Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Follow the Nenner: Blackberries

De AEX staat vandaag ietsje hoger, maar de IEX-Nennervolgers doen daar inmiddels niet meer aan mee. Vorige week woensdag sloten we onze longpositie in de Amsterdamse index op advies van de goeroe die we zo trouw aan het volgen zijn. Wonsdagochtend schreef hij het volgende:

"Wij zitten nog steeds long op de AEX. De cyclus, die omhoog is, zorgt ervoor dat de index niet wegzakt. Onze verwachte top is volgende week. De verwachting dat de Fed stimulerende maatregelen zal nemen op de vergadering van 2 november kan wel eens anders uitvallen, helemaal als de GDP meevalt. Daarom willen wij vandaag de winst nemen, ook al is die klein. Er is geen reden om short te gaan aangezien er nog steeds een uitbraak richting 347 kan volgen."

Even terzijde: het is niet onze gewoonte om goeroe's klakkeloos te volgen en we raden dat ook niemand aan, maar dit maakt deel uit van een experiment, waarin de IEX-redactie nu al twee maanden de cyclusanalist Charles Nenner op de voet volgt.

Gelukje: intraday high
Hij claimt in 99% van de gevallen goed te zitten en die claim testen we in de praktijk. Met ons eigen geld. Meer daarover leest u hier. Onderaan deze column vindt u links naar onze lotgevallen tot nu toe.

Sinds vorige week doen we dus niet meer met de AEX. We sloten onze Sprinter long afgelopen woensdag intraday en we hadden het geluk dat we dat om en nabij het hoogste punt van de dag (tegen de 340) deden. Per saldo leverde de positie een bescheiden netto rendement van 7% op. Geen topscore, maar goed, het is wel weer een plusje op Nenners conto.

De rest van onze portefeuille oogt nu wat magertjes, met een zieltogende ING-put (klik op de links hieronder voor het verhaal daarover) en een nog niet echt losgekomen Turbo long op de Hang Seng-index, dus we zijn blij dat Charles Nenner vanochtend doorkwam met een nieuw koopadvies, dit keer op een specifiek aandeel.

Blackberry met hefboom
Vanochtend zijn we long gegaan in het aandeel Research in Motion (RIM), vooral bekend als maker van de Blackberry. Dat doen we op basis van deze korte, niet mis te verstane tekst in Nenners Amerikaanse research: "Most Rimm cycles are turning up. We want to go long the stock." (Waarbij Rimm, ja we hebben het nagekeken, inderdaad de Nasdaq-ticker is voor RIM).

In de schatkamers van RBS troffen we zowaar een paar Turbo's op dit aandeel aan, dus we kunnen ook nog wat hefboom toevoegen aan onze positie. (En zeg nu zelf, als je 99% van de tijd goed zit is een beetje hefboom nooit weg natuurlijk). Dit is onze huidige portefeuille (die we overigens nog altijd beheren met behulp van de Alex-iPhone app die wij speciaal voor Follow the Nenner mogen beta-testen):Follow the Nenner 1 november 2010

Follow the Nenner
23 augustus Is Nenner een winner?
25 augustus Short ING
1 september Long goud
2 september Long Nasdaq
3 september BAM
15 september Winst nemen
22 september Goud: +47%
8 oktober Long AEX
11 oktober Long Hang Seng
19 oktober Indexhoppen
21 oktober In de hoek

Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX/Debeurs.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 28 apr De puzzel van Powell en een overvolle agenda in een ingekorte beursweek
  2. 25 apr Pre-slotcall: AEX in het rood, dapper Unilever en oh-oh-Adyen 2
  3. 24 apr Slotcall: ASMI en Tesla heersen, maar de AEX laat de winst glippen 1

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pieter Kort 1 november 2010 15:02
    Beste Buy Buy,

    Niet dat ik het voor de goeroe hoef op te nemen - ik ben tevreden met elke uitslag - maar hier past wel de kleine kanttekening bij dat we tot nu toe nog geen enkele trade met verlies hebben gesloten. Zowel in Goud, Nasdaq (2x), AEX, BAM als olie pakten we kleine tot redelijke winstjes. Dat RIM nu in de min staat komt louter en alleen door de bied-laatspread van de Turbo en de kosten.
    Enige echte (en flinke) bleeder is ING - waar we met Nenner al een discussie over achter de rug hebben, zie ook www.iex.nl/Column/58130/Follow-the-Ne... . We houden de waardeloze put nu maar aan als een verzekeringetje tegen grote ongelukken op de beurs.

    PK
  2. Pieter Kort 1 november 2010 21:40
    quote:

    positive schreef:

    Totaal - 3,65%?????????????????

    Hou het maar op -102,12%

    Beste positive,

    Die rekenmethode ontgaat me een beetje. Volgens mij telt u de rendementen van de drie posities bij elkaar op. Als je 90% op postie A verliest en 10% op positie B, ben je dan al je geld kwijt?
    Die -3,65% komt tot stand door alle gerealiseerde winsten, alle papieren verliezen èn de kosten mee te rekenen. De 90% verlies op ING beslaat maar een beperkt deel van de portefeuille. Het zou raar zijn als het totale verlies groter dan de grootste bleeder zou zijn.

    Aardig detail, trouwens: de grote winnaar tot nu toe van deze excercitie is Alex. Als we geen transactiekosten hadden moeten betalen, zou de portefeuille juist enkele procenten in de plus staan.

    Groeten, Pieter
  3. [verwijderd] 2 november 2010 09:40
    quote:

    Pieter Kort schreef:

    [...]
    Aardig detail, trouwens: de grote winnaar tot nu toe van deze excercitie is Alex. Als we geen transactiekosten hadden moeten betalen, zou de portefeuille juist enkele procenten in de plus staan.

    Goh...
    Je meent het...
    Neem dan een broker met lage transactiekosten (IB)

  4. [verwijderd] 1 december 2010 22:57
    quote:

    Buy! Buy! Buy! schreef:

    De portefeuille staat onderwater dus het experiment lijkt me nu al mislukt. Nenner beweerd immers niet dat hij 90% van ieder beleggingsjaar een positief resultaat behaald maar dat zijn adviezen in 90% van de gevallen kloppen. ING komt echt niet meer goed hoor.
    ja ja en wat te denken van zijn puts op olie een paar maand terug, toen plmn. op 70 dollar zou zakken tot onder de 60.......huidig 87.

    Een grote knoeiboel dus.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links