin de kindertjes vrij zijn voor een korte periode. Menig ouder vraagt zich af hoe de telgen te entertainen in de komende weken. Nu is het zo dat aardig wat gezinnen op voorjaarsvakantie gaan naar oorden niet al te ver van huis. En natuurlijk voert een aantal drukbezochte landen een andere munt dan de euro. Vraag is dus, heeft de stand van de euro nog gevolgen voor de keuze van uw bestemming?

Raclette en borrel
Het lijkt er op dat sommige destinaties voordeliger en andere juist prijziger zijn geworden in vergelijking met vorig jaar. De Zwitserse Alpen zullen nu een stuk koeler aanvoelen, met de daling van de euro ten opzichte van de frank in het achterhoofd. De raclette en de borrel om op te warmen kosten wat meer dit jaar, dat is zeker.

Het omgekeerde is het geval wanneer we een bestemming kiezen die verder zuidwaarts ligt. En wel Turkije. Zie hier de grafiek van de euro-Turkse lire.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De euro-Turkse lire staat inmiddels wat hoger dan een jaar geleden en dat is alvast mooi meegenomen. De koersen van dit valutapaar zijn stijgende en zoals de euro corrigeert na de recente uitspattingen noordwaarts, is dat ook tegen de Turkse lire het geval.

De stabilisatie rond huidige niveaus zal naar mijn idee een springplank vormen voor een beweging naar de 2,30. Steun bevindt zich op de 2,10 en er is bevestiging vanuit de toepassingen van trendlijnen in de koersgrafiek alsook in de RSI. De RSI bevindt zich duidelijk in een bull market range, waarbij we nu de versteiling van de stijgingshoek aan het consolideren zijn.

Zomervakantieplanning
Net als bij euro tegen andere valuta's, verwacht ik dat euro-Turkse lire na de zomer een stuk hoger staat. Als school het toelaat kunt u dus vanuit de wisselkoers beredenerend rustig een maand of zes op vakantie naar Turkije. Oh, dat is niet helemaal haalbaar? Dan kunt u vanuit valuta-oogpunt Turkije ook alleen in uw zomervakantieplanning opnemen.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2011 14:02
    quote:

    La Veuve! schreef op 17 februari 2011 13:54:

    Voor de verandering maar weer eens short gegaan op 1,3570...
    Jij bent toch ook een beetje van het korte werk ... hoe ga je nou met zo'n positie om vandaag rond 14.30 en op andere belangrijke nieuwsmomenten?

    Ik overweeg weleens een positie beide kanten op te nemen, en dan ook allebei eenzelfde stopgrootte, maar je hebt van die spikes waarbij je dan misschien aan beide kanten wordt uitgestopt...

    Jij of iemand anders een suggestie?

    Happy trading!

    Keez
  2. La Veuve! 17 februari 2011 14:14
    @Keez

    Inderdaad ben ik wel eens op beide posities binnen enkele minuten na elkaar uitgestopt. Dus dat doe ik niet meer!

    Zoals het er nu voor staat hoop ik op een daling naar 1,3550 voor 14.30
    Zodra dan de cijfers komen en de boel gaat hard omhoog, sluit ik direct de positie en draai ik wellicht snel. Enkele minuten voor 14.30 zet ik een redelijke stop loss, niet te strak om niet bij een korte spike omhoog direct uitgestopt te worden.
    Gaat de boel na de cijfers hard naar beneden, tja, dan gaan we kijken of we de 1,3450 weer halen! Daar heb ik dan wel een flesje voor over ;-)

  3. [verwijderd] 17 februari 2011 16:23
    Nu wil turkije een zwakke munt en doet daar alles aan om de groei te handhaven en geldinstroom te beperken. De inflatie is/gaat omhoog. En alle spikes vd try de afgelopen jaren zijn vervolgens redelijk snel daarna gecorrigeerd. Een steile grafiek houdt m.i. niet lang stand, zeker niet als het kunstmatig is. Betreft de chf maak ik me zorgen of de jarenlange down trend een nieuwe start maakt. Op de uurgrafieken is het hoog tijd voor een opwaartse beweging.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links