Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMG gaat als een AMG

AMG gaat als een AMG

 

Vorige week hadden we er een filmpje over gemaakt. AMG en de top uit 2011 van 16,95 euro. Dit is de grafiek uit het filmpje van vorige week. Toen zei Arend Jan dat het mogelijk heel erg spannend kan gaan worden.

 

 

Spanning of niet, maar vandaag schiet de koers alsof het niks is dwars door de top van 2011 heen. Het gemiddelde dagelijkse volume is ook bijna verhandeld, dus het gaat ook nog op redelijk volume.

 

 

Nieuws is er niet, dat blijkt wel als we op het AMG-forum rondsnuffelen. De stemming is er opperbest, tenzij iemand natuurlijk te vroeg had verkocht en daar achteraf gezien van baalt.

Oh, we zijn hier op de beursredactie niet de enige die ons vervelen. Gerrit69 heeft uit verveling een heel stukje statistiek bijgewerkt en hij heeft nog een leuk weetje.

Nog een weetje.
Lehman Brothers gaf op 26-02-2008 nog een koopadvies voor AMG op € 69,00
Nu mogen we blij zijn als de koers boven de € 6,90 zal blijven voor dit jaar.

Louter uit verveling heb ik dit overzicht maar weer eens bijgewerkt.

Mvrgr. van Gerrit

Sam en Moos wrijft het er nog maar even in...

Je zal ze maar weer verkocht hebben afgelopen vrijdag, gisteren of vandaag zelfs voor 16,30 euro.

Joop213 is dus zo iemand...

16.29 om precies te zijn :-(((((
Maar ik heb er nog wel een paartje over gelukkig. En wat opties in alle vormen en maten.

Aandeeltje! overweegt zelfs om nog wat stukken bij te kopen:

ik zal morgen nog een koopordertje inleggen op limiet 16. Zien wel of ie gaat.

Ach toch niet....

Vergeten, nou ja dat is dan geen verloren energie geweest, gaat weer lekker vandaag, dan misschien nog maar op 17 wat erbij, genoeg in het winstpotentieel in het vooruitzicht, zoals ik erover denk. Kijk naar de toekomst!

Ik geloof dat Viper One collega's met je wil worden aandeeltje! :-)

je zei dat je er wat bij ging kopen, maar 30k in één keer? Welk beroep doe jij en zijn er nog vacatures??? :-)

Weet u wat. We slaan 20, 25 en 30 euro gewoon over en hots in één keer naar 35 euro :-)

Het aandeel kan zonder weerstanden gemakkelijk de 35€ bereiken.
Aperam ging eenzelfde rit van 12,50 naar rond de 40€ in een jaar tijd
Niet te spreken over de verschillen in specialistische metalen dan wel roestvrij staal.

Beginnen de beleggers op het forum wellicht iets té enthousiast te worden? Wellicht, maar daar hebben ze dan ook alle reden toe. De hoogste koers sinds de kredietcrisis is bereikt. Fundamenteel staat het bedrijf er ook beter voor dan een paar jaar geleden.

Echter, als iedereen positief is kan het ook wel eens een moment zijn om nog eens heel kritisch naar die koers te gaan kijken. Want wat hard stijgt kan ook hard dalen. Als we de grafiek iets verder terugscrollen is dat ook goed te zien. In 2008 daalde de koers van AMG in slechts 128 dagen met maarliefst 90,5%. Eén ding... het aandeel kwam van maarliefst 66 euro...

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 23 augustus 2016 15:50
    Nick, Bedankt voor de belangstelling, dat je geeft aan dit aandeel, met dit artikel.
    Ik weet dat je tijd daar op de redactie zo kostbaar is, en je niet veel op overschot hebt, maar hoe zou deze stijging nu kunnen verklaard worden ?
    Mogelijke reden voor de stijging ?
    Dan moet je toch nog wat enkele dagen verder terug op het forum rondlezen, ja misschien ook wat artikels van talrijke weken terug.

    Wij op het forum zijn niet verantwoordelijk voor deze stijging, we zitten er haast allemaal in , al van eind 2015 / begin 2016 , aan heel wat lagere koersen (rond de 8/9 euro meestal)

    En dat we eigenlijk heel enthousiast, te enthousiast raken ?
    Gisteren heb ik mijn gemengd beleggingsfonds - dynamisch (66 % aandelen, 30% obligaties, wat cash) van Petercam /DeGroof aangeboden bij de bank ter verkoop.
    De heren hadden er niet in geslaagd sinds 1 januari 2016 een rendement van 0,1 % eruit te halen.
    Neen, het was - 3,5 % sinds 1 januari 2016.
    Mag ik dan niet enthousiast worden als mijn AMG's 10 of 20 % stijgen?
    Ja, toch.

    Trouwens ik ben toch niet zo tevreden met Uw belangstelling die je nu geeft aan dit aandeel.
    Was echt zinnens om binnen 5 dagen met een heel grote pluk euro's nog verder in te stappen.
    Maar , kom, het is U vergeven.
    Prima artikel verder.
  2. viper one 24 augustus 2016 07:39
    allemaal zeer leuk om eens te lezen, maar dat doemdenken op het eind is er een beetje teveel aan. In de periode dat AMG zo hard daalde was de kredietcrisis net begonnen en was duidelijk geworden dat de samenwerking met Timminco op een flop uitdraaide. De Chinezen hebben ons toen genekt door massaal zonnepanelen op de markt te dumpen aan discountprijzen en hierdoor was de deal die eigenlijk bedoeld was om AMG tot ver over de 100€PA te stuwen volledig de mist in gegaan. Nico, kijk eens dieper naar de dingen die toen gebeurden en je zal zien waarom het aandeel zo aan waarde verloor, want nu schilder je AMG gewoon af als een grillig aandeel dat meegaat met een hype en vervolgens het ravijn ingaat. Vanochtend is er trouwens weer een overname volledig afgerond door AMG die van groot belang zal blijken voor de nabije toekomst, meer info heb ik op het forum gepost... grts Viper One
  3. viper one 24 augustus 2016 07:55
    En nog iets Nick. Bedankt voor je gecrypteerde boodschap verleden week over de parabolische noordwaartse bullenparade die een zwarte candle nodig had om geactiveerd te worden. Ik kon er eerst geen touw aan vastknopen, maar zie nu dat je voorspelling versneld en volledig correct is uitgekomen!!! :-)
  4. aandeeltje! 25 augustus 2016 09:03
    quote:

    viper one schreef op 24 augustus 2016 07:55:

    En nog iets Nick. Bedankt voor je gecrypteerde boodschap verleden week over de parabolische noordwaartse bullenparade die een zwarte candle nodig had om geactiveerd te worden. Ik kon er eerst geen touw aan vastknopen, maar zie nu dat je voorspelling versneld en volledig correct is uitgekomen!!! :-)
    Ja dat was een mooi berichtje, zelfs inlijstwaardig of voor een tegeltje op de muur. Geen Loesje maar een echte Nico.

    Op naar de 35. Simpele rekensommen werken het best en we weten best wat er in het verleden aan de hand was en dat het geen zin heeft toppen ed te vergelijken. Het grillige patroon, naast wat kleinere corporate issues, wordt volledig verklaart door situatie rond TI.
    Ik heb er toen overigens ook van geprofiteerd (op een hype kun je ook geld maken) en was er op tijd uit, voor mij was toen ook wel duidelijk dat dat niet goed zo aflopen.

    Nu staat er voorlopig weer een mooie rit te wachten! Gedegen cijfers zonder trucendoos. Beleggen is op de toekomstige feiten vooruit lopen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links